Sportsko venčanje decenije

Tajanstveni detalji sa svadbe Ane i Švajnija: 3 stvari koje zanimaju sve u Srbiji! (FOTO)

Koliko koštaju dve venčanice Ane Ivanović, ko je zaslužan za njene sjajne frizure, kakav bidermajer je mlada nosila na crkvenom venčanju?
Celebrities
07:36h Autor:
Tajanstveni detalji sa svadbe Ane i Švajnija: 3 stvari koje zanimaju sve u Srbiji! (FOTO)
Foto: Profimedia

Crkveno i građansko venčanje Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera planirano je u strogoj tajnosti! Evo šta je sve nas u Srbiji posebno zanimalo, piše Lisa.rs.

Ova pitanja i mnogi drugi detalji bili su meta svih medija koji su pratili građansko i crkveno venčanje najlepše srpske teniserke i proslavljenog nemačkog fudbalera u Veneciji, 12. i 13. jula 2016. godine.

Već kada je prvi put otkazana, sportska svadba decenije izbila je na naslovne strane - 500.000 evra bila je, tvrdi se, kazna koju su planetarno slavni sportisti morali da plate zato što su želeli da izbegnu paparace i ignorisali zakazane termine u Veneciji.

Gospodin i gospođa Švajnštajger: Ana objavila prvu fotografiju nakon crkvenog venčanja (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Međutim, ni drugi put nisu mogli da prevare novinare - rođaci i gosti tvrde da ni kad su krenuli sa aerodroma u Minhenu nisu znali kakav je plan za venčanje Ane i Bastijana, ali su novinari i foto-reporteri čekali spremni u Veneciji. Zato, nije ni čudo što predstavnicima sedme sile nije promaklo skoro ništa! Tri detalja posebno su privukla pažnju srpskih novinara, a prvi je - kako se Ana, kao pravoslavka, venčala u katoličkoj crkvi?

Sportski par venčao se u katoličkoj crkvi Kijeza de I'Abacija, u kojoj se mogu venčati i osobe pravoslavne veroispovesti. Ana, inače, ne govori u javnosti ni o religiji ni o politici, već zadržava svoje delovanje mimo sporta u oblasti humanitarnog rada te nastupa kao srpska ambasadorka UNICEF-a.

Crkveno venčanje Ane Ivanović: Teniserka u haljini kao iz bajke! (FOTO)

Drugi detalj odnosi se na stare srpske običaje na venčanju. Tako se nemački fudbaler "provukao" kad je u pitanju gađanje jabuke iz puške, bez čega u Srbiji ne bi uspeo da izvede mladu, ali novinari su došli do ekskluzivnih informacija da je pred matičarem ispoštovan drugi, takođe simpatičan običaj. Naime, Ana je uspela da "nagazi" Bastijana, što po verovanju znači da će ona biti "glavna u kući".

Poljubac dve kume: Miroslava Najdanovski u roze haljini na Aninom venčanju! (FOTO)

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Treći detalj ima i administrativnu i običajnu stranu, a tiče se novog Aninog prezimena. Da li će ona ostati Ivanović ili i zvanično postaje gospođa Švajnštajger?

U Srbiji su, očito, podeljena osećanja po tom pitanju jer svi vole osećaj kad srpsko prezime zablista na sportskim događajima. S druge strane, patrijarhalni običaji nalažu da nevesta uzme muževljevo prezime, što se čak smatra i izrazom poštovanja prema njegovoj porodici.

Naša najlepša teniserka pokazala je izuzetnu taktičnost i u ovom pitanju - uzeće prezime Švajnštajger u administrativnim dokumentima, ali u javnosti ostaje Ana Ivanović. Zlatan kompromis!

Ovako izgleda bivša devojka Bastijana Švajnštajgera: Ni nalik na Anu! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs