Morao da dokazuje da je punoletan

Nemaš ličnu, marš iz kluba! Nezapamćeni skandal u kraljevskoj porodici! (FOTO)

Zbog strogog zakona koji je uveden prošlog meseca, danski prestolonaslednik Frederik (49) doživeo je veliku neprijatnost u supruginoj rodnoj Australiji
Celebrities
23:50h Autor:
Nemaš ličnu, marš iz kluba! Nezapamćeni skandal u kraljevskoj porodici! (FOTO)
Foto: Profimedia

Danskom princu Frederiku zabranjen je ulaz u jedan australijski bar jer kod sebe nije imao dokumenta kojima može da dokaže svoju punoletnost.

Danski prestolonaslednik, kojem je već 49 godina, nije mogao da veruje svojim ušima kada su mu redari bara u Brizbejnu rekli da ne može da uđe jer nema "ličnu", objavio je list Courier Mail.

Princ i njegova pratnja napustili su predvorje i vratili se nakon 15 minuta sa sedam australijskih policajaca, zaduženih za obezbeđenje vrlo važnih osoba, i teškom mukom uverili vlasnika bara da u ovom slučaju imaju ovlašćenja da "prekrše zakon".

Kraljevska porodica na mukama: Danci im stežu kaiš! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Australijska savezna država Kvinslend ima vrlo stroge zakone o točenju alkohola i niko ne može da ga dobije bez pokazivanja ličnih dokumenata poput vozačke dozvole ili pasoša. Zakon je uveden prošlog meseca, ali je i pre stupanja na snagu bio izložen kritikama jer se smatra drakonskim.

"Zakon je glup. Iz turističke perspektive to je potpuna besmislica. Znali smo da će to biti noćna mora", rekao je suvlasnik bara Fil Hogan.

Danskom princu Frederiku je supruga Australijanka Meri Donaldson, koju je upoznao u baru tokom Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine. Ko zna kako bi se odvijao njegov život da je tada ovaj zakon bio na snazi.

Ostvarenje sna obične devojke: Kako je Meri postala danska princeza! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs