švedska princeza sofija

NIZALA JE SKANDALE DOK JE BILA UČESNICA RIJALITIJA I MANEKENKA: Raskalašna prošlost švedske princeze Sofije!

Megan Markl (40) je pod lupom javnosti otkad se krajem 2016. saznalo da ljubi princa Harija (37), te su tada dobila pljuštale kritike na račun njenog ponašanja i glumačke karijere. Međutim, njen život je ništa u u poređenju sa prošlošću švedske princeze Sofije (36) supruge princa Filipa (42)

Vip priča
Autor:
NIZALA JE SKANDALE DOK JE BILA UČESNICA RIJALITIJA I MANEKENKA: Raskalašna prošlost švedske princeze Sofije!
Foto: Profimedia

Princeza Švedske Sofija Kristina Helkvist koja danas strogo vodi računa o imidžu u javnosti, pre samo nekoliko godina imala je sasvim drugačiji život - buran, skandalozan i nije mogla ni da zamisli da će jednom živeti na dvoru i biti udata za prestolonaslednika.

Ona je iskreno komentaraisala svoj nekadašnji život u dokumentarcu 2013. istakavši da je sve to iza nje.

'Meni je to jako dosadno, dogodilo se pre 10 godina i krenula sam dalje sa životom. Ali ne žalim ni za čime, iskustvo oblikuje osobu', ispričala je švedska lepotica, koja je jedna od omiljenih članova švedske kraljevske porodice.

Iza princeze je karijera glamuroznog modela na koju se odlučila sa 20 godina kako bi mogla da plati studije u Stokholmu, a javnost je posebno zapela za njeno poziranje u toplesu za naslovnicu časopisa Slitz sa zmijom oko vrata.

To joj se isplatilo jer je postala popularna 2004. i dobila titulu Miss Slitz. 2005. je postala poznata švedskoj javnosti zbog učešća u rijaliti šou "Paradise Hotel". Došla je do kraja šoua, ali nije pobedila.

Međutim, tu nije kraj njenim skandalima.

Princeza se svojevremeno pohvalila da je u Las Vegasu imala priliku da upozna porno zvezdu Dženu Džejmson i da su izmjenjivale poljupce.

Švedska princeza Sofija
foto: Profimedia

'- Bila sam na istoj zabavi kao ona. Došla je do mene i rekla da sam jedna od najslađih devojaka, koje je ikad videla i pozvala me da sednem s njom i njenim prijateljima', ponosno je otkrila u intervjuu za časopis Slitz.

Svašta se o Sofiji moglo saznati i u njenim objavama na blogu koji je vodila s prijateljicom dok je živela u Njujorku. Princeza je rekla da se družila s reperom Paf Didijem.

'Biti žena u ovom gradu je prednost. Nemojte ovo pogrešno shvatiti, ali tu ima dosta muškaraca koji žele da nam udovoljavaju, napisala je.

Prijateljice su se pohvalile i da su upoznale glumca Marka Vahlberga. '

Tako je opušten i miran. Odlično smo se zabavile s njim i njegovim društvom, pevale smo karaoke i plesale po stolovima', otkrile su.

Ali, sve te proslave i razuzdan životostale su iza Sofije kada je 2010. upoznala princa Filipa, koji je jedan od omiljenih članova kraljevske porodice u svetu.

Susret sa princom Filipom se dogodio u noćnom klubu u Stokholmu. Nisu se odvajali jedno od drugog celu noć, a 2011. su počeli da žive zajedno. Ta vest je šokirala javnost širom sveta, ne samo Šveđane.

Švedska princeza Sofija i Karl Filip
foto: Profimedia

Sofija je odmah napustila svoju manekensku karijeru i posvetila se dobrotvornom radu, počevši sa učenjem kraljevskih običaja. Brzo ih je savladala.

Venčali su se 2015., a ni dan kada su izgovorili sudbonosno 'da' nije prošao bez prigovora.

Švedska princeza Sofija i Karl Filip
foto: Profimedia

Naime, javnost je kritikovala njen odabir venčanice. Nije im se sviđalo što je nosila čipkastu haljinu s otvorenim leđima na kojima se isticala njena ogromna tetovaža sunca. Međutim, par se nije obazirao na negativne komentare i uživali su u bračnoj sreći.

U maju 2016. dobili su sina Aleksandra, a u avgustu 2017. Gabriela. U martu ove godine njihova porodica se proširila za još jednog člana, takođe dečaka, kojem su dali ime Julian.

Švedska princeza Sofija
foto: Profimedia

Iako je švedska javnost zavolela Sofiju jer smatraju da je pokazala da je dostojna biti članicom kraljevske porodice nakon što je potpuno promenila svoj život, ponekad joj i dalje postavljaju škakljiva pitanja.

Švedska princeza Sofija i Karl Filip
foto: Profimedia

Naime, prošle godine su je ispitivali da li bi ona uradila nešto slično kao što je Megan Markl sa Harijem, te pobegla od svojih dužnosti.

'Ne. Postigla sam dobar balans i na burne godine koje su iza mene gledam kao nešto pozitivno. Uprkos tome kako se sve čini, to je velika prednost za mene jer sam imala priliku da iskusim oba sveta. Iako sam, naravno, imala neke krize identiteta kao princeza', rekla je iskreno Sofija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs