MAJKA JE NATALIJU PODVODILA STARIJIM GLUMCIMA, KAD SE UDALA MUŽ JU JE VARAO SA MUŠKARCEM: Njena smrt je ostala MISTERIJA

Natali Vud rođena kao Natalija Nikolajevna Zakarenko bila je jedna od najvoljenijih glumica čiji je uzrok smrti ostao misterija do danas

Vip priča
Autor:
MAJKA JE NATALIJU PODVODILA STARIJIM GLUMCIMA, KAD SE UDALA MUŽ JU JE VARAO SA MUŠKARCEM: Njena smrt je ostala MISTERIJA
Natali Vud, Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako se svima činilo da je srećna, posebno kada se pojavljivala u elegantnim toaletama na glamuroznim zabavama i dodelama nagrada, to je bilo daleko od istine. Natali Vud je imala teško detinjstvo , a njena smrt je i dalje misterija. Navodno se udavila kada je imala samo 43. godine.

Natali Vud, Robert vagner
foto: Profimedia

KOMPLIKOVANO DETINJSTVO NATALI VUD

Natali Vud je rođena kao Natalija Nikolajevna Zaharenko od roditelja ruskih imigranata koji su se doselili u San Francisko. Odrastala je u siromaštvu, pa iako je rasla sa roditeljima koji su joj pružali ljubav, doživljavala je traume jer su oboje imali svoje poroke. Njen otac, Nik je naporno radio kako bi obezbedio svoju porodicu, ali borba za preživljavanjem tokom i posle Velike depresije kao i diskriminacija zbog porekla, gurnuli su ga u alkoholizam.

.Kada je bio trezan, Nik je bio „nežan roditelj“, ali su njegovi napadi pijanstva bili obeleženi nasiljem.

Njena majka, Marija, imala je svojih problema. Često je upravo ona bila ta koja je izazivala Nikovo „divljanje“. I dok je volela svoju decu, rusku izbeglicu je njena najmlađa ćerka Lana opisala kao patološku lažljivicu. Nikada se ne može biti 100 posto siguran da je ono što je izašlo iz usta dramatične, sujeverne Marije istina. Majka Natali Vud je menjala uloge, osmišljavala stvari kako joj je odgovaralo i igrala nove uloge u filmu svog života. Jedna gatara joj je predvidela da će njeno drugo dete biti „poznato širom sveta“, zbog čega je Marija posebno postala opsednuta sa Natali.

Natali Vud
foto: Profimedia

NATALI VUD JE NA GLUMU NATERILA UPRAVO MAJKA

Natali Vud i njena majka Marija su imale težak odnos. Pošto je propustila priliku da i sama postane glumica, Marija je gurala svoje ćerke u industriju zabave. Kao dete, Vud je bila talentovana za glumu, ali je takođe bila upečatljiva i željna da ugodi svojoj majci.

„Četvorogodišnja Nataša bila je 'prirodna' kada je nastupala, ali nije bila oduševljena filmom. Marija je bila ta koja je progonila filmske ekipe, tražeći uloge za sebe i Natašu; Nataša je 'samo išla', ispričala je jednom magazinu njena rođena sestra.

Vudova majka ju je jednom pripremila za scenu plača tako što je živom leptiru otkinula krila, kako bi svoju ćerku uznemirila i tako je naterala da odglumi scenu.

Natali Vud
foto: Profimedia

TRAUME U DETINJSTVU

Na Natali Vud je veoma uticala njena majka koja joj je usadila strah od vode, zato što joj je ista ona gatara rekla da će umreti tako što će se udaviti. Olga, Natalijina starija sestra, objasnila je: „Moja majka se plašila plivanja i rečeno joj je da će se udaviti. Tako je taj strah prenela i na nju."

Natali Vud
foto: Profimedia

MALOLETNIČKA AFERA

Prema "The Hollivood Reporter-u", dobijanje uloge Džudi u filmu "Buntovnik bez razloga" iz 1955. godine pokazalo se kao prekretnicom u njenom životu. Snimajući film sa tada neodoljivim Džejmsom Dinom, bio je dokaz da je uspešno prebrodila prelazak iz dečije gumice u odraslu. Međutim, način na koji je dobila tu ulogu, sa svojih 16. godina nije bio neobičan za Holivud ni tada, a ni sada.

Vud je imala 16 godina kada je bila na audiciji kod 42-godišnjeg reditelja filma Nikolasa Reja. Rej i maloletna Vud su upustilu u „seksualnu vezu“, kako je to opisala biografkinja Suzan Finstad, koja je pisala za Veniti Fer. Ali čak i sa tom ilegalnom aferom, izgledalo je da njoj još uvek nije obećana uloga Džudi. U kasnijem intervjuu, Vud je opisala kako je pokušala da ubedi Reja da joj da ulogu. Kada je Rej došao da vidi Natali u bolnici, „doktor ju je nazvao 'prokletim maloletnim delinkventom'. Vikala je: 'Jesi li čuo kako me je nazvao, Nik? Nazvao me prokletom maloletnom delinkventkinjom! Da li sada dobijam ulogu?'

Frenk Sinatra
foto: Profimedia

SUMNJIVA VEZA FRENKA SINATRA SA NATALI VUD

Godine 2003, Džordž Džejkobs, lični sobar Frenka Sinatre koji je za njega radio skoro dve decenije, objavio je memoare pod nazivom "Mr. S: Moj život sa Frenkom Sinatrom." U knjizi, Džejkobs razotkriva Sinatrinu aferu sa Natali Vud, koja je imala 15 ili 16 godina kada su se prvi put sreli, što je držano u tajnosti jer je bila maloletna.

Očigledno, pevaču se Natali dopala od kada je video devetogodišnju glumicu u Božićnom filmu "Čudo u 34. ulici", ali tek kada je Vud bila u tinejdžerskim godinama, njena majka ju je odvela u Sinatrin stan. Prema Džejkobsu, „ludo ambiciozna ruska majka ju je gurnula na Frenka, kome nije bilo potrebno da se gura. Doterala je Natali za taj sastanak i bacila mu je u zagrljaj, napisao je Džordž.

Iako Džejkobs nikada ne opisuje šta se dogodilo između njih dvoje, on aludira na nezakonitu vezu. Prvi sastanak uključivao je skoro 40-godišnjeg Sinatru koji je svirao Natali njegovu muziku i davao savete o karijeri. Kasnije, prema Džejkobsu, „Natali je počela da dolazi bez svoje majke, na „časove pevanja“. Gospodin Sinatra bi me ispratio kada je bila tamo. „Ne želim da svedočiš“, našalio se. Želeo je da bude „kao Flin“, ali nije želeo da bude uništen zbog toga.“

Natali Vud, Voren Biti
foto: Profimedia

SILOVANJE

Nakon godina istraživanja o Natali Vud, biograf Suzan Finstand objavila je svoja otkrića u knjiži "Natasha: The Biography of Natalie Wood", otkrivajući tragičnu epizodu koja se dogodila kada je imala samo 16 godina. Pozvana je u hotelski apartman na audiciju, pa je tada brutalno napala „moćna, oženjena filmska zvezda koja je bila više od dvadeset godina starija od nje“.

Ugrožena i traumatizovana, Vud to nikada nije prijavila nadležnim organima, navodno je to ispričala samo nekolicini prijatelja. Detalji događaja su se razlikovali u zavisnosti od toga sa kim je Finstand pričala, ali „suština onoga je ista: da je ista oženjena filmska zvezda namamila ili prevarila Natali, silovala je tako brutalno da je bila fizički povređena, a ona je bila previše uplašena da bi to prijavia policiji." Identitet njenog silovatelja nikada nije dospeo u javnost, a li se sumnja da je to bio - KIRK DAGLAS.

Natali Vud
foto: Profimedia

PRVI BRAK NATALI VUD SE ZAVRŠIO ZBOG TAJNI NJENOG MUŽA

Kada su se tinejdžerska zvezda Natali Vud i nadolazeći srcelomac Robert Vagner upoznali i počeli da se zabavljaju, preko noći su postali holivudski par iz bajke i vruća tema za tinejdžerske tračeve. Njihovu vezu su zapravo postavili studiji 1956. godine kao način da promovišu i nju ali i 26-godišnjeg glumca. Ubrzo su iscenirana osećanja postala stvarna i njih dvoje su se venčali godinu dana kasnije. Nažalost, takozvani savršeni par iznenada je prekinuo vezu 1961. godine, što je izazvalo glasine da je brak propao zbog njene nevere, navodi Suzan Finstad. Decenijama je navodna afera sa njenim partnerom Vorenom Bitijem navođena kao razlog raspada braka.

U razgovoru sa nekolicinom njenih bliskih prijatelja, najboljom prijateljicom njene majke i sestrom, Finstand je otkrila da je Natali zapravo bila ta koja je prevarena: uhvatila je svog muža u seksu sa svojim dugogodišnjim batlerom.

Ipak, iako je incident bio dovoljno ozbiljan da dovede do raspada njihovog prvog braka, njih dvoje su uspeli da se pomire i ponovo se venčaju deceniju kasnije. Vagner do danas negira aferu.

Sjaj u travi, Natali Vud, Voren Biti
foto: Profimedia

BURAN LJUBAVNI ŽIVOT NATALI VUD

Nakon što je okončan njen prvi brak sa Robertom Vagnerom, Natali Vud je imala nekoliko ljubavnih romansi. Započela je vezu sa Vorenom Bitijem, koja je trajala dve godine, ali za tu vezu se znalo da je od početka bila toksična. U neobjavljenom članku jednog magazina Vud je napisala: „Naša afera je bila sudar od početka do kraja. Oboje smo bili toliko zbunjeni da smo mislili da svađa i takmičenje znače pravu emocionalnu iskrenost“. Nakon raskida sa Bitijem 1964. godine, Vud je nastavila da menja poznate muškarace, kao što su glumac Majkl Kejn i Ladislav Blatnik, kralj cipela Venecuele. Kako je opisao Voren G. Haris, Natali je takođe imala afere sa oženjenim rediteljima.

Njeni neuspeli filmovi i težak ljubavni život doveli su glumicu do depresije, a Vud je u jednom trenutku ostajala u krevetu danima i odbijala da vidi bilo koga osim svog psihijatra i bivše sekretarice.

Robert Vagner, Natali Vud
foto: Profimedia

TRAGIČNA SMRT U 43. GODINI

U užasnom incidentu koji se pamti i o kome se do danas priča, Natali Vud je umrla 29. novembra 1981. sa samo 43 godine. Tačne okolnosti njene smrti ostaju nepoznate.

Natali Vud i njen suprug Robert Vagner često su posećivali ostrvo Katalina na svojoj jahti i odlučili su da krenu na poznato putovanje posle praznika Dan zahvalnosti. Glumac Kristofer Voken i kapetan jahte, Denis Davern, pridružili su se paru. Posle pijanog noćnog provoda na Katalini, četvorka je napustila restoran i posrćući se vratila do jahte oko 22,30 sati. Pola sata kasnije, primetili su da je Natali nestala, zajedno sa gumenim čamcem, ali je trebalo više od četiri sata pre nego što je obalska straža pozvana u 3,30 ujutru.

Tek u 8 sati ujutru njeno telo je pronađeno, oko dva kilometra daleko od jahte.

Tokom obdukcije, otkriveno je da je Natali u krvi sadržina imala 0,14 posto alkohola i da je imala nekoliko modrica po telu, što je navelo odeljenje sudske medicine da 30. novembra proglasi da je njena smrt bila nesrećan slučaj, pri čemu je Vud verovatno pijana pala preko broda. Slučaj je zvanično zatvoren 11. decembra, ali će se spekulacije o stvarnim detaljima njene smrti nastaviti dugo nakon toga.

Natali Vud
foto: Profimedia

ISTINA O SMRTI NATALIE VUD OSTAJE NEOTKRIVENA

Sumnjivi aspekti smrti Natali Vud sprečili bi javnost da prihvati da je to bila nesreća četiri decenije kasnije. 2011. godine, odeljenje šerifa okruga Los Anđeles ponovo je otvorilo njen slučaj „nakon što je primila 'dodatne informacije' od neidentifikovanih izvora koji su kontaktirali vlasti”, navodi Harper's Bazaar. Iste godine, Denis Davern je izjavio da je lagao policiju tokom prve istrage, tvrdeći da je Robert Vagner, za koga je čuo da se žestoko raspravljao sa Natali, odgovoran za smrt glumice.

2013. godine, uzrok njene smrti je promenjen u „davljenje i drugi neutvrđeni faktori“, a pet godina kasnije, Vagner je proglašen osobom od interesa za slučaj, iako on i dalje negira bilo kakvu umešanost.

Godine 2020, Suzanne Finstad je otkrila da je pronašla dodatne informacije koje sugerišu da Vudova smrt nije bila nesreća. Najupečatljivija su bila zapažanja dr Majkla Franka iz vremena kada je bio pripravnik u kancelariji mrtvozornika Los Anđeles. Primetio je da su ogrebotine na njenim nogama bile u pravcu koji je ukazivao na to da je gurnuta s čamca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs