SAZNAJTE VIŠE

NAPISALI NAJLEPŠU PESMI O SREĆI, PA DOŽIVELI TRAGEDIJU: Šta se dogodilo ćerki Al Bana i Romine Pauer pre 30 godina?

Izvođači čuvene italijanske pesme "Felicita" ("Sreća") Al Bano i Romina Pauer izgledali su fanovima kao par iz bajke. Ali 1999. godine su se razveli. Uništila ih je tragedija koja se dogodila njihovoj najstarijoj ćerki.

Vip priča
Autor:
NAPISALI NAJLEPŠU PESMI O SREĆI, PA DOŽIVELI TRAGEDIJU: Šta se dogodilo ćerki Al Bana i Romine Pauer pre 30 godina?
Al Bano i Romana Pauer, Foto: Helmut Reiss / United Archives / Profimedia

Kreativni duet Al Bana i Romine Pauer nastao je 1969. godine, a godinu dana kasnije umetnici su se venčali.

Ilenija Karizu je rođena 4 meseca nakon njihovg venčanja. Nakon toga, poznati par je dobio još troje dece. Uprkos čestim turnejama, Ilenija je odrastala u ljubavi i skladnoj velikoh porodici. Kako je odrastala i sama se interesovala za umetnost, pa je tako povremeno glumila u filmovima, pevala i plesala. Kada je krenula na koledž, počela je da traži posao dadilje. Ipak, njen glavni hobi i velika želja da proputuje svetom, a sve što doživi u raznim avanturama zapiše u svoj dnevnik.

Al Bano
foto: Profimedia

U autobiografiji „Ovo je moj život“, Al Bano je svoju ćerku nazvao „lepotom, pametnom ženom i vizionarkom“ sa „nezavisnim karakterom“.

31. decembra 1993. godine 23-godišnja italijanka Ilenija Maria Sole Karizi uputila je poslednji međunarodni poziv iz Nju Orleansa. Kratko je razgovarala sa svojom majkom, Raminom Pauer, koja nije odobravala put njene ćerke u Sjedinjene Države. Poznata pevačica imala je razloga za nezadovoljstvo. Činjenica je da je u leto 1993. godine porodica umetnika već došla u Nju Orleans da snimi film "Izgubljena Amerika". Tada je Ilenija upoznala afroameričkog saksofonistu Aleksandra Masakelu, koji je izvodio muziku na ulici.

Al Bano
foto: Profimedia

Jednom je, kako se priseća Al Bano, njegova ćerka otišla na sastanak u Masakele i vratila se tek ujutru, drogirana. Ulični svirač toliko je očarao lepu italijanku da je šest meseci kasnije Ilija sama stigla u glavni grad Luizijane. Objasnila je ocu i majci da će napisati knjigu o umetnicima i beskućnicima. U januaru 1994. godine Al Bano i Romina su ponovo nazvali hotel "LeDale", gde je njihova ćerla odsela - ali im se nije javljala na telefon.

Istraga

Američka policija započela je aktivnu potragu za ćerkom poznatog para nedelju dana nakon što su njeni roditelji poslednji put razgovarali sa njom.

Al Bano
foto: Profimedia

Službenici za sprovođenje zakona su otkrili da je 6. januara oko ponoći Ilija viđena pored Misisipija. Čitala je knjigu na jednom relativnom opasnom mestu na obali kada ju je primetio noćni čuvar Albert Kordoba.

„Rekao sam joj: „Ne možeš da ostaneš ovde, moraš da odeš“, rekao je svedok. „Rekla je: „Nema veze, ja i dalje pripadam vodi“, i skočila u Misisipi. Vikao sam joj da se vrati, ali ona kao da nije htela da me čuje. "

Iz priče čuvara stekao je utisak da se tražena osoba udavila. Ali njeno telo nikada nije pronađeno. Al Bano je verovao da je „uzrok svih nesreća“ Masakela.

Momak je svima bio sumnjiv, a neke žene koje su istražitelji ispitali su ga optužile i za silovanje. Ali dokaza nije bilo da se muzičar uhapsi, a kamoli optuži. Masakela, koji je živeo u hotelu u kojem je Ilenija odsela, tvrdio je da je pokušao da ima seks sa njom, ali ga je ona odbila. Ilija je u januaru napustila sobu 6 i ostavila sve svoje stvari u njoj, a ovu činjenicu je potvrdilo i osoblje hotela.

Italijanska žuta štampa uživala je u raznim verzijama onoga što se dogodilo: od ideje da su nestanak Ilije radi samopromocije organizovali njeni roditelji, do pretpostavke da je devojčica promenila ime i izgled u okviru programa zaštite svedoka.

U međuvremenu, Al Bano i Romina Pauer, koji su bili oduzeti od bola zbog gubitka ćerke, emotivno su se udaljili jedno od drugog. Njihov brak se završio 5 godina nakon tragedije.

2014. godine, na zahtev Al Bana, sud je zvanično proglasio Ileniju Karizi mrtvom.

Spekulacije o njenom nestanku nisu prestale do danas. 2015. godine, krivični slučaj je nastavljen zbog priznanja američkog kamiondžije da je ubio devojku po imenu Suzan (kako je sebe nazivala Ilenija tokom boravka u Sjedinjenim Državama). Ovaj trag se pokazao lažnim, kao i vest iz Rusije, gde je ćerka Al Bana navodno viđena u društvu beskućnika.

2018. godine, na Internetu se aktivno raspravljalo o fotografiji na kojoj je devojka, donekle slična Ileniji, snimljena u Veneciji 2000. godine.

Ali nema opipljivih dokaza da je nestala osoba danas živa, i ako jeste, zbog čega se skoro 30 godina o njoj ništa ne zna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs