19-godišnju DEVOJKU ZVAO JE SVOJOM BEBOM DOK JE SPAVAO SA NJOM: Bez blama je ljubavnice dovodio kući i pokazivao ih deci

Roni Vud, gitarista Roling Stonsa imao je veoma burnu mladost, a o tome je detaljno govorila njegova bivša žena Džo u biografiji "Hej Džo"

Vip priča
Autor:
19-godišnju DEVOJKU ZVAO JE SVOJOM BEBOM DOK JE SPAVAO SA NJOM: Bez blama je ljubavnice dovodio kući i pokazivao ih deci
Roni Vud i Džo Vud, Foto: DON EMMERT / AFP / Profimedia

Džo Vud, bivša supruga Ronija Vuda, pre par godina otkrila je neke prilično šokantne detalje iz života gitariste Roling Stonsa.

Džo Vud je u bila u braku sa Ronijem punih 26 godina, a za to vreme je pričala o surovim momentima kada joj je Roni "pijan kao majka" pretio da će joj baciti kiselinu u lice, jer u kući nije bilo votke.

Džo Vud danas ima 68 godina i od 2011. godine nije u braku sa Ronijem, ali se još uvek živo sreća tih neverovatnih godina kada je živela sa rokerom:

"Bila je ta jedna situacija kada nam je u kuću doveo pijanu devojku koja nije mogla imati više od 19 godina. Pomislila sam: "Sigurno moj muž ne spava sa ovim detetom?"

Ušla je u našu kuhinju, a Roni je ležarno dobacio meni i deci: "Upoznajte Keti". Ona je otvarala paklicu cigareta kada joj je moj sin postavio pitanje: "Zašto se družiš sa našim tatom? Dovoljno je star da ti bude deda."

"Starost mi nije bitna," rekla je dok je pripaljivala cigaretu na naš plin. U sledećem momentu joj je plamen zahvatio kosu, a ja sam brzo navlažila krpu i njome ugasila plamen.

Ubrzo se onesvestila, a za njom i Roni...

***

Ronij je bio moj svet, moja ljubav, moje sve i to od trenutka kada sam ga prvi put ugledala u septembru 1977. godine.

Posle skoro dve lude godine kako sam radila kao manekenka, nisam imala skoro nikakva očekivanja kada sam došla na jednu žurku. Ali onda sam videla njega i sve se promenilo.

Nedugo zatim, opet smo se sreli na drugoj žurci kada je Roni doveo svoju ženu Krisi. Govorio je da je brak sa njom gotov.

Ja sam otišla u drugu sobu da se odmorim, a on je ušao za mnom, zakočio vrata sa stolicom. "Pristojno se ponašaj," rekla sam, on se nasmejao i poslušao me na par sekudni, a onda...

Od tog momenta se nismo razdvajali. Već tokom sledeće turneje sam ga pratila u stopu.

A onda sam zatrudnela i nisam mogla da bančim duboko u noć za vreme i posle koncerta.

Roni je želeo da priču o trudnoći zadržimo u tajnosti jer je bio usred pregovora o razvodu, pa sam krila stomak ispod džempera.

Mik Džeger očigledno nije znao o čemu se radi, jer je nekoliko puta pokušao da me zavede, ali ja sam imala oči samo za Ronija i to je tako bilo narednih 30 godina.

Bila sam trudna do zuba kada je jedna prsata plavuša počela da zavodi Ronija u jednom hotelu. Ljubomorna i uplakana otišla sam u sobu, očekujući da će Roni doći za mnom. Nije došao. Dok sam jecala u jastuk palo mi je na pamet da imam dve opcije: mogu da ležim tamo i sažaljevam se dok plavuša gura sise mom momku pod nos, ili mogu da obučem nešto seksepilnije i vratim se dole.

Uradila sam to drugo. Vratila sam se iz sobe i sela pored njega koji je ćaskao sa plavušom. Roni mi je promrsio: "Otarasi je se, molim te?" Moj muškarac i ja smo kasnije otišli sami u krevet.

***

Jednom prilikom smo otišli u klub sa prijateljima i jedan momak je poveo modela Keli Lebrok sa sobom. Keli je bil aslatka i Roni je balavio nad njom. Tokom narednih nedelja Roni je počeo da nestaje danima. Znala sam gde snima i pozvala sam studio. Tamo mi je recepcionar rekao kako je njegova devojka sa njim trenutno u studiju. Moja najveća noćna mora se ostvarivala.

Kasnije se Roni vratio i ponašao se kao da ništa nije bilo. Kelo se da je nije ni dodirnuo. A šta su radili 10 dana sami, to samo on zna...

Keli Lebrok
foto: Profimedia

****

Naučila sam kako da "kuvam" drogu, pa se naša kuća pretvorila u bazu poznati koji su konzumirali sve i svašta.

Nikada se nismo drogirali pred decom, ali ponekad bismo i dalje bili naduvani kada bi se probudili, a ja bih pokušao da se iskradem u krevet da me ne vide.

Početak kraja došao je u vidu moje prijateljice Vendi Vort 1981. godine. Kada sam otvorila vrata i kada me videla, sve mi je bilo jasno:

"Džo, pogledaj se! Toliko si mršava! Kada si se poslednji put pogledala u goledalo, kupila novu odeću ili se ošišala?"

Na svoj užas shvatila sam da ništa sem drogiranja nisam radila tokom dužeg perioda. I tako sam stala.

Nisam htela da više vremena provedem drogirajući se, nego sa svojom decom.

***

Bila je godina 1983. kada sam saznala da sam trudna. Pokucala sam na vrata od toaleta i Roniju rekla: "Dušo, trudna sam!"

"Fantastično," rekao je i nastavio da se drogira.

Narednih devet meseci, Roni je sve više izbivao iz kuće. Nikada nisam mogla da ga ostavim nasamo sa decom u kući, jer je imao kratak fitilj kada je pijan ili kada deca diraju stvari koje on ne želi da mu diraju, poput njegovih kaseta i važnih sitnica.

Roni je mrzeo što sam sada trezna i što ne bančim sa njim kasno u noć. Dan nakon što sam rodila Taja, došao je u bolnicu sa rečima: "Dušo, kupio sam ti nešto."

Pomislila sam da je cveće, a on se pojavio sa paketom kokaina. "Nešto malo da ti pomogne da se vratiš na pravi put," rekao je.

"Jesi li poludeo Roni? Ja to ne želim! I ne možeš to da ostaviš ovde," rekla sam mu.

Dve nedelje nakon toga Roni je otišao na rehabilitaciju i posle toga nije prilazio drogi, ali neke sumnjive odluke lekara i menadžera ostavile su velike posledice po naše zdravlje.

***

Roni nije imao pojma o novcu. Jednom prilikom je od jednog momka iz benda tražio pozajmicu i umesto da plati školarinu deci, on je sebi kupio Roleks.

***

Seks i rokenrol idu zajedno i na putu sa Stonsima uvek su bile neke devojke koje su bile spremne da učine sve za Ronija.

Srećom većina devojaka je tražila Mika, a obezbeđenje je znalo, onu na koju im pokaže Mik Džeger, dovodili bi je sa koncerta u hotel.

Kasnije mi je postalo zanimljivo da posmatram publiku i da pogađam koja devojka će se dopasti Miku.

U većini slučajeva sam zatvarala oči pred ženama koje su se smenjivale u krevetima Roling Stonsa.

Njihove supruge i devojke bi se povremeno pojavljivale: Džeri Hol bi dolazila i odlazila, Širli Vots je više volela svoje konje nego život na putu, a supruga Bila Vajmana, Astrid, dolazila je na veće nastupe dok se nisu razišli, nakon čega je Bil samo menjao ženu za ženom.

Ali ja? Bils sam tamo sve vreme.

Kada je Roni dobio jedan od prvih mobilnih telefona, ja sam u šali poslala poruku da sam njegova obožavateljka i da želim da ga vidim posle nastupa. Kada mi je stigao odgovor sa predlogom gde da se nađemo, besno sam mu odgovorila: "To je tvoje žena, ti jeb** idiote!"

Vremenom sam se pomirila da je njegov život vezan za Roling Stonse i da ga privlače mlade žene.

Sećam se kako sam ležala u krevetu noću i pitala se gde mi je muž. Kada bih ga konačno uhvatila, obično bi mi rekao da je bio u klubovima.

Da bih sebe utešila, krivila sam to što se opija. To alkohol govori umesto njega, mislila sam.

Jednom su otišli u Los Anđeles i ja se sa mužem nisam čula skoro dve nedelje, a onda me pozvao Kit sa rečima: "Džo, dovuci dupe ovamo, tvoj muž je van kontrole."

Odletela sam u Los Anđeles gde sam zatekla Ronija u užasnom stanju. Piće ga je uništavalo. Uspela sam da se vratim kuću tek kada je Roni počeo da jede normalno, spava i uzima vitamine.

Roni je bio divan prema meni, ali kada je votka u pitanju onda je zaboravljao na sve. Tako smo jednom prilikom bili u društvu sa članovima benda kada je konobar dosu još votke u Ronijevu čašu. Diskretno sma se okrenula ka njemu i rekla mu da ne bi trebalo da pije više.

"Nemoj mi je*eno govoriti šta da radim. Zat nisi je*eno čula šta ti kažem? Začepi je*ote!" vikao je na mene. Bila sam užasnuta. Našom vezom vladao je Ronijev alkoholizam.

Jednom je ušao u našu sobu pijan kao letva, vikao je što nema votke u kući preteći da će me posuti kiselinom.

***

Početkom 2008. godine Roni je doleteo u Keniju kako bi proveo odmor sa mnom i mojim sinom Džimijem.

Jednom prilikom Džimi mi je rekao: "Mama, učini sebi uslugu i razbij SIM karticu tatinog telefona."

Uradila sam kako mi je rekao. Roni se sledećeg jutra pojavio za stolom potpuno besan. "Šta nije uredu sa mojim telefonom?" Vikao je. Kasnije se smirio i imali smo divan odmor, ali nisam mogla da izbacim iz glave reči mog sina.

2009. godine sam podnela zahtev za razvod. Do tada su neprestano do mene dolazile priče kako Roni izlazi sa devojkama kada stigne i gde stigne.

Jednom sam ga pozvala na telefon a javila se neka devojka. Kada sam ga pitala ko je ona, rekao je "To je moja beba za piće. Ona je stvarno slatka devojka, svidela bi ti se."

"Pa kada je toliko slatka, zašto je ne dovedeš kući?"

I doveo je. Bila je to Keti.

Tvrdio je da mu je "drugar za piće", ali mi je kasnije Džimi ispričao kako mu je Roni rekao da je upoznao devojku koja mu je plesala u krilu i sa kojom je kasnije imao seks. Zamislite da ima hrabrost da to kaže sinu svoje žene?

Ubrzo smo se razveli. Roni se nikad nije izvino ni meni ni deci za sve što nam je priređivao. Mislim da sam nije ni svestan da je trebalo da mi se izvini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs