vest koja je obišla svet

SUPRUG BRIŽIT BARDO ZVAO HITNU POMOĆ, UPLAŠIO SE ZA NJEN ŽIVOT: "Ima 88 godina i to se dešava"

Fanovi Brižit Bardo su se zabrinuli za njeno zdravlje, jer je diva ozbiljno ugrožena

Vip priča
Autor:
SUPRUG BRIŽIT BARDO ZVAO HITNU POMOĆ, UPLAŠIO SE ZA NJEN ŽIVOT: "Ima 88 godina i to se dešava"
Brižit Bardo, Foto: Jean-Marc HAEDRICH / Visual / Profimedia

Hitna pomoć je juče pojuria u dom legendarnog bivšeg seks simbola - Brižit Bardo nakon što je imala problema sa disanjem.

Suprug jedne od najlepših žena koje su ikada hodale planetom, Bernard Ormal, potvrdio je vest i razjasnio šta se dogodilo ubrzo nakon što se incident dogodio u njihovoj rezidenciji u Sen Tropeu.

„Bilo je oko 9 sati kada je Brižit imala problema sa disanjem“, rekao je on, napominjući da su kola hitne pomoći na jugu Francuske u početku „dobila pogrešnu“ adresu.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Bernard je dodao da su, kada su lekari stigli, stavili Bardo (88) na kiseonik „i ostali da je posmatraju” neko vreme.

„Kao i svi ljudi određene dobi, ona više ne može da podnese vrućinu“, objasnio je on. „To se dešava sa 88 godina. Ona ne sme da se napreže."

Mnogi znaju Bardo kao jednu od najtraženijih glumica 50-ih i 60-ih godina prošlog veka. Međutim, 1973. godine napustila je reflektore malo pre svog 40. rođendana.

U godinama nakon toga, francuska aktivistkinja je posvetila svoj život zaštiti životinja - ali je postala kontroverzna figura u tom procesu. Bardo je nedavno kažnjena zbog podsticanja rasne mržnje nakon što je opisala stanovnike ostrva Reunion u francuskom Indijskom okeanu kao „degenerisane divljake“.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

„Domoroci su zadržali svoje divljačke gene“, napisala je ona u otvorenom pismu 2019. godine, tvrdeći da ostrvljani maltretiraju životinje.

To je bila njena šesta osuda, pošto je ranije davala islamofobične komentare usmerene na hindu tamilsko stanovništvo ostrva. Takođe je 2006. godine napisala pismo tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Nikoli Sarkoziju, u kojem je kritikovala muslimanski festival Aid el-Kebir.

Džejms Klark, britanski pisac i istoričar filma koji je napisao knjigu „Biti Bardo” iz 2023. godine, nedavno je otkrio zašto se Bardo udaljila od reflektora na vrhuncu svoje karijere.

1 / 18 Foto: Profimedia

Brižit Bardo je dala redak intervju za "Vogue Homme" 2012. godine, u kojem se prisetila da se osećala „slomljena“ svojim statusom slavne ličnosti.

„Niko ne može da zamisli koliko je to bilo strašno. Noćna mora. Jednostavno više nisam mogla tako da živim", rekla je ona za to izdanje.

„Napustila sam filmove kada sam imala 38 godina i nisam imala želju da se vratim."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs