SAZNAJTE VIŠE

RODILA MU JE SEDMORO DECE, BILA UZ NJEGA OD POČETKA: On je zamenio 34 godine mlađom koja ga gleda kao BOGA

Više od tri decenije, Mel i njegova bivša supruga Robin bili su holivudski omiljeni par.

Vip priča
Autor:
RODILA MU JE SEDMORO DECE, BILA UZ NJEGA OD POČETKA: On je zamenio 34 godine mlađom koja ga gleda kao BOGA
Mel Ginson i Robin Mur, Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Par je zajedno dolatio na brojne crvene tepih i činilo se kao da se ništa ne može dogoditi između njih. Međutim, 31 nakon godine zajedno i sedmoro dece par je prekinuo vezu 2011. godine.

Ko je Melova prva žena?

Robin Mur je rođena 15. septembra 1960. u Adelaidi, Australija, ranije poznata kao Robin Deniz Mur, pretežno je poznata samo kao bivša supruga holivudske zvezde, Mela Gibsona. Ona je bivša stomatološka sestra, pevačica i televizijska ličnost. Međutim, nije njena profesija bila ono što ju je dovelo u centar pažnje. Njena veza sa glumcem Melom Gibsonom stavila ju je u centar pažnje u kojem je bila tokom celog njihovog braka.

Mel i Robin su se prvi put sreli u Adelaidi 1977. godine kada je Robin radila kao stomatološka medicinska sestra. Čim je upoznala Mela, preselio se kod nje u njen stan čiji je najam koštao oko 30 dolara nedeljno. Neko vreme su bili cimeri ali onda su se na kraju su zaljubili jedno u drugo. Robin je imala je samo 22 godine kada je počela da izlazi sa slavnim glumcem.

Nakon dve godine zabavljanja, par se venčao 7. juna 1980. u dobi od 24 godine.

Njihova svadbena ceremonija održana je u katoličkoj crkvi u Forestvilu u prisustvu bliskih prijatelja i članova porodice. Mel je još uvek pokušavao da napravi karijeru u Holivudu, dok je Mur radila kao stomatološka sestra kada su se venčali. Čim su se venčali, počeli su da prave decu, da bi u narednih desetak godina zajedno dobili sedmoro dece. Roditelji su jedne ćerke i šest sinova, Hane, Kristijana, Edvarda, Vilijama, Luisa, Mila i Tomasa Gibsona.

Robin je spasila Mela od samouništenja

Mel je doživeo ogroman uspeh u karijeri nakon što je njegov film "Pobesneli Maks" postao hit na blagajnama. Melu je postalo preteško da se nosi sa slavom koja je došla preko noći. Kao rezultat toga, počeo je da pije što je zamalo uništilo njegovu karijeru.

Mel je čak uhapšen u pijanom stanju 1984. godine. Nakon ponovljenih incidenata poput ovih, Mur je zapretila da će ga ostaviti ako ne prestane da pije. To ga je malo treznilo pa se Mel ubrzo pridružio Anonimnim alkoholičarima 1991. godine i konačno se otarasio zavisnosti od alkohola što je na kraju spasilo njegovu glumačku karijeru.

Čim je počeka da se zabavla sa Melom, Mur se bolje upoznala sa industrijom zabave. Nakon udaje, karijeru je promenila stomatološke sestre u onu umetnice i TV voditeljke.

Iako je radila u Holivudu kao izvođač glasa i televizijska ličnost, oduvek je bila popularna samo kao supruga glumca Mela Gibsona.

Razvod nakon tri decenije: Zašto su se Robin i Mel razveli?

Robin Mur, Mel Gibson
foto: Profimedia

Brak Mela Gibsona i Robin smatran je jednim od najjačih brakova u Holivudu. Ali, nažalost, par je odlučio da se rastane nakon trideset godina zajedničkog života. U intervjuu za "Evening Standard" 2002. godine, Mel je priznao da njegov brak nije uvek bio savršen.

„Cela stvar u vezi je teška, bilo kada. U braku sam 22 godine i ljudi ovih dana često ne budu toliko dugo zajedno. To se ne dešava. Imaćete uspone i padove i imaćete dane kada zaista želite da zadavite jedno drugo. Svaki put kada se to desi i kada prođete kroz sušne periode, a za 22 godine to se dešava mnogo puta, kada pređete na drugu stranu, postajete mnogo bolji u tome.”

Njihov sve lošiji odnos dobio je užasan preokret u avgustu 2006. kada je Mel uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Kako se navodi, Robin ga je nakon tog incidenta napustila.

Nakon tri godine odvojenog života, Robin je 2009. podnela zahtev za razvod navodeći nepomirljive razlike. Mnogi su pretpostavili da je Melino neverstvo sa Oksanom Grigorijevom glavni razlog njihovog razvoda i da je ona je podnela tužbu nakon što je shvatila da je Oksana trudna sa Melovim detetom. Međutim, niko od njih dvoje nikada o tome nije dao izjavu. U stvari, par je izdao zajedničku izjavu tražeći od svih da im daju privatnost u teškim trenucima za porodicu.

U pravnim dokumentima dostavljenim na sudu, Robin je tražila izdržavanje supružnika i zajedničko starateljstvo nad njihovim sinom Tomom koji je tada imao samo 10 godina. Posle dve godine borbe, njihov razvod je okončan 2011. godine. Mel je platio ogroman iznos Robin kao nagodbu za razvod.

Melin razvod od Mura jedan je od najskupljih razvoda u istoriji Holivuda

Kalifornijski sud je naložio Melu da plati polovinu svoje imovine u iznosu od 450 miliona dolara kao nagodbu za razvod bivšoj ženi. Pored toga, sud je takođe naložio glumcu da joj isplati polovinu svojih prihoda ostvarenih u filmovima.

1 / 19 Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Iako se razišla sa Melom, ona i dalje ima dobar odnos sa njim. Ona je pokazala svoju veliku podršku Melu 2010. godine kada ga je njegova bivša devojka Oksana Grigorijeva optužila da ju je udario dok je držala njihovu devetomesečnu bebu. Kako je izvestio Pipl magazin, zauzimajući stav za Mela protiv navoda o fizičkom zlostavljanju, Robin je dala izjavu u kojoj je pisalo:

"Mel se nikada nije upuštao u bilo kakvo fizičko zlostavljanje prema meni pre, za vreme ili posle našeg braka. Mel je bio divan otac pun ljubavi."

Robin Mur se godinama bavi humanitarnim poslom i veruje u pomoć drugima.

Život posle razvoda

Robin Mur, Mel Gibson
foto: Profimedia

Robin je stekla slavu nakon svoje veze sa Melom Gibsonom. Nakon razvoda, nestala je iz sveta zabave. Nedavno je došla u centar pažnje kada je u februaru 2021. objavila fotografije svoje kuće na plaži u Malibuu koju je platila 32 miliona dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs