SAZNAJTE VIŠE

SVI SU OSIM NJE MISLILI DA NEĆE DOŽIVETI 20-TU, SAMO JE ONA VEROVALA U NJEGA: Robert Redford otkrio za čime najviše žali

Njegov život su obeležile tri žene, a jednu stvar nikada nije preboleo.

Vip priča
Autor:
SVI SU OSIM NJE MISLILI DA NEĆE DOŽIVETI 20-TU, SAMO JE ONA VEROVALA U NJEGA: Robert Redford otkrio za čime najviše žali
Foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Pre nego što je Robert Redford postao slavni holivudski glumac, bio je samo nemirno dete koje je živelo u Los Anđelesu koji je navodno krao pivo za celonoćne zabave i bio član srednjoškolske bande.

Međutim, zvezda „Buč Kesidi i Sandens Kid” rekla je da ga je njegova majka Marta Hart ohrabrila da promeni svoj život na bolje.

Robert Redford
foto: Profimedia

„Zašto osećam ovu snažnu vezu sa ženama?“ rekao je 86-godišnjak. „Mislim da to verovatno ima veze sa mojom mamom... Jedina osoba koja je stajala iza mene bila je moja majka. Verovala je u mene, samo je verovala da imam nešto u sebi što će na kraju ispasti u redu.”

Glumac je opisao svoju majku kao „snažnog člana porodice“ koji je „uvek imao osmeh i koja je bila veoma, veoma avanturistički nastrojena“.

„Došla je iz Teksasa i nosila je tu vrstu čvrste, šaljive dobre volje“, rekao je.

Robert Redford
foto: Profimedia

„Videla je stvari u pozitivnom svetlu.“

Međutim, časopis je dodao da Hart nije doživela da njen sin postigne međunarodni uspeh kao filmska zvezda, režiser i filantrop. Preminula je 1955. u 40. godini života.

Redford je tada imao samo 18 godina.

„Imala je krvarenje vezano za poremećaj krvi koji je dobila nakon što je izgubila devojčice bliznakinje pri rođenju 10 godina nakon mog rođenja“, objasnio je Redford.

Otkrio je i da dok su njegovu majku lekari upozoravali na opasnost od još jedne trudnoće nakon teškog porođaja sa njjim, ona je bila odlučna da sledi svoje snove.

„Toliko je želela veliku porodicu da je ponovo zatrudnela“, rekao je Redford, dodajući da je smrt njegove majke „izgledala tako nepravedno“.

„Uzeo sam je zdravo za gotovo jer su takva deca bila u tom uzrastu“, priznao je Redford. „Žao mi je što je preminula pre nego što sam uspeo da joj zahvalim."

Robert Redford
foto: Profimedia

Redford je pronašao utehu u mormonskoj devojci po imenu Lola Van Vagenen.

Par se venčao 1958. kada je on imao 22 godine.

„Očigledno, ne želim da ocrnim osobu sa kojom sam se oženio, bilo je mnogo dobrih razloga zašto smo se venčali mladi“, rekao je on. „Ali moram da kažem da je to bilo da bih spasio svoj život. Tako se osećao u to vreme.”

Par je ostao u braku 27 godina, čak i nakon što je njihovo prvo dete umrlo 1959. od sindroma iznenadne smrti novorođenčadi. Par je nastavio da pokušava i na kraju su dobili još troje dece. Međutim, Redford i Van Vagenen su se razveli 1985. godine.

„Bilo je obostrano i bilo je ispravno da se nastavi dalje“, rekao je Redford 2001. godine, potvrđujući da je njegov rastući uspeh u Holivudu tokom godina opterećivao brak.

Robert Redford
foto: Profimedia

„I dalje imamo veliku ljubav, veliku naklonost, veliko prijateljstvo. Divno je, i mislim da smo mi verovatno zaslužni za to jer su deca sjajna, dobro su prošli. Nikada nisam želeo da budem jedan od onih razvedenih žrtava šoubiznisa - to je tako predvidljivo! Želeo sam da dokažem da brak može da potraje i da dokažem da je posao pogrešan. Ali nisam mogao."

Redford se 2009. ponovo oženio umetnicom Sibil Sagars. Ipak, glumac nikada nije požalio što se oženio tako mlad nakon majčine smrti.

„Moja porodica se plašila da ću zalutati, ili da nikada neću postići ništa, ili da umrem u ranoj mladosti“, rekao je Redford. „Želeo sam da im dokažem da greše.

On je itekako uspeo u tome.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs