milica milša o novoj seriji i svakodnevici

"MOJ SUPRUG I JA NISMO PRISTALI NA UCENE I DILENTATIZAM" Milica Milša otvoreno o poslovnim, ali i životnim ulogama

Bez velike pompe i skandala, Milica Milša uspešno ide iz uloge u ulogu ne narušavajući sklad i mir privatnog života. Draga je svim generacijama gledalaca i njen stil življenja blizak je svima koji cene vaspitanje i kulturu ophođenja na javnoj sceni.

Star look
Autor:
"MOJ SUPRUG I JA NISMO PRISTALI NA UCENE I DILENTATIZAM" Milica Milša otvoreno o poslovnim, ali i životnim ulogama
Milica Milša, Foto: Promo

Uvek nasmejana, ljupka i raspoložena, Milica Milša jedna je od najstabilnijih dama u našem glumištu. Njena karijera nema oscilacija i zaštitni je znak mnogih popularnih TV serija iako je glumila u dobrim filmovima i pozorištu. Kao devojka bila je blistava lepotica i model, mis festivala u Kanu.

Lepotu je nasledila od majke, književnice Leposave Milanin, a prezime Milša zadržala je po nadimku koji je dobila od mame. I brak sa književnikom i scenaristom Žarkom Jokanovićem pun je ljubavi i razumevanja, a njen sin Antonije im je centar sveta. Poslednjih godina Milica glumi u veoma gledanim serijama, koje traju više sezona.

Kako ste se osećali kada ste napustili seriju "Igra sudbine", u kojoj ste igrali nekoliko godina? Postoji li kod glumca žal za likom, kolegama, atmosferom?

- Serija "Igra sudbine" završila se kad je Žarko prestao da je piše, jer nije hteo da pristane na ucene i diletantizam. Takođe, nismo hteli na to da pristanemo ni ja, ni još tridesetak glumaca, a bez pisca nema ni serije, što se i pokazalo. A što se tiče kolega, sve kolege igraju u seriji "Zakopane tajne" i atmosfera je odlična, svi vredno i sa osmehom radimo i družimo se. Neka smo fina, dobra ekipa.

Milica Milša
foto: Promo

Sada vas gledamo kao Lalu Doder u "Zakopanim tajnama". Šta vas privlači u ovoj živopisnoj ulozi?

- U tu ulogu sam se odmah zaljubila jer je nežna poput lale, a snažna poput lavice, plemenita i mudra, i blaga i opasna, žena koja ume da progovori kad za to dođe vreme. Što bi se reklo - vlada iz senke.

Kako se spremate za uloge koje piše Žarko? Pitate li ga za sugestije, kako on vidi taj lik, ili radite po sopstvenom osećaju?

- Uvek volim da poslušam sugestije i pisca i reditelja, oni su naša ogledala.

Postoji li nervoza kad su u pitanju novi projekti? Da li ste generalno skloni nervozi?

- Nema nervoze, samo radosti i sreće jer se radi nešto novo. Bude i uzbuđenja, ali nervoze nikad.

Milica Milša
foto: Privatna Arhiva

Živite u novom, divnom prostoru koji ste uredili sa stilom i ukusom. Kako na vas utiče novi dom, njegova energija, promena uopšte?

- Uvek sam, počevši od roditeljskog doma, živela u lepim, prijatnim prostorima i uvek mi je bilo malo žao kad sam se selila. Tako je i sada bilo. Mislim da svako uredi svoj životni prostor onako kako njemu odgovara, najbitnije je da se čovek oseća ušuškano i da mu bude udobno.

Koji vam je kutak u stanu najdraži?

- Kad dođe lepo vreme, uživam na terasi. Volim da se posle radnog dana opustim u ležaljci među lavandom.

Bolujete li od tipično ženske opsesije da imate veliki garderober i dovoljno prostora za odeću? Imate li dovoljno mesta?

- Moram priznati da sam uvek imala bar dva velika ormana, a da sam, kao i svi, nosila samo trećinu jednog. Sada imam garderober i sve što je u njemu zaista i nosim. Ostalu odeću sam poklonila.

Milica Milša
foto: Printscreen/instagram/milicamilsaisakovic

Volite li kuhinju ili je zaobilazite u širokom luku?

- Ne zaobilazim, uživam u njoj, ali nemam baš puno vremena za kulinarstvo.

Kakva ste domaćica?

- Otkako Antonije ne živi više sa nama - a ima već desetak godina kako se preselio, nisam toliko u kuhinji kao nekad. Volim da spremim nešto za praznike, kad nam dođe Antonije - gibanicu, rusku salatu, čokoladni mus...

Volite li goste i imate li vremena za druženje?

- Kod nas su gosti uvek dobrodošli. Istina, kad se ovoliko radi i snima, imamo manje vremena za kućno druženje, ali sve nadoknadimo kad dođe pauza. Mada se mi kao ekipa sjajno družimo i na snimanju.

Milica Milša
foto: Kurir / Zorana Jevtić

Vaš sin Antonije već je mladić i imate izvanredan odnos. Koliko sa njim razgovarate o svojim roditeljima, podsećate li se trenutaka provedenih sa njima, da li je zainteresovan za prošlost vaše i Žarkove porodice?

- On je zaista divan i pametan momak, pričamo sa njim o svemu, često se i s puno ljubavi sećamo naših roditelja koji su Antoniju ulepšali detinjstvo. Takođe, često gledamo i albume i prisećamo se prošlosti i dragih ljudi koji, nažalost, nisu više fizički prisutni.

Kome se više poverava kad su u pitanju neki njegovi problemi? Postoje li stvari o kojima više razgovara sa vama i one o kojima priča sa Žarkom?

- Mi smo svi jedna porodica koja je vrlo povezana, volimo da pričamo i nemamo tajni. Neizmerno se volimo i poštujemo.

Milica Milša
foto: Privatna Arhiva

Bavili ste se manekenstvom u mladosti. Šta pamtite iz tih starih, dobrih vremena?

- Uspomene i prijatelji su nešto najlepše što me vezuje za taj period. Obraduje me i kad naiđem na neki katalog i naslovnu stranu iz tog vremena koje su brižljivo čuvale i sačuvale moja mama, moja tetka Lila, a kasnije i moja svekrva Sloba.

Pisalo se da ste lansirali dijetu koju su dame odmah počele da primenjuju.

- Nisam lansirala nikakvu dijetu, to sve što su pisali je čista laž. Jedina istina je to da sam bila prošle godine na režimu Vejt vočers (WW) programa i da su mi oni pravili i donosili hranu.

Do čega vam je najviše stalo kad je izgled u pitanju i čemu posvećujete najviše pažnje?

Milica Milša
foto: Promo

- Nikad mi izgled nije bio na prvom mestu. Mislim da su druge stvari dragocenije. Naravno, higijena je nešto što se podrazumeva, skidanje šminke pred spavanje je obavezno ako želite da imate zdravu kožu.

Planirate li neki odmor, predah od posla?

- Zasad odmora nema, radimo punom parom. Na odmor odlazimo na leto i vraćamo se ponovo za snimanje druge sezone serije "Zakopane tajne".

Stil.rs/Ljilja Jorgovanović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs