BIO JE PRVI HOLIVUDSKI ZAVISNIK OD SE*SA: Mogao je to da radi bilo kada i bilo gde, spavao je sa devojčicom od 14 godina

Ričard Barton je preko 30 godina varao sve svoje supruge i ljubavnice, a priča se da je imao intimne odnose sa preko 2.500 žena

Vip priča
Autor:
BIO JE PRVI HOLIVUDSKI ZAVISNIK OD SE*SA: Mogao je to da radi bilo kada i bilo gde, spavao je sa devojčicom od 14 godina
Foto: Profimedia

Svi znamo za veliku ljubavnu priču Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor, ali istina je da je glumac bio ozbiljno opsednut seksom i da je živeo u današnje vreme sigurno bi ga poslali na rehabilitaciju.

Ljudi koji su brižljivo pratili njegov privatni život kažu da je imao intimne odnose sa preko 2.500 žena, te da nikad nije birao ni vreme ni mesto. Jednostavno je mogao to da radi sa bilo kim i bilo kad, a dame kažu da je bio u stanju da ih zadovolji na pravi način čak i kada je seks bio brz i na nezgodnom mestu u nezgodno vreme.

Tako je jednom prilikom Ričard sačekao da njegova supruga Sibil zaspi pa se u gluvo doba noći iskrao do šupe sa drvima. Počeo je lagano da preslaže drva otvarajući tajni prolaz do komšijskog dvorišta gde je živeo holivudski glumac Stjuart Grejndžer sa suprugom Džin Simons.

Ričard je tiho hodao niz hodnik zadržavajući dah, jer ako ga uhvati komšija mogao bi ozbiljno da nastrada s obzirom da je Grejndžer posedovao ozbiljan arsenal oružja. Ali pošto je spavao u odvojenim sobama od supruge, Ričard je iskoristio priliku da uđe u sobu Džin Simons i sa njom tiho vodi ljubav na tepihu. Kada je dobio ono po što je došao, iskrao se i kroz šupu ponovo vratio kuću. Presložio drva, tako da se ne vidi tajni prolaz i uvukao se u krevet svoje supruge Sibil Vilijams dok je ona spavala nesvesna nevere svog supruga.

Tajni noćni pohodi do komšinice trajali su nekoliko meseci, a niko od prevarenih supružnika ništa nije posumnjao.

Ričard Barton je vrhunac svog seksualnog života imao od 1947. godine pa do 1975. godine kada je, po nekim proračunimma, spavao sa preko 2.500 žena.

Bio je ozbiljna konkurencija Vorenu Bitiju, s tim što je postojala bitna razlika - Barton je bio oženjen. I ne samo to, on je imao bogat bračni seksualni život i to mu nikad nije bilo dovoljno.

Ričard Barton
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Razlog za njegovu neveru je bio nezasit apetit za seksom. Nije mu bilo potrebno da voli ženu ili da ta žena voli njega.

Ako je bio voljan, on je to radio bilo gde: sofa, svlačionica, kafana, baštenska klupa, dok često nije ni znao ime svoje ljubavnice.

Bio je neverovatno šarmantan, pogotovo kada bi popio čašicu više, što je bilo vrlo često.

I ono što je bilo zanimljivo je to što Barton nikad nije grešio - kao da je imao predosećaj da će ta žena sa njim da spava, da pristane na sve, čim bi joj prišao odmah bi dobio dozvolu da nastavi to što je započeo.

"On je bio Don Žuan, i u njegovoj prirodi je bilo neophodno da ima bilo koju ženu koja nije maloletna ili strašno ružna," rekao je njegov prijatelj Robert Hardi.

Ali čak je i Hardi pogrešio, jer je oženjeni 28-godišnji Ričard Barton zaveo devojčicu od 14 godina Rozmari Kingsland. Kada ju je nakon nekoliko sastanaka razdevičio, ona je nastavila da se sastaje sa njim u stanu njegovog prijatelja najčešće svake srede. Do kraja 1956. godine Rozmari je bila trudna, a njegov zahtev je bio: "Reši se bebe" i platio je da ona abortira.

Kasnije joj je rekao da se plaši da bi mogao završiti u zatvoru, ali je tvrdio da je san svakog muškarca da vodi ljubav sa učenicom. Afera se prirodno završila kada se on sa ženom preselio u Švajcarsku radi poreza.

Brak sa Sibil je bio sve samo ne uspešan. Ono što Sibil nije znala je da je dan nakon venčanja 1949. godine upoznao glumicu Kler Blum — tada staru 17 godina — i brzo se zaljubio. Njihova veza je konačno završena nakon što se kladio sa kolegom da može da razdeviči Blumovu.

"Tiho smo vodili ljubav u mojoj sobi sa majkom koja je spavala na spratu. Ričard me je ostavio rano ujutru da bih se vratio kući, a ja sam otišla da spavam srećna i detinjasto oduševljena što sam konačno „žena““, ispričala je Kler Blum kasnije.

Dala mu je ključ od kuće, a Barton bi se često ušunjao u njenu spavaću sobu. Pre izlaska sunca, vraćao se kod Sibil, govoreći joj da je cele noći pio sa prijateljima.

Međutim, čak ni dve opsednute žene nisu bile dovoljne za njega. Nakon što su se on i Sibil preselili u London, iskoristio je njena česta odsustva na turnejama sa pozorišnom trupom. Sakupljajući nasumične devojke iz pabova, redova u bioskopu i autobusa, on bi svaku redom vodio u svoju bračnu postelju.

Sama količina njegovih slučajnih osvajanja, kažu njegovi prijatelji, bila je zapanjujuća. A onda je otkrio frustrirane žene Holivuda . . .

Ričard Barton, Elizabet Tejlor
foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Stigavši u Los Anđeles 1952. godine, otkrio je da ga skoro svaka žena koju je sreo gleda gladnim očima. Jedna udata starleta u svojim srednjim 20-im, ušla je u njegovu prikolicu na snimanju filma, zaključala vrata i skinula svoj beli kaput od nerca ispod kojeg je imala samo donji veš.

Čak ni Sibilin dolazak u grad nije umanjio njegov stil. Ne samo da je imao aferu sa Džin Simons, već je u isto vreme zaveo još jednu glumicu sa istog seta.

Jedini put kada se Barton umalo nije zapetljao u svoje vanbračne veze bilo je na novogodišnjoj žurci, kojoj je prisustvovao krem holivudske gomile. U ponoć je viđen kako ljubi Džin Simonsa u usta punih 12 sekundi. Svi su bili preneraženi, a onda je Sibil pritrčala svom mužu i ošamarila ga. Barton je na trenutak bio zapanjen i muzika je prestala.

Shvatajući da nije pametno da joj Džin Simons bude komšinica i ubeđena da je između nje i Ričarda postojao samo flert, Sibil i Ričard su se preselili, što nije sprečilo Ričarda da se i dalje viđa sa Džin.

Džin Simons
foto: Profimedia

Nakon što je ostavio suprugu, osvojio je starletu Li Remik.

Čak je i boginja ljubavi Lana Tarner, koja je igrala sa Bartonom u filmu, uživala u igri sa njim u njegovoj prikolici. Barton je navodno rekao: "Krenula je da me uhvati, a ja sam dozvolio da me uhvati. Što da ne? Ko bio odbio Lanu Tarner?"

Godine 1957, prvi put od kada je upoznao Kler Blum — sa kojom je još uvek imao aferu — zaljubio se u svoju koleginicu Suzan Strazberg, koja je tada imala samo 19 godina, bila je zapanjujuće lepa i po izgledu slična Kler Blum.

A Sibil? Kao i uvek, odbijala je da veruje da se bilo šta dešava.

Nakon što se Barton vratio u Veliku Britaniju, Suzan Strazberg je bila izbezumljena i danima je odlazila u krevet sa jednom od njegovih starih majica. Nekoliko meseci kasnije, odletela je da ga vidi i uputila se pravo ka setu gde je snimao film sa koleginicama Kler Blum i Meri Jur.

Barton je uživao u životu: ne samo da se valjao po krevetu sa Kler Blum, već je spavao i sa Ureom — ženom dramskog pisca Džona Ozborna — da ne pominjemo Sibil.

Čim je Suzan Strazberg stigla u njegovu garderobu, bacila mu se u zagrljaj i strasno ga poljubila Kler Blum je ušla na vrata.

Skoro pet sekundi, dve žene su se samo šokirano gledale. Nepopravljivi Barton je, međutim, bio i sam zbunjen: nikada nije shvatio, kasnije je priznao, koliko su njegove ljubavnice slične po izgledu.... Suzan je odlučila da ga napusti, ali i da se ubije, ali joj to nije pošlo za rukom.

Što se tiče Bartona, on je nastavio tamo gde je stao. Godine 1959. vratio se u Holivud da bi snimio film, dok je na setu imao aferu sa kleginicom Endži Dikinson i starletom po imenu Barbara Raš.

Te godine se raspao Dikinsonov brak sa Džinom Dikinsonom, zvezdom američkog fudbala. Neki su krivili Bartona.

Kada je oženio Elizabet Tejlor koja je bila svesna njegovog švrljanja, Ričard se malo primirio. Elizabet ga je upozorila da neće tolerisati njegova neverstva. On je u međuvremenu spavao "samo" sa stjuardesom u avionu.

Ali čak ni ona nije mogla da ga spreči da se vrati svojim starim trikovima. Tokom snimanja novog filma, dok je Liz Tejlor bila odsutna, nastavio je svoju neobaveznu aferu sa koleginicom Meri Jur. Nakon toga, Tejlor se pobrinula da bude sa Bartonom svaki dan na snimanju filma...

Ričard Barton, Elizabet Tejlor
foto: Moviestore Collection / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ali ni njena budnost ni njen šarm nisu mogli da se bore protiv 26-godišnje francusko-kanadske glumice Ženevjev Bižo.

Godine 1972. Barton je uživao u romansi sa francuskom glumicom Natali Delon na snimanju Plavobradog, a kružile su glasine da je u krevetu imao i pin-up Rakel Velč.

Ipak, kap koja je prelila čašu njegovog braka desila se kada je Elizabet prevario sa konobaricom lokalnog paba. Kao što svet zna, par se razveo, a zatim ponovo venčao 16 meseci kasnije - ali njihovo ponovno okupljanje je bilo kratkog veka.

Do sada već potvrđeni alkoholičar sa teškim zdravstvenim problemima, Barton je zadao smrtni udarac njihovom drugom braku tako što je imao aferu sa manekenkom Suzi Hant.

Koliko se zna, bio je veran svojim dvema poslednjim suprugama - Suzi, a zatim Seli Hej - ali to je bilo zato što je do svog 50. rođendana jednostavno ostao bez energije.

Sagoreo zbog razvratnog života, bio je primoran da se odrekne svog omiljenog hobija. Ali svakako je bilo dobro dok je trajalo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs