Poslednje zbogom

Otvori se nebo i odnese nam našu vilu: Potresni govor na komemoraciji Doni Ares

Ostaju nam sećanja na osobu plemenite duše i srca, plemenitog druga, rečeno je na početku tužnog skupa

Celebrities
Autor:
Otvori se nebo i odnese nam našu vilu: Potresni govor na komemoraciji Doni Ares
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

U sali Kulturnog centra Bihać održana je komemoracija Azri Kolaković, poznatijoj kao Dona Ares. Komemoraciji je prisustvovao veliki broj njenih kolega, njeni bivši profesori, rodbina prijatelji, i brojni njeni sugrađani. Trg slobode, na kojem je postavljena fotografija Done Ares, Bišćani posećuju od jutarnjih sati. Povodom smrti kantautorke, danas u 11 održana je komemoracija u Domu kulture, dok je Donina sahrana obavljena u 16 časova.

Iako je Donin život bio protkan muzikom, ona se ne čuje ni u jednom ugostiteljskom objektu u Bihaću. Na istom trgu u galeriji upisuju se u knjigu žalosti. Donini sugrađani ostavili su poslednje poruke heroini koja je otišla nakon duge i teške bolesti.

Iako su bili svesni koliko je bila bolesna, s nevericom su primili vest o njenoj smrti. Na početku komemoracije, kako to i priliči ovakvim skupovima, svi prisutni, među kojima su članovi porodice, prijatelji, ali i sugrađani još jednom su se prisetili svoje Done.

"Kada smo ovih dana odsanjali početak jeseni, san se pretvori u noćnu moru, otvori se nebo i odnese nam našu vilu. Iako smo strepili, nadali smo se da neće, da neće barem sada... Ostaju nam sećanja na osobu plemenite duše i srca, plemenitog druga. Od rođenja do preranog kraja - sve može stati samo u jednu reč - muzika", rečeno je na početku komemoracije.

Andrija Milošević o najtežim danima: Često sam u životu bio gladan, ali zato danas znam da cenim život! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs