Postali prijatelji

Žrtva silovanja Romana Polanskog: Godinama smo u kontaktu, mi smo saveznici!

Samanta Gejmer i slavni reditelj redovno se dopisuju putem mejla, iako ju je Francuz pre 40 godina silovao u džakuziju holivudske zvezde Džeka Nikolsona
Celebrities
14:56h Autor:
Žrtva silovanja Romana Polanskog: Godinama smo u kontaktu, mi smo saveznici!
Foto: Reuters

Džakuzi glumca Džeka Nikolsona bio je kobno mesto za Samantu Gejmer (Samantha Geimar), gde ju je pre 40 godina silovao Roman Polanski. Samanta, koja je ovu situaciju doživela kao devojčica od 13 godina, otkrila je da su ona i slavni reditelj još uvek u kontaktu i da se redovno dopisuju putem mejla.

U jednom imejlu, Polanski je izrazio zabrinutost da će memoari koje će ona objaviti sledeće nedelje u naslovu imati i reč „silovanje”, a ona mu je odgovorila uveravajući ga da neće. Skandal je svojevremeno šokirao filmsku elitu i uništio Romanovu karijeru u Holivudu, pretvarajući ga u jednog od najtraženijih begunaca u SAD. On je iz Amerike pobegao dan pre nego što je 1977. trebalo da bude osuđen zbog seksualnog odnosa sa trinaestogodišnjakinjom. Danas, ona ga smatra saveznikom.

“Ljudi nas još proganjaju oboje i nepravedno nas tretiraju. Ima smisla da budemo na istoj strani”, izjavila je Gejmorova novinarima, dodajući da su oboje bili zlostavljani od strane medija i američkog pravosudnog sistema i da joj je „ono što je usledilo posle toga palo teže od samog silovanja”.

Polanski je prvobitno terećen za šest zločina, uključujući silovanje i sodomiju, ali je kasnije optužen samo za nezakonit seksualni odnos. Pušten je iz zatvora posle 42 dana, ali pošto je sudija pretio da će ponovo proširiti optužnicu, pobegao je iz SAD.

Danas ga Interpol traži u 188 zemalja i on se slobodno kreće jedino između Francuske i Švajcarske. Knjiga Samante Gejmer „Devojka. Život u senci Romana Polanskog” biće izdata u SAD sledeće nedelje, ali je predstavnica francuskog izdavača izjavila da će naslov francuske verzije biti „Ja, Samanta, 13 godina, silovana od Romana Polanskog”. Na koricama će biti Samantina fotografija u boji, koju je Polanski snimio tri nedelje pre seksualnog napada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs