Tenis

Mlada zvezda belog sporta: Olga Danilović je nova miljenica Srbije! (FOTO)

Pobedom u finalu Vimbldona, Olga Danilović osvojila je i sva srca zaljubljenika u tenis
Celebrities
07:06h Autor:
Mlada zvezda belog sporta: Olga Danilović je nova miljenica Srbije! (FOTO)
Foto: Profimedia

Mlada srpska teniserka Olga Danilović i Slovenka Kaja Juvan osvojile su titulu u dublu na Vimbldonu u juniorskoj konkurenciji, 16. jula 2017. godine, prenosi lepaisrecna.rs.

Kada je Novak Đoković izgubio u četvrtfinalu Vimbldona, a Ogla Danilović u prvom kolu singl konkurencije, izgledalo je kao da su "srpske lađe" na prestižnom teniskom turniru sasvim potonule.

Međutim, zlatna srpska juniorka nastavila je da se bori punim srcem u dubl kategoriji i obradovala nas u finalu zlatnom medaljom.

Ima samo 15 godina, a već je osvojila titulu: Da li je ona nova Ana Ivanović? (FOTO)

Dirljivo je bilo gledati našu poznatu TV voditeljku Svetlanu Danilović kako najavljuje popodnevni teniski program očiju punih osmeha, a kako je posle pobedničkog meča njoj i Olginom ocu, proslavljenom košarkašu Saši Daniloviću, možemo samo da pretpostavimo!

Evo kako su Olgin plasman među prvih deset juniorki, u aprilu ove godine, opisali u Teniskom savezu Srbije:

"Najbolja juniorka Srbije, 16-godišnja Olga Danilović nastavila je da niže trofeje kako na juniorskoj tako i profi sceni. Novu duplu krunu brilijantna Olga iskovala je na juniorskom G1 turniru koji je održan u Akademiji Huana Karlosa Ferera u Španiji.

Naša mlada zvezda u finalu singla savladala je najbolju juniorku Španije Evu Gerero Alvarez 7:5, 6:3. U dubl konkurenciji Olga i njena partnerka iz Nemačke Irina Simers u borbi za trofej savladale su norveški dubl Olsen - Helgo 7:6(4), 6:2. Zanimljivo je da i Olga i Irina igraju levom rukom, što je retko u ženskom tenisu, posebno da jedan dubl par čine igračice koje igraju levom rukom.

Nakon trijumfa na turniru "Trofej Huan Karlos Ferero" Danilovićeva je zabeležila skok na ITF listi i prvi put se našla među deset najboljih na svetu. Zlatna juniorka Srbije je 10. juniorka sveta".

Boris Beker pravo u centar: Ovo je glavni razlog Federerovih pobeda! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs