HILARI SVaNK

ŽIVELA JE U KOLIMA I NIJE IMALA NOVCA DA KUPI HALJINU ZA DODELU OSKARA: Jedan događaj promenio joj je život iz korena

Osvojila je prvog Oskara, a nije imala para da plati haljinu za crveni tepih. Neverovatna priča jedne od najboljih glumica u Holivudu.

Vip priča
17:12h Autor:
ŽIVELA JE U KOLIMA I NIJE IMALA NOVCA DA KUPI HALJINU ZA DODELU OSKARA: Jedan događaj promenio joj je život iz korena
Hilari Svank, Foto: Profimedia

Hilari Svonk uskoro puni 45 godina. Doživela je svetsku slavu, a njena priča čiji su detalji nepoznati čak i onima koji često gledaju filmove u kojima se pojavljuje, može da posluži svima kao primer i dokaz da okolnosti nisu opravdanje za neuspeh.

Prelepa Hilari se rodila u Linkolnu kao drugo dete Džudi i Stivena Svonka. Odrasla je u siromašnoj porodici koja je živela u kamp prikolici pored jezera Samiš u Vašingtonu.

Hilari Svonk
foto: Profimedia

To je nije omelo da kao devojčica igra u pozorišnim predstavama i da se uspešno bavi sportom. Kao gimnastičarka je osvajala državne nagrade.

Bila je tinejdžerka kada su njeni roditelji odlučili da stave tačku na svoj brak. Živela je sa majkom u automobilu, praktično su bile na ulici sve dok njena mama nije "našla nešto novca" da im obezbedi smeštaj.

Zbog teške finansijske situacije Hilari je napustila srednju školu i potražila posao - u glumi. Od novca je kupovala hranu za sebe i majku. Ni oca nije zapostavljala, čak se pre par godina povukla na neko vreme kako bi se brinula o njemu kada se teško razboleo.

A onda se hrabroj i talentovanoj Hilari osmehnula sreća. Dobila je ulogu u seriji "Bafi ubica vampira".

Hilari Svonk
foto: Profimedia

Odbili su je za ulogu u hit seriji "Beverli Hils", ali se to je ispalo super za nju jer su usledile uloge u filmovima "Momci ne plaču" i "Devojka od milion dolara" za koje je nagrađena Oskarom.

Posle toga nije bilo producenta koji je nije želeo u svom filmu.

"Afera o ogrlici", "P.S. volim te", "Pisci slobode", samo su neka od ostvarenja u kojima smo je gledali.

U ulogama daje celu sebe, pa je tako i slavni Klint Istvud za nju imao samo reči hvale.

Hilari Svonk
foto: Profimedia

Ali zato Hilari privatnost krije koliko može. Ono što se zna je da je bila u braku sa glumcem Čedom Louom od koga se razvela ubrzo pošto je dobila Oskara (što je čest slučaj u Holivudu), da se zabavljala sa teniserom Rubenom Toresom i da je sada u braku sa Filipom Šnajderom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs