Moda kao umetnost i stil života

Ormar iz bajke: Aleksandra Meljničenko

Manekenka i pop pevačica, danas je supruga i majka, koja živi između bračnih i roditeljskih obaveza i najprestižnijih balova i nedelja mode

Star look
10:49h
Ormar iz bajke: Aleksandra Meljničenko
Foto: Misha Obradovic
1 / 12 Foto: Tatler.ru

Aleksandra Meljničenko (Aleksandra Melnichenko) je srpskoj javnosti poznata već gotovo 2 decenije. Kao mlada manekenka se proslavila ulogom u spotu Grlica, Željka Samardžića. Učešće u modno-muzičkom projektu Models joj je donelo ogromnu popularnost, status seks simbola i medijsku pažnju, koju je veza sa Markom Jarićem dodatno izdvojila Sandru od ostalih članica. Nakon upoznavanja sa Andrejem Meljničenkom (Andrey Melnichenko), ruskim milijarderom, život Sandre Nikolić, danas Meljčenko, je postao prava moderna bajka.

Danas, 35- godišnja Sandra, mama devojčice Tare, uživa u luksuzu, druženju sa poznatim ličnostima, obilascima najegzotičnijih mesta, a redovan je gost najvećih dizajnera tokom njihovih revija na nedeljama mode. Sandra se povukla iz medija, ali je lako postala prepoznatljivo lice ruskog i svetskog džet seta, ne samo zahvljajući neospornoj lepoti, već i stilu odevanja. Sandra nosi kracije najvećih modnih kuća, a hobi joj je sakupljanje umetničkih dela, među kojiam su kreacije Džona Galijana (John Galliano), Azedina Alaje (Azzedine Alaia) i Aleksandra Mekvina (Alexander McQueen).

Njen stil je doživeo veliki preobražaj, ne samo u smislu dizajerskih krpica, već je postala elegantnija, svedenija, a svoju savršenu figuru ističe na daleko suptiliniji način. Iako nije u centru medijske pažnje, slikala se za Harper’s Bazaar, Tatler i Vogue, a čitav svet je zaintrigirala jedna od 10 najskupljih svadbi na svetu, na kojoj su nastupali Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias), Kristina Agilera (Christina Aguilera) i Vitni Hjuston (Whitney Houston).

Sandra živi punim plućima, uz supruga i ćerku, obilazeći Kanski festival, amFAR i Met Gala balove, uživa status modne inspiracije u Moskvi, u kojoj najviše vremena provode. Eva Kavali (Eva Cavalli), Daša Žukova (Dasha Zhukova) i Natalija Vodijanova (Natalia Vodianova) su samo neke od Aleksandrinih prijateljica. Dizajner Alaja je naziva svojom ćerkom, dok njen stil cene i Valentino, kao i Karl Lagerfeld.

Foto: fotodom.ru, tatler.ru, forbes.ru, buro247.ru, aleksandramelnichenko.com, Gleb Kosorukov za Prime Traveller Magazine

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs