SVI SE ŠOKIRAJU KAD VIDE KAKO JE IZGLEDALO HEDONISTIČKO VENČANJE BOGATAŠICE: Novcem nije uspela da skine sa sebe kletvu

Ajvi Geti je praunuka je Džona Pola Getija, nekada najbogatijeg čoveka na svetu. Priča o njenoj porodici uvek je intrigirala javnost

Celebrities
10:51h Autor:
SVI SE ŠOKIRAJU KAD VIDE KAKO JE IZGLEDALO HEDONISTIČKO VENČANJE BOGATAŠICE: Novcem nije uspela da skine sa sebe kletvu
Foto: BabiradPicture / Shutterstock Editorial / Profimedia

Praunuka Džona Pola Getija, 29-godišnja Ajvi Geti, stala je pred oltar pre tri godine sa svojim dugogodišnjim dečkom, fotografom Tobiasom Endželom. Fotke s venčanja je objavila na svom profilu na Instagramu, a ceremonija je održana u Gradskoj opštini u San Francisku.

Ajvi Lav Geti, bila je najmlađi potomak ozloglašene dinastije, naslednica koja je trebalo da dobije deo bogatstva od 4,3 milijarde funti.

Njen suprug Tobias Endžel, s druge strane, bio je sin britanske glumice koja se pojavljivala u serijama "Coronation Street", "Bergerac" i "The Bill".

Ali kada je Ajvi stupila u brak sa 32-godišnjim Tobiasom Engelom, malo poznatim fotografom sa tajanstvenim izgledom, nisu hteli da pokažu svoju ljubav pred javnošću.

U roku od tri godine od njihovog susreta, proslavili su ne jedno već čak dva venčanja.

Prvo, održano je intimno, u skladu sa pandemijom, u decembru 2020. godine, a zatim, 11 meseci kasnije, pozvali su 700 gostiju na hedonističku, trodnevnu proslavu u njenom rodnom gradu San Francisku.

Proslavljen kao jedno od najekstravagantnijih venčanja svih vremena, događaj je uključivao zabavu sa temom šezdesetih, nastupe DJ-a Marka Ronsona i Earth, Wind and Fire, Mišelinova jela za doručak, ručak i večeru - i spisak gostiju tako poznatih da je ličio na onaj sa Met Gale.

Njena kuma je bila princeza Grčke Olimpija i predsednica Predstavničkog doma SAD-a Nansi Pelosi, porodična prijateljica koja je predvodila venčanje.

Elegantna mlada nosila je 18 različitih haljina visoke mode, uključujući i haljinu po meri vrednu 400.000 funti koju je dizajnirao Džon Galijano, ukrašenu komadićima razbijenih ogledala i veom od 16 stopa.

Mladoženja je napisao veoma emotivnu poruku: "Verovao sam u nas i to je promenilo moj život, osvojila si moje srce i ukrotila moju dušu. Ti si najveći poklon koji sam mogao da dobijem."

Samo nekoliko meseci kasnije, u zajedničkom intervjuu za kalifornijski časopis, C, otkrili su da su kupili dve kuće - jednu u Njujorku, drugu u Londonu - i već su razmišljali o tome da imaju decu.

Bile su je glasine da je ranije imala momente raskalašnog života, pričalo se da je znala da se predozira drogom, hapsili su je na nezakonitim aferima, bila je deo raznih skandala i tog zloglasnog otmice - u kojoj je njen pradeda, Džon Pol Geti, odbio da plati otkupninu za svog unuka, što je rezultiralo time da mu mafija odseče uvo - porodici Geti su očajnički bili potrebni srećni naslovi.

Ali, čini se, kletva još uvek nije oslobodila ovu oslabljenu dinastiju.

Zahtev za razvod braka

Ajvi ne samo da je morala da se nosi sa smrću svog oca od predoziranja fentanilom i baka joj je ubrzo umrla, već je prošle nedelje otkriveno da je konačna moderna "it" devojka podnela zahtev za razvod, tek nešto više od tri godine nakon što su se ona i Tobias venčali.

Ajvi Geti
foto: Profimedia

Dokumenti iz suda u Njujorku navode razvod kao "sporni", što znači da par nije mogao unapred da reši stvari - a izvori sugerišu da među njima nema ljubavi.

Pažljivi fanovi prvi su primetili nešto sumnjivo pre nekoliko meseci, pitajući se zašto Ajvi, koja je volela da ističe svoj prsten sa safirima inspirisan Princezom Dajanom, izgleda kao da ga je skinula.

Na Instagramu, gde ima 91.900 pratilaca, nije se slikala sa prstenom od novembra - a u dva časopisna snimanja, objavljena u januaru, pokazuje prst bez nakita.

Štaviše, sve slike Tobiasa - kojeg zove "Tobi" - sada su izbrisane sa Ajvinih društvenih medija, osim nekoliko udaljenih grupnih fotografija sa njihovog venčanja 2021. godine.

Njegov nalog na Instagramu, kao i njegova Facebook stranica, čini se da su potpuno nestali.

Ali izgleda da se pukotine u njihovom odnosu mogu pratiti još od pre šest meseci.

Novine u San Francisku, gde je Ajvi odrasla u čuvenoj Getijevskoj vili pod budnim okom svoje bake, enterijer dizajnerke Ane, izveštavaju da su prvo podneti papiri za razvod — a zatim povučeni, bez objašnjenja — u februaru 2023. godine.

Možda je značajno što su fotografije, snimljene na Balmainovoj reviji na Nedelji mode u Parizu, bile opisane kao: 'Ivy Geti i gost'.

Prošle nedelje, evropske novine su izvestile da je par zapravo bio razdvojen godinu i po dana pre nedavnog podnošenja zahteva za razvod.

Nemački tabloid Bild je preneo komentare navodnog prijatelja Ajvi, koji je izjavio: 'Prijatelji su sve više upozoravali Ajvi o Tobiasu.'

Isti prijatelj je rekao da se ona sada oseća 'potpuno smireno i u redu s činjenicom da se njen brak završava razvodom'.

Što se tiče same Ajvi, njen tim za odnose s javnošću jednostavno je rekao: 'Bez komentara.'

Njen skoro bivši suprug nije odgovorio na poruke i čini se da se krije — iako je njegov WhatsApp broj, poslovni nalog, još uvek otvoren i prima upite.

Međutim, šta tačno taj posao može biti, ostaje misterija.

Naime, veoma malo se zna o Tobiasu Endželu, Princu šarma koji je osvojio jednu od najbogatijih osoba ispod 30 godina.

Prijatelj porodice, koji poznaje Getje već četiri decenije, opisao je Tobija kao "istinski pažljivog" prema Ajvi kad god su zajedno, dodajući: "On je obožava".

Tobi je zaprosio na sunčanom Kapriju, između događaja prikupljanja sredstava — u zalasku sunca, u restoranu s pogledom na okean, koristeći verenički prsten njegove majke, prilagođen dijamantima s lanca Ajvine bake.

Kod kuće u Suriju prošle nedelje, Čarli nije imala šta da kaže o skorom razvodu svog sina.

Iako su njihovi životi svetovi između — ona živi u maloj, urednoj kolibi; mnoge raskošne kuće Getija vrede nekoliko miliona svaka — ipak je provodila vreme sa svojom snajkom tokom njenog kratkog braka sa Tobiasom.

Tokom pandemije, čak su došle da borave kod nje, a Ajvi je objavljivala nekoliko fotografija na kojima nosi dizajnerske odevne komade na tlu Velike Britanije na svom Instagram nalogu.

Govoreći za rubriku Dnevnika pošte, Ajvi je priznala svoju ljubav prema britanskoj televiziji, posebno prema kulinarskoj seriji MasterChef.

Što se tiče serije "Coronation Street", sapunice koja je proslavila njenu svekrvu, ona je s nerado priznala: "Još je nisam gledala, što je veoma neugodno."

Zvučalo je kao bliska, topla veza — ali izvor koji je odrastao s Tobijem tvrdi da stvari više nisu tako idilične.

"Tobi trenutno nije u dobrim odnosima sa svojom porodicom zbog Ajvi," kaže izvor.

Iako razlozi za očigledni razdor u porodici nisu poznati, ističu da beskonačni niz društvenih angažmana Ajvi, kao i njen nedavni angažman sa elitnom modnom agencijom Ford, možda oštro kosi sa Tobijevim očiglednim nedostatkom stalnog zaposlenja.

" Njegovi prijatelji i porodica tvrde da je glorifikovani čuvar pasa," dodaje izvor, koji živi u Beču.

Pas o kojem je reč je Blu, Ajvin spaseni čivava, koji ima svoj privatni Instagram profil i koji je bio prsten nosilac na venčanju para.

Naravno, porodične tajne i skandali nisu novost za porodicu Geti.

Ajvin pradeda Džej Pol Geti, kontroverzni pokojni tajkun nafte koji je nekada važio za najbogatijeg čoveka na svetu, imao je pet sinova sa četiri različite — i mnogo mlađe — žene.

S druge strane, njen deda, 90-godišnji Gordon Geti, tajno je imao tri ćerke sa svojom ljubavnicom (iako je ostao u braku sa En), a nedavno se oženio glumcem Baltazarom Getijem, 49, rođakom s očeve strane, koji je imao vrelu aferu sa glumicom Sijenom Miler.

Nažalost, ovo je daleko od najgorih nedaća koje su zadesile porodicu — a i Ajvi je imala svoj deo tragedija u poslednjih nekoliko godina.

U roku od dva meseca u jesen 2020. godine, ubrzo nakon što se verila, izgubila je i svog oca, Džona Gilberta Getija, 52, rok muzičara koji je umro od komplikacija srca izazvanih predoziranjem fentanilom, i svoju voljenu baku En, 79, koja je preminula od srčanog udara.

U oda počasti u tom trenutku, opisala je svog oca, sa kojim je imala bliski odnos, kao "najkul čoveka koji je ikada kročio na ovaj svet".

Nakon gubitka bake, napisala je: "Učiniću sve što mogu da nastavim njeno nasleđe i nastavim da delim sa svojom porodicom u budućnosti koliko mi je ona naučila. Život više nikada neće biti isti."

Ipak, to je bila En koja je podigla Ajvi: njena majka, Alisa Butbi, dizajnerka nakita, očigledno nije bila prisutna mnogo nakon što se razdvojila od Džona.

Ajvi pripisuje En, bez napora glamuroznoj društvenoj dami i filantropkinji, prenošenje svoje ljubavi prema umetnosti, modi i enterijeru, i opisuje je kao: "stvarno više kao majku meni".

U članku New York Posta iz 2021. godine, gost na Ajvinom venčanju sugerisao je da su majka i ćerka nekako "udaljene", iako je Alisa, 50, bila sa venčanim društvom tog dana i redovno objavljuje oduševljene postove na društvenim mrežama o svojoj ćerki.

"Izgleda da nema puno izgubljene ljubavi tamo," rekao je gost.

"Alisa je retko, ako ikada, pominjana od strane Ajvi. En ju je odgajila i obožavale su se."

Ali, ako išta, raspad braka čini se da je ojačao vezu između Ajvi i njene majke.

U januaru, ubrzo nakon podnošenja zahteva za razvod, naslednica je uživala u odmoru na Havajima sa Alisom, koja sada radi u restoranu u San Francisku, i svojim dve mlađim polusestrama, Irism i Petrom.

Fotografisana kako pleše po sunčanoj hotelskoj sobi u bikiniju, očigledno bez brige na svetu, na društvenim mrežama je šaljivo rekla da bi možda razmotrila da se tamo trajno preseli.

Doista, pretražujući Ajvine online profile, nema naznake — među sjajnim toaletama za crveni tepih i gotovo nevidljivim svečanim haljinama za zabave — o srcedrapajućem kraju njenog braka.

Naravno, postoji i predbračni ugovor, tako da nema potrebe za brigu o nasleđu (sam Ajvi navodno ima 6,4 miliona funti).

"Očigledno, kao član porodice Geti, Ajvi pazi na pravne zaplete," rekao je izvor prošle nedelje.

U intervjuu za sjajni modni časopis Flaunt, objavljenom u januaru, dala je uvid u svoja osećanja o predstojećoj godini, iako čitaoci tada možda nisu shvatili njen značaj.

Jednom joj je proročica rekla, rekla je, da će "24" biti njena godina.

Mislio je tada da se misli na njen 24. rođendan, ali taj "je zapravo bio jedna od najgorih godina ikada".

"Šta ako je proročica govorila o 2024?" pitala je. "Moramo ići sa tim.

"Dakle, radujem se ovoj godini već, jer mislim da bi trebalo da bude moja godina."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs