OD ŽIVOTA JE DOBILA SVE ŠTO JE HTELA, A NIJE DOZVOLILA DA JE SLAVA ZALUDI: Svet joj se divi, ona čvrsto stoji na zemlji

Internacionalna zvezda kultne serije "Seks i grad", Sara Džesika Parker je najbolji primer kako jedna uloga može da promeni život

Vip priča
Autor:
OD ŽIVOTA JE DOBILA SVE ŠTO JE HTELA, A NIJE DOZVOLILA DA JE SLAVA ZALUDI: Svet joj se divi, ona čvrsto stoji na zemlji
Sara Džesika Parker, Foto: Profimedia

Sara Džesika Parker je osvojila dve Emi nagrade i četiri Zlatna globusa. Njen život na platnu je glamurozan i ispunjen skupim dizajnerskim komadima i izlascima na najpoznatija mesta svetskog džet-seta. Dok je privatno njen život dijametralna suprotnost svemu što smo mogli da gledamo u seriji.

Skoro celo svoje detinjstvo provela je u siromaštvu kao četvrto dete učiteljice Barbare i njenog tadašnjeg muža Stefena. Kada je imala tri godine roditelji su joj se razveli a majka se nakon toga udala za Paula koga Sara danas smatra ocem. U jednom intervjuu je izjavila kako su se zbog nedostatka novca u njenoj porodici retko slavili praznici. Bez obzira na to ističe kao se njena majka trudila da im obezbedi najbolje moguće obrazovanje. Snalažljiva i marljiva žena se zaista trudila u pronalaženju dostupnih i besplatnih stvari. Tako da je Sara od najranijeg detinjstva pohađala dosta različitih stvari među kojima su pevanje i balet.

Angažman koji je Sari otvorio brojna vrata bio je je vezan za brodvejsku produkciju, to je omogućilo da se cela porodica preseli u Njujork.

Njena prva glavna uloga odigrala se 1985. godine u filmu „Girls Just Want To Have Fun” . U ranim devedesetim ređala je pozorišne uloge na Brodveju. Pojavljivala se i na filmskom platnu uz mnoga slavna imena poput Nikolasa Kejdža.

Kada je prvi put u njene ruke dospeo scenario za seriju koja će joj nedugo zatim promenit život, nije bila sigurna da li će prihvatiti ulogu zbog psovki i golih scena. Međutim uz dogovor sa producentom da spornih scena ipak neće biti, Sara prihvata glavnu ulogu i ubzo će priča o ove četiri prijateljice zaludeti svet.

Uprkos činjenici da živi život o kome je oduvek maštala a i koji je san mnogih devojaka širom sveta, Sara ipak čvrsto stoji na nogama. Njen poslovni uspeh je ogroman a o zaradi i da ne pričamo obzirom da se pored glume posvetila i vlastitoj modnoj kolekciji. Poslovne saradnje i kampanje o kojima je nekad mogla samo da sanja sada su svakodnevni deo njenog života.

Parkerova 1992. godine upoznaje glumca Metju Broderika i nakon pet godina veze par odlučuje da se venča. Za razliku od glamura koji smo imali priliku da pratimo kroz njenu čuvenu ulogu, u realnom životu je njeno venčanje bilo sve samo ništa nalik na ono u seriji. Danas priznaje da bi sve uradila drugačije da može da vrati vreme, međutim par tada nije želeo da privuče pažnju pa se odlučio na obično venčanje bez velike pompe.

Ovaj par je odoleo brojnim glasinama i danas važi za jedan od najskladnijih i najdužih u Holivudu. Iz ove velike ljubavi se 2002. godine rodio sin Džejms, dok su se 2009. godine ponovo ostvarili kao roditelji surogat majčinstva dve bliznakinje Marione i Tabite, piše 24 SEDAM.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs