SAZNAJTE VIŠE

BAVIO SE PROSTITUCIJOM, DROGIRAO SE, A SAD ŽIVI SA MAMOM: Glumac koji priča da je gej, a iza sebe ima AFERU sa ženom

Rupert Everet je igrao neke od najzanimljivijih holivudskih likova – ali njegova životna priča nikoga ne može da ostavi ravnodušnim.

Vip priča
Autor:
BAVIO SE PROSTITUCIJOM, DROGIRAO SE, A SAD ŽIVI SA MAMOM: Glumac koji priča da je gej, a iza sebe ima AFERU sa ženom
Rupert Everet, Foto: COBRA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ovaj 63-godišnji glumac je uvek bio izuzetno iskren u pogledu svog života – koji je uključivao seksualni rad, drogu i izbacivanje iz škole glume.

Među njegovim ljubavnicima su bili ser Ijan Mekelen i Pola Jejts, a njegovo prijateljstvo ali i svađa je nešto o čemu se i danas raspreda. Takođe je privukao lošu reputaciju i zbog stvari koje je radio. Jednom je poslao svoje stidne dlake kritičaru koji nije uživao u jednom od njegovih filmova. Ali uprkos svojoj eksplozivnoj prošlosti, kaže da sada vodi mnogo mirniji život.

„Moj mozak je malo razbijen i to je jedina stvar koja mi se zaista sviđa, osim mog vida“, rekao je prošle godine za Tajms.

Rupert Everet
foto: Profimedia

"Tako da mislim da je svo uzimanje droge bilo gubljenje vremena, gledajući unazad. U to vreme sam to obožavao."

Everet je napustio svoje privilegovano obrazovanje sa 16 godina, a sa 22 je postao filmska zvezda – i bio je seksualni radnik koji je koristio heroina između. Sin vojnog majora, napustio je katolički internat čim je mogao, da bi upisao dramsku školu u Londonu.

Tamo je prodavao svoje telo da bi zaradio novac pre nego što su ga je zbog lošeg ponašanja izbacili iz škole glume. Everet kaže da je "nekako upao" u prostituciju kada mu je jedan čovek prišao na stanici metroa u Londonu.

Rupert Everet
foto: Profimedia

„Nisam imao nameru da to radim, ali ovaj momak mi je ponudio tako ogromnu svotu novca, pa, to je bilo kao džeparac od godinu i po dana,“ piše Independent.

Sa 18 godina, njegovi roditelji su bili zabrinuti za budućnost svog sina.

„Moji roditelji su mislili da sam skrenuo sa koloseka, pa su mislili da je najbolja stvar da me pošalju u dobru francusku porodicu da bih naučio francuski i da nekako popravim svoje ponašanje“, rekao je Everet u jednom intervjuu. Ali prvog dana u francuskoj prestonici, izašao je u šetnju – i brzo krenuo putem koji njegova ugledna porodica verovatno ne bi odobrila.

„U Parizu pronašao sam kamion u kome je živela transseksualna radnica“, kaže on. "Sprijateljio sam se sa njom i nekako sam počeo da živim u njenom svetu."

Rupert Everet
foto: Profimedia

„Kada budem u svojim sedamdesetim, i dalje će me zvati rent boy". Takođe je uzimao heroin - ali njegova upotreba droge nikada nije stala na put njegovoj nezasitnoj ambiciji. Njegov veliki uspeh došao je sa 22 godine kada je igrao ljubavnika lika kojeg je tumačio Kolin Firt u filmu u "Druga zemlja".

Ubrzo je smatran za sledeću veliku stvar u Holivudu, dobijajući uloge u klasičnim filmovima kao što je "Ples sa strancem" i igrajući najboljeg prijatelja Džulije Roberts u romantičnoj komediji "Venčanje mog najboljeg prijatelja".

Imao je Holivud pred nogama – čak je i Orson Vels bio toliko impresioniran njime da je pozvao Evereta u Holivud da igra mladog Velsa u njegovom filmu, ali Vels je umro pre nego što je film snimljen.

Rupert Everet
foto: Profimedia

Kada se Everet vratio u London, glumio je u produkciji drame koji govori o zloupotrebi droga u Britaniji nakon Prvog svetskog rata. Kada je jedan kritičar napisao da je bio loš, on je na to njemu odgovorio tako što mu je poslao svoje stidne dlake u koverti.

Njegov sukob sa Madonom, koja je bila uznemirena zbog onoga što je Everet napisao o njoj u svojim memoarima iz 2006. godine, u kojem ju je optužio da je tajno dodirnula svog tadašnjeg muža Šona Pena na seksualni način tokom prvog obroka koji je Everet imao sa Madonom. Napisao je i da ona "nejasno miriše na znoj" i uporedio je sa "cvilećom konobaricom".

Rupert Everet
foto: Profimedia

Ali najeksplozivnije otkriće knjige bio je prikaz šestogodišnje afere koju je imao sa TV voditeljkom Polom Jejts dok je bila udata za Boba Geldofa. Jejts i Geldof su došli da vide Evereta na sceni i kada je sutradan otišla da intervjuiše Evereta za časopis, afera je počela.

„Njene suknje i podsuknje bili su poput vodene kupke sa šampanjcem, pucajući od hemije, a intervju se u jednom trenutku završio i počela je čudna ljubavna afera potpuno neskladnih ljudi“, napisao je Everet.

"Bila je udata. Bio sam gej. Ova ograničenja su delovala kao neka vrsta sigurnosne mreže i nije bilo prepreka između nas." Everet je od tada rekao da ne žali što je imao aferu sa njom.

Rupert Everet
foto: Profimedia

Jejts je umrla od predoziranja heroinom 2000. godine. „Nije mi bilo važno sa kim imam seks“, nedavno je Everet rekao za jedan časopis o ovoj aferi. „Seks je bio sloboda."

Everet sada vodi mirniji život sa svojom mamom i partnerom Henrikueom – ali je i dalje izazivao kontroverze poslednjih godina. Optužen je za transfobiju kada je Kejtlin Džener nazvao „muškarcem koji se oblači“, iako je kasnije u jednom intervju rekao da su njegovi komentari izvučeni iz konteksta i insistirao na tome da „obožava“ Dženera.

Everet je takođe rekao da oseća da je „gej pokret potpuno zasenčen trans pokretom“ i da kada bi sada imao 15 godina, da bi postao žena, jer je želeo da bude devojka još kada je išao u školu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs