otpevao kraj

BIO JE U BRAKU SA ŽENAMA, A ONDA SE ZALJUBIO U MUŠKARCA S KOJIM IMA DVOJE DECE: Vaspitali su ih na neverovatan način

Pevač koji ima 2 sina s muškarcem završio je karijeru, a sada će imati više vremena za porodicu.

Vip priča
Autor:
BIO JE U BRAKU SA ŽENAMA, A ONDA SE ZALJUBIO U MUŠKARCA S KOJIM IMA DVOJE DECE: Vaspitali su ih na neverovatan način
Pevač koji ima 2 sina s muškarcem završio je karijeru, Foto: Profimedia

Posle petogodišnje turneje i 333 nastupa, ser Elton Džon poslednji put je ovog 8. jula, na oproštajnom koncertu u Stokholmu, ispred 30.000 obožavalaca otpevao "Farewell Yellow Brick Road".

- Bili ste veličanstveni. Imao sam najlepšu karijeru. Neverovatnu. Pedeset godina čiste radosti sviranja muzike... Ne bih bio ovde da nije bilo vas. Znate koliko volim da sviram uživo - rekao je u završnom govoru. I zaista, publika je uživala u nezaboravnim hitovima ovog britanskog ekscentrika, ali i osećajnog, humanog čoveka. Izveo je 23 pesme, a tri puta je izlazio na bis.

Elton Džon
foto: Profimedia

Svega je bilo u njegovom životu - od sjaja do pakla narkotika, problema zbog njegove gej orijentacije, sukoba s roditeljima, ali sve je prebrodio i posvetio se tradicionalnom porodičnom životu. Zato se i oprostio od karijere, dostojanstveno.

Njemu je 76 godina i sada želi da u miru odgaja dvojicu sinova - Zaharija (13) i Ilajdžu (10). - Sve se vrti oko njih, obožavam ih. Mrzim kad smo daleko. Imam puno predivnih uspomena s koncerata, odradio sam ih preko četiri hiljade. Volim da pevam, ali svoje sinove volim mnogo više - izjavio je pre pet godina.

Elton Džon
foto: Profimedia

Elton je dve decenije u vezi s kanadskim rediteljem Dejvidom Fernišem, a zvanično su se venčali 2014, čim je to zakonom bilo dozvoljeno. Pre toga je bio u braku s Renatom Blauel, kad je i objavio da je gej.

Dečake je njemu i Dejvidu rodila surogat majka, čiji identitet nikad nisu otkrili. Sinovi Eltona zovu "daddy", a Dejvida "papa". - Naučio sam da je minut s mojom decom vredniji od bilo koje slike ili hit pesme. Pre nego što smo ih dobili, samo smo trošili novac jer nismo znali šta drugo da radimo - izjavio je svojevremeno. A imaju i šta da troše, jer je bogatstvo ovog pevača procenjeno na 450 miliona dolara.

Elton Džon
foto: Profimedia

Jedino što pomalo kvari blaženi život velike zvezde, rođene pod imenom Redžinald Dvajt, jeste odnos s roditeljima. Otac Stenli Dvajt, bivši pilot Kraljevskog vazduhoplovstva, bio je neverovatno strog i zahtevan. Zbog Eltonovog homoseksualizma on nikad nije prisustvovao nijednom njegovom koncertu, niti mu poklonio trunku nežnosti i ljubavi.

- Zbog oca sam se opijao i drogirao - rekao je pevač jednom prilikom. Majka Šejla bila je sklona mračnim raspoloženjima. Poslednjih godina veoma se vezala za pevačevog bivšeg asistenta Boba Halija i ostavila mu je u testamentu 276.000 funti. Ljuta na sina što je otpustio Halija, zaveštala mu je samo dve urne "batinjani" i fotografije svojih roditelja.

1 / 8 Foto: Profimedia

Izuzetno talentovani Elton Džon ostaće upamćen i po ogromnom broju ekscentričnih naočara. Zaštitni znaci su mu bleštava scenska odeća, skupi automobili, ogromne kuće i prekomerni šoping. Uz bogati falseto glas, dodajmo i minđušu na desnom uhu, razmak između prednjih zuba i presađenu kosu - najčešće crvene boje.

Bio je veliki prijatelj s princezom Dajanom, Fredi Merkjuri jedino je njemu priznao da boluje od side, što do njegove smrti niko nije saznao. Ostao je blizak sa svim članovima Bitlsa, a koliko ga prijatelji vole, svedoči i to što je kum Lenonovom sinu Šonu, kao i sinovima Elizabet Harli i Dejvida i Viktorije Bekam. Hitove ovog velikog pevača i pijaniste rado ćemo slušati i dalje. Veliki pevač, pijanista, veliki prijatelj, ali je očito i veliki otac. Srecno, Redži!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs