Ozbiljna rasprava

Britanci već ljuti na nerođeno Kejtino i Vilijamovo dete: Zbog ovoga traže ukidanje monarhije!

U britanskoj javnosti se ovih dana vodi žučna polemika na ovu temu, a neki čak predlažu i referendum o ukidanju monarhije

Šuška se
14:33h Autor:
Britanci već ljuti na nerođeno Kejtino i Vilijamovo dete: Zbog ovoga traže ukidanje monarhije!
Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga

Na proleće, princ Vilijam i Kejt Midlton očekuju svoje treće dete. Međutim, ne raduju se svi zbog toga u Velikoj Britaniji.

Razlog je taj što po aktuelnom zakonu, žene u Velikoj Britaniji ne primaju nikakav dečiji dodatak za svoje treće dete, što ne važi za decu rođenu pre 6. aprila 2017. godine. Takođe, roditelji koji imaju više od dvoje dece, neće moći da apliciraju za stipendiju za njihovo školovanje.

Sve se to dešava zbog zakona o "ograničenju na dvoje dece" koji je detaljno objašnjen na sajtu britanske vlade. Naravno, postoje i izuzeci, koji se tiču usvojene dece, kao i slučajevima kad se rode blizanci.

Takođe, zakon se ne odnosi na decu koja se rode u kraljevskoj porodici. Deca Kejt i Vilijama se izdržavaju od državnog novca poreskih obveznika i upravo je to razlog koji je pokrenuo ljutnju zbog treće trudnoće vojvotkinje Kejt.

Skromna i štedljiva Kejt Midlton: 13 godina nosi jedne čizme! (FOTO)

foto: Profimedia

Mnogi Englezi nisu srećni zbog novonastale situacije, pa svoje mišljenje iznose u javnosti.

"Da je Kejt Midlton siromašna, ne bi imala nikakve povlastice za treće dete", jedan je od komentara na Tviteru.

U britanskoj javnosti se ovih dana vodi žučna polemika na ovu temu, a neki čak predlažu i referendum o ukidanju monarhije.

Šta mislite o ovoj situaciji? Da li je u redu zakonom regulisati kontrolu rađanja?

Šta se zaista dešavalo na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton: Kraljevski biograf otkrio do sada čuvane tajne! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs