Zahvalan za sve

Oko vrata opet nosi hilandarski krst: Novak Đoković na treningu obavezno izgovara jednu molitvu!

Novi ritual sa novim timom

Celebrities
10:45h Autor:
Oko vrata opet nosi hilandarski krst: Novak Đoković na treningu obavezno izgovara jednu molitvu!
Foto: Profimedia

Novak Đoković oformio je krajem prošle godine novi tim sa kojim ima veoma odnos, a nedavno je uveden i poseban ritual na kraju svakog treniga.

Đoković se nakon odrađenih vežbi zagrli sa svima na terenu i tokom tog zagrljaja zajedno izgovaraju nešto što liči na molitvu - najbolji srpski teniser pojasnio nam je o čemu se radi.

"Jeste molitva. To je molitva koja ide ka Bogu i zahvalnost za činjenicu da smo zdravi, da smo zajedno, što imamo mogućnost da budemo ovde i bavimo se onim što nam izaziva lepe emocije, sreću i radost. Taj trenutak kada se svi zagrlimo, koliko god kratko ili dugo trajao, meni daje neku vrstu veće povezanosti sa svim članovima tima", rekao je Novak izveštaču B92.

On je istakao da mu je veoma važan duhovni mir i dobra atmosfera u timu.

Molitva Bogorodice Djevo: Kad izgovorite ove reči, sve loše će iščeznuti kao dim!

foto: EPA / Andrej Isaković

"To je veoma bitno jer, iako sam individualni sportista, ovo je na neki način timski sport. Konekcija, hemija, uzajamno poštovanje u odnosu koje imam sa svima i zahvalnost višoj sili što smo u mogućnosti da budemo ovde. Praktikujem već dugi niz godina, na ovakav način sam radio i sa prošlim timom, možda ne baš posle svakog treninga, ali se trudim da nam to postane zdrava rutina", zaključio je Đoković.

Inače, Novak Đoković umesto ametista, zaštitnog kamena njegovog horoskopskog znaka, ponovo oko vrata nosi hilandarski krstić, koji je na poklon dobio na Svetoj Gori.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs