Stanje mu je stabilno

Kemal Monteno operisan: Uspešno mu je transplantovan bubreg

Poznati kantautor je na listi čekanja za transplantaciju od prošle godine, a sad je poziv konačno i stigao s dobrim vestima da je pronađen kompatibilan organ i da je moguće izvršiti operativni zahvat
Celebrities
20:30h Autor:
Kemal Monteno operisan: Uspešno mu je transplantovan bubreg
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Nakon hitnog poziva upućenog iz zagrebačkog Kliničkog centra, popularni pevač Kemal Monteno primljen je u bolnicu gde mu je jutros uspešno obavljena transplantacija bubrega, prenosi Story.rs.

Poznati kantautor je na listi čekanja za transplantaciju od prošle godine, a sad je poziv konačno i stigao s dobrim vestima da je pronađen kompatibilan organ i da je moguće izvršiti operativni zahvat.

Kemal je dobro podneo operaciju i njegovo stanje je stabilno. Inače, kantautor je pretprošle godine završio u bolnici zbog problema sa srcem usled dugogodišnje borbe sa šećernom bolešću. Tada mu je ugrađen bajpas, ali je ustanovljena i loša funkcija bubrega, zbog čega je išao na dijalizu, ali je morao i da drastično promeni način ishrane. Transplantacija bubrega trebalo bi da omogući šezdesetpetogodišnjem Montenu povratak u formu, ali bi oporavak mogao potrajati i nekoliko meseci.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs