Prva asocijacija su glamur i zvezde, a u stvari...

Jeziva tajna holivudskog znaka: Evo zašto mnogi noću ne smeju ni da mu priđu! (FOTO, VIDEO)

Mračnu tajnu krije baš znak Holivud, preciznije njegovo prvo slovo H, kod kojeg su mnogi noću videli natprirodnu pojavu u beloj haljini
Celebrities
10:30h Autor:
Jeziva tajna holivudskog znaka: Evo zašto mnogi noću ne smeju ni da mu priđu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Znak Holivud postavljen je na brdo iznad Los Anđelesa 1923. godine kao reklama za gradnju na brdima koja je tada bila u toku. Često u filmovima katastrofe baš taj znak prvi nastrada jer je lako prepoznatljiv i poznat u celom svetu. Iako nas Holivud asocira na zvezde, glamur i slavu, on ima i svoju mračnu stranu.

Ovoga puta radi se o mračnoj tajni koju krije baš znak Holivud, preciznije njegovo prvo slovo H. Los Anđeles i dan danas je meka za sve koji žele da uđu u svet filma i da naprave karijeru na velikom platnu, a tako je bilo i ranije. Nebrojene glumice i starlete hrlile su u Holivud kako bi dostigle zvezdanu slavu, a među njima je bila i Milisent Lilijan (Peg) Entvisl. Peg, kako je želela da je zovu, je rođena u Engleskoj 1908. i sa svoja dva brata se preselila u Ameriku u potrazi za slavom.

Misterija Bermudskog trougla: U poslednjih 100 godina nestalo 1.000 ljudi! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U životu je imala samo jedan cilj - da postane glumica. Iako je u pozorišnim krugovima bila poznata i cenjena kao komičarka, nikada nije prestala da sanja o pravoj slavi, onoj filmskoj. Iako je dobila ulogu u filmu "Thirteen Women", njena uloga je bila izbačenau finalnoj verziji. Nakon toga izgubila se u moru lepih lica koja su svakodnevno pristizala u "zemlju snova". Skrhana neuspehom i boreći se s depresijom, 1932. glumica je odlučila da okonča bedu i razočaranje. Odlučila se na onaj poslednji očajnički korak, da oduzme sebi život. Pozdravila se sa svojim ujakom kojem je rekla da s prijateljima odlazi na piće, ali se uputila na čuveno brdo, pravo na znak "Hollywood" koji joj se, barem je ona tako mislila, na neki način rugao u lice i podsećao je na neuspeh.

Fotografija koja je uzburkala javnost: Sofija Loren otkrila dugo čuvanu tajnu! (FOTO)

Peg se popela na slovo H i s njega skočila u smrt. Drugog dana pronašla ju je slučajna prolaznica i sve prijavila policiji. Kod Peg je pronađeno i oproštajno pismo u kojem je, između ostalog pisalo: "Preplašena sam i kukavica sam. Jako mi je žao zbog svega, da sam ovo uradila ranije poštedela bih svih puno bola".

Tako se završio njen san o slavi. Ili možda ipak nije. Brojni ljudi potvrdili su kako su u blizini znaka Holivud viđali duh žene u belom (Peg je na sebi imala belu haljinu te noći kada je sebi oduzela život) kako izgubljeno luta brdom ili lebdi iznad tla. Drugi su tvrdili da su videli magličastu pojavu koja se penje na slovo H i nakon toga s njega pada, ali pre nego što udari o tlo, nestaje.

Priče o nesrećnoj Peg toliko su se proširile da neki ni za šta na svetu noću ne bi došli ni blizu holivudskog znaka. Lovci na paranormalno često istražuju mesto na kojem se navodno pojavljuje Peg. Među najpoznatijima je i ekipa "Ghost Adventures" koja je pre nekoliko dana snimila, kako oni tvrde, glas pokojne Peg i nekoliko fotografija koje ne mogu da objasne. Čini se da je Peg toliko željenu slavu ipak stekla, nažalost, tek nakon smrti.

Proverite da li su vašu kuću zaposeli duhovi: Sigurni znaci da niste sami!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs