VAŽILA JE ZA NAJLEPŠU SPORTISTKINJU, A KARIJERU JOJ JE UNIŠTILA JEDNA FOTOGRAFIJA: Izgled je za nju bio samo PROKLETSTVO

Alison Stouk je postala internet senzacija kada je njena fotografija osvanula na sajtu za odrasle i tada je sve krenulo nizbrdo

Vip priča
Autor:
VAŽILA JE ZA NAJLEPŠU SPORTISTKINJU, A KARIJERU JOJ JE UNIŠTILA JEDNA FOTOGRAFIJA: Izgled je za nju bio samo PROKLETSTVO
Najlepšoj sportistkinji fotografija je uništila karijeru, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Alison Stouk je američka gimnastičarka rodom iz Kalifornije koja je i te kako uticala na popularizaciju skoka s motkom. Ipak, razlog nisu njeni rezultati jer je uglavnom nastupala na manjim takmičenjima, već njen izgled.

Ono što je posebno zanimljivo je to da sama Alison nije želela ovu vrstu popularnosti, a sve se odigralo bez njenog direktnog učešća.

Naime, lepu sportistkinju je na jednom takmičenju u Njujorku 2007. godine primetio jedan fotograf, međutim nakon što je objavio njenu forografiju za Alison je sve krenulo nizbrdo.

fotografija je uništila Alisoninu karijeru
fotografija je uništila Alisoninu karijerufoto: onathan Alcorn / Zuma Press / Profimedia

Iako je sa samo 15 godina bila državna prvakinja Amerike, nakon što je uspela da preskoči visinu od 3 metra, cela njena karijera je pala u senku skandala.

Fotografija koja je nastala na pomenutom takmičenju završila je na blogu pod nazivom With Leather koji je objavljivao ženske slike za mušku ciljnu publiku.

S obirom da se njena slika proširila po svim porno sajtovima, a mediji su ovu vest preneli brzinom svetlosti, cela priča je počela negativno da utiče na Alisoninu karijeru.

Alison je osećala nesugurnom zbog cele situacije
Alison je osećala nesugurnom zbog cele situacijefoto: onathan Alcorn / Zuma Press / Profimedia

Fotograf koji je bio samo posmatrač na takmičenju i koji se fotografiju napravio iz dobre namere čak je pretio da će tužiti sajt ako ne uklone sliku sa svoje stranice. Nažalost, kako internet nikad ništa ne zaboravlja fotografija je ubrzo postala viralna.

Lepa Alison postala je interent senzacija, ali iz sasvim pogrešnih razloga, umesto da fokus budu njeni vrhunski sportski rezulati, svi su gledali samo njen izgled.

Postala sam seks simbol iako to nisam htela“, rekla je jednom prilikom osvrćući se na celu situaciju.

„Osećam se kao da smo ja i ta slika dve različite osobe“, rekla je Alison za ESPN 2016. „Osećam da je zaživela svoj život. Kao da je ta slika moj alter-ego i ponekad se osećam kao da je koristim da bih dobila na popularnost, a ponekad jednostavno odlučim da to ostavim van sebe i da se ne bavim time.“

Publicitet koji je dobila je u potpunosti zasenio njenu sportsku karijeru, a iako se svim silama trudila da izgradi ime u atletici nije joj polazilo za rukom. Njen otac, inače advokat, učinio je sve da ćerku žaštiti od "napadača" na društvenim mrežama koji su joj slali nepristojne ponude.

Nažalost, situacija se nikako nije smirivala i Alison je čak počela da se boji odlaska na takmičenja, jer bi to značilo da će dobijati negativnu pažnju na osnovu izgleda.

Alison je odustala od karijere atletičarke
Alison je odustala od karijere atletičarkefoto: Jonathan Alcorn / Zuma Press / Profimedia

„U mesecima nakon što je slika postala viralna, fotografi bi klečali ispod nje na takmičenjima, dok je stajala na pisti pre skoka“, bio je jedan od zaključaka ESPN-a.

Njeno mentalno zdravlje takođe je postalo značajno ugroženo, a kako je jednom prilikom otkrila sigurno se osećala samo između svoja četiri zida.

Alison se danas više ne bavi atletikom. Često je komentarisala kako je cela situacija nepravedna, a i neretko je isticala kako se u svetu sporta žene i muškarci ne tretiraju s podjednakim uvažavanjem.

Na kraju je 2015. godine odlučila da se posveti modelingu i postala je zaštitno lice za neke od najjačih brendova koji proizvode sportsku opremu.

Tokom 2017. godine upoznala je Ričija Faulera, poznatog golfera, sa kojim je ušla u ozbiljnu vezu, koja je 2020. godine krunisana brakom, a nedavno su postali roditelji devojčice.

1 / 6 Foto: printscreen/instagram/allisonstokke
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs