Ljubavna priča

NAJVEĆA GREŠKA BRIŽIT BARDO: Mislila je da nije za nju, a onda je shvatila da većeg džentlmena od njega nema!

Ljubavna priča Brižit Bardo i poslednjeg džentlmena, fotografa Guntera Zaksa To je priča o jakim osećanjima koja su brzo izbledela. Međutim, to nije sprečilo bivše supružnike da održavaju tople odnose dugi niz godina ...

Vip priča
Autor:
NAJVEĆA GREŠKA BRIŽIT BARDO: Mislila je da nije za nju, a onda je shvatila da većeg džentlmena od njega nema!
Foto: Profimedia

Bio je bogat, zgodan i galantan, žene su se divile njegovoj lepoti i velikodušnosti, i bile su spremne da učine mnogo za pažnju poznatog fotografa i kolekcionara.

Gunter Zaks je zaista znao sa ženama, a pored njega su se sve osećale kao prave kraljice. Nikada nije štedeo na poklonima, nije se mučio scenama ljubomore i znao je kako od života izvući maksimum.

Upoznali su se u maju 1966. Brižit Bardo je odmah osetila simpatije prema Gunteru Zaksu i kao da ga je pogodio grom. Odlučio je svakako da se oženi ženom koja je uspela da preuzme njegove misli od prvih minuta njihovog poznanstva.

Sutradan je Brižit stala na prag svoje kuće i zanemela: kiša crvenih ruža sipala je pravo sa neba. Gunter ih je sve kupio na obližnjoj plantaži i dao komandu da se rasprše iz helikoptera kada se pojavila Brižit. Ovaj čin je konačno slomio volju lepotice, ali je, ipak, dva meseca Gunter tražio od Brižit pristanak da postane njegova žena. Udvarao se takvom domišljatošću da mu se prosto zavrtelo u glavi.

Dva meseca nakon što su se upoznali, već su otišli u Las Vegas da tamo registruju svoj brak.

Medeni mesec je prošao gotovo neprimetno i ubrzo su se ljubavnici vratili u Pariz. I ... nisu više živeli zajedno ni jedan dan, iako su nastavili da se posećuju. Svako od njih je živeo u svom stanu, nisu ni razmenili ključeve.

I svako od njih dvoje je imao ljubav sa strane. Nisu bili verni jedno drugom.

Par se razveo tri godine kasnije. Njihova strastvena romansa je završena, ali je označila početak prijateljske veze.

10 godina kasnije, na sam dan kada su prestali da budu muž i žena, glumica je od Guntera dobila na poklon apsolutno neverovatan veliki dijamant.

Krajem 1980-ih, milioner je iznenada otkrio da je upravo ovaj dijamant, zajedno sa drugim nakitom koji je poklonio Brižit Bardo, stavljen na aukciju. Nije mogao da odoli a da ne pozove bivšu ženu, odlučivši da je pita zašto prodaje nakit koji joj je poklonio. Ispostavilo se da je glumici bio potreban novac za fond za pomoć životinjama.

Nakon aukcije, Brižit je dobila veliku sumu, a već sledećeg dana Gunter ju je zamolio da se nađu. Sedeli su za stolom u restoranu, a njegova bivša supruga je u čudu posmatrala kako se pred njom pojavljuje baš taj nakit koji je juče prodala na aukciji.

On je lično kupio sav nakit kako bi ga ponovo poklonio bivšoj ženi. Kako je rekao, u slučaju da životinjama ponovo zatreba pomoć...

U tom trenutku je iskreno požalila što je njihova romansa bila tako prolazna. Nijedan čovek u životu glumice, ni pre ni posle Guntera, nije bio sposoban za takve postupke. On je zaista bio poslednji džentlmen...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs