Jeziv zločin

Tajna dokumenta krila gorku istinu: Skandalozno prijateljstvo princa Čarlsa trese kraljevstvo!(FOTO)

Tajni dokumenti su pokazali zabrinutost u vezi sa skandalom koji potresa Crkvu Engleske pogotovo zbog toga što je sveštenik pedofil bio čest gost na kraljičinom imanju u Sandringamu i veoma blizak prijatelj sa Čarlsom
Celebrities
17:56h Autor:
Tajna dokumenta krila gorku istinu: Skandalozno prijateljstvo princa Čarlsa trese kraljevstvo!(FOTO)
Foto: AP / Profimedia

Skandal u vezi sa episkopom zlostavljačem koji je 20 godina izbegavao optužbe za zlostavljanje dece produbljen je otkrićem da je Crkva Engleske znala napastvovanje mladića.

Episkop Piter Bol je na kraju ipak uhapšen nakon priznanja zločina prošle godine. Tajni dosijei otkrili su da je pre 23 godine sprečeno da skandal "procuri" u javnost, uprkos tome što je Crkva Engleske obaveštena o zločinima. Bol je prvobitno podneo ostavku 1993. godine, ali se vratio na posao nakon dve godine, prenosi britanski Daily Mail.

Da stvar bude još gora, Bol je blizak prijatelj britanskog princa Čarlsa. Prošle godine u oktobru je osuđen na 32 meseca zatvora nakon što je priznao da je napastvovao 18 tinejdžera. Dalja istraga pokazaće koliko je čelnika crkve znalo za zlostavljanje.

Sveštenik raskrinkao britansku kraljevsku porodicu: Evo šta rade iza zatvorenih vrata! (FOTO)

"Bezrezervno se izvinjavamo svim žrtvama i pohvaljujemo hrabrost onih koji su izneli ove navode. Velika je sramota to što je biskup uradio", navodi se u saopštenju crkve.

Bol (83) je prvi put uhapšen 1992. godine, nakon što je u svojoj kući u istočnom Saseksu navodno zlostavljao iskušenika Nila Toda. Međutim, tada je dobio samo opomenu pošto je priznao jednu tačku optužbe, pa su detektivi odustali od dalje istrage.

Tajna otkrivena nakon 50 godina: Incident koji je obeležio život princa Čarlsa!

Foto: Printscreen Youtube MACSAS
Foto: Printscreen Youtube MACSAS

Prema navodima Bi-Bi-Si-ja, tajni dokumenti su pokazali zabrinutost u vezi sa skandalom pogotovo zbog toga što je Piter bio čest gost na kraljičinom imanju u Sandringamu i veoma blizak prijatelj sa Čarlsom. Otkriveno je i da su zločini decenijama prikrivani, a tužioci su se već izjasnili da je odluka da se ne sudi Bolu 1993. bila pogrešna, jer je bilo dovoljno dokaza za pokretanje sudskog postupka protiv njega. Kako Daily Mail navodi, tada mu je verovatno pomoglo pismo jednog člana kraljevske porodice, koje je pronađeno tokom istrage.

Pismo otkrilo veliku tajnu: Ovo je bila najveća briga princa Čarlsa o Dajani!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs