LANA JE SRPSKA PRINCEZA MESA: Ćerka Petra Matijevića radi u očevoj kompaniji, a njene reči treba da pročita svaka žena

Petar Matijević jedan je od najvećih zemljoposednika na prostorima bivše Jugoslavije, a njegova ćerka Lana godinama radi u očevoj kompaniji.

Vip priča
15:49h Autor:
LANA JE SRPSKA PRINCEZA MESA: Ćerka Petra Matijevića radi u očevoj kompaniji, a njene reči treba da pročita svaka žena
Kako izgleda ćerka vlasnika industrije mesa Matijević?, Foto: Printscreen/Facebook

Petar Matijević vlasnik istoimene industrije mesa godinama je širio svoje poslovno carstvo, a za svo to vreme imao je bezuslovnu podršku svoje porodice.

Petar je u radu imao veliku pordršku svoje supruge Zore, ali i dece - sinova Zorana i Bojana, kao i ćerke Lane koji učestvuju u radu kompanije i pomažu u poslu.

O naslednici Petra Matijevića ne zna se puno. Lana je 2017. godine diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a godinama radi kao rukovodilac sektora za uvoz i izvoz, kao i u komunikaciji sa klijentima u očevoj kompaniji.

Koliko rad sa porodicom može biti jednostavan, sa druge strane nosi i teško breme odgovornosti i toga da se greške ne praštaju tako lako, otkrila je i Lana jednom prilikom.

"Da li je teško? Jeste, i izazovno. Dovoljno izazovno da svako jutro poželim da idem na posao, da tamo pokažem zašto sam se školovala. Teško je jer za svaki uspeh otac Petar kaže – ok, tako je i trebalo, ali svaka greška se udvostručava", rekla je jednom prilikom Lana.

Kako je dodala, svakodnevni izazovi sa kojima se suočava čine da svakim danom napreduje i usavršava se sve više.

"Kada pomisliš da nešto znaš, tu nastaje problem. Bitno je problem rešavati postepeno. Svakako je najbitnija komunikacija, da svako u svom sektoru iskomunicira sa zaposlenima i nadređenima", istakla je ona jednom prilikom.

Lana takođe smatra da žene i te kako treba da se bore za svoje radne pozicije, a jednom prilikom je uputila snažnu poruku.

"Gde god da radite i šta god da radite, ostavite trag, budite upečatljive i govorite istinu jer, kada odete na porodiljsko, na primer, uvek u tu kompaniju možete da se vratite i ta će vam vrata uvek biti otvorena", smastra ona, a otkrila je i kako su izgledali počeci u kompaniji njenog oca.

"Mama je radila u našoj prvoj radnji na blagajni, sa mnom u stomaku. Ona i dan-danas radi u kompaniji i ima svoj sektor", zaključila je Lana, koja je od 2017. godine srećno udata za Veljka Jelića.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs