Italija na nogama

Slavni pevač u centru skandala: Na njegovom imanju rade migranti u ropskim uslovima!

Stingovo imanje od 350 hektara blizu Toskane s vinogradom, maslinjakom i voćnjakom jedan je od predmeta istrage u slučaju iskorišćavanja ilegalnih imigranata kao radne snage
Šuška se
10:26h Autor:
Slavni pevač u centru skandala: Na njegovom imanju rade migranti u ropskim uslovima!
Foto: Profimedia

Slavni pevač Sting rekao je da je "tužan i uznemiren" zbog objava da na njegovom luksuznom imanju u Italiji rade ilegalni imigranti. Imanje od 350 hektara s vinogradom, maslinjakom i voćnjakom jedan je od predmeta istrage u slučaju iskorišćavanja ilegalnih imigranata kao radne snage, piše Guardian.

Radnike kojima se ne odobri boravak u Italiji navodno angažuje kompanija i šalje ih na lokacije u Toskanu gde se, između ostalih, nalazi i Stingovo imanje. Italijanski tužioci veruju da imanja koja su angažovala radnike nisu bila upoznata s činjenicom da se radi o ilegalnom radu.

Ipak, govori se da ilegalci žive u katastrofalnim uslovima i da ih tretiraju kao robove. Šokirani bivši frontmen grupe Police rekao je da je "tužan i uznemiren" jer je saznao da je "nezavisna kompanija angažovana na nekim našim posedima, uključena u sporne poslove".

Skandal trese porodicu Eklston: Zet pod istragom zbog pranja novca, brat mu pronađen mrtav! (FOTO)

Foto: Beta
Foto: Beta

"Očekujem da italijanska policija odradi svoj posao i reši slučaj na sudu. Iako kompanija nema nikakve veze s našim poslovima, ali s obzirom da se moje ime pojavilo u naslovima italijanskih novina, moglo bi da povuče sa sobom bespotreban negativan publicitet na prakse u vinskoj industriji", rekao je muzičar.

Antonio Sangermano, tužilac koji vodi slučaj, rekao je za Telegraph da je oko 30 do 40 radnika bez papira angažovano na imanju muzičke zvezde prošle godine. Navodno je 11 ljudi pod istragom i pod brojnim optužbama, uključujući prevaru, profitiranje od ilegalnih poslova i podnošenje lažnih finansijskih zapisa.

"Sting nije ništa znao o ovome i mislimo da nije ni bio u Italiji u to vreme. On nije predmet istrage. Međutim, istražujemo ko je tačno zaposlio ove ljude na njegovom imanju", rekao je Sangermano.

65-godišnji pevač, pravog imena Gordon Samner, vlasnik je imanja nedaleko od grada Filjine Valdarne kraj Firence već više od 16 godina. Prodavnica na imanju prodaje sve proizvedeno ili uzgojeno na imanju, od maslinovog ulja, preko povrća, voća i meda, do nekih mesnih proizvoda.

Jedno od njegovih crvenih vina, nazvano Sister Moon po jednoj od pesama, proglašeno je jednim od 100 najboljih italijanskih vina prošle godine.

Lud od alkohola i droge ubio suprugu: Skandalozan život slavnog pisca! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs