OSTAVIO ŽENU, PA SE LUDO ZALJUBIO U 10 GODINA MLAĐU STUDENTKINJU: Kada mu je kum umro, za njega je život STAO

Neverovatna priča Vojina Ćetkovića, čuvenog Branda, ostavlja bez teksta, a njegov odnos sa Nebojšem Glogovcem primer je pravog prijateljstva koje se danas retko sreće.

Celebrities
00:23h Autor:
OSTAVIO ŽENU, PA SE LUDO ZALJUBIO U 10 GODINA MLAĐU STUDENTKINJU: Kada mu je kum umro, za njega je život STAO
Vojin Ćetković, Foto: ATA Images

Vojin Ćetković, omiljeni šmeker na našoj glumačkoj sceni još od uloge fudbalera u seriji "Porodično blago", do danas je zadržao tu laskavu titulu. Svoje ime nikada nije ukaljao, a negujući tradicionalne vrednosti, postao je sinonim za pravog gospodina kojem su supruga i deca na prvom mestu.

Odrastao je u patrijarhalnoj porodici, Slobodanke iz Kruševca i Čedomira Ćetkovića iz Kolašina, a ime je dobio po dedi. Ima mlađeg brata Bojana, za kojeg neretko ističe da je mnogo duhovitiji i uspešniji.

Bio je veliki zaljubljenik u književnost, ali se ipak odlučio da studira glumu, a na taj potez najveći uticaj je imao rođak Milovan, inače filmski režiser, koju je iznenada preminuo u 54. godini.

Vojin Ćetković
foto: ATA Images

Glumačku karijeru započeo je u Kruševačkom pozorištu, profesionalnu u Narodnom pozorištu u Beogradu, a nakon upisivanja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, 1996. postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje ga je stipendiralo. Prvu TV ulogu ostvario je u filmu Raj, Petra Zeca 1993. kao Tomin drug, a prvu glavnu ulogu u filmu Zona Zamfirova 2002. godine kao Mane. Proslavio se ulogama Gorana Branda Gagića u TV seriji Porodično blago.

Prvi brak sa voditeljkom

Mnogi su zaboravili da je Vojin Ćetković pre braka sa Slobodom Mićalović, bio oženjen još jednom lepoticom.

Naime, Vojin je davne 2001. stao na ludi kamen sa voditeljkom nekadašnjeg Trećeg kanala Natašom Milovanović, koja je u to vreme vodila autorsku emisiju "Vodiću te, samo reci gde".

Međutim, njihova ljubav nije potrajala, a Nataša je nakon razvoda spakovala kofere i preselila se u Pariz. U gradu svetlosti i danas živi, gde radi u Kulturnom centru Ambasade Srbije. Neke od najboljih prijateljica su joj koleginice Marija Kilibarda, Irina Vukotić, kao i pevačica Aleksandra Radović.

Dosta se pisalo o Nataši kada je stavila tačku na brak sa tada najperspektivnijim mladim glumce za kojim su sve žene ludele. Navodno, kratko je bila u vezi sa Goranom Pitićem, nekadašnjim ministrom u Vladi Zorana Đinđića, inače doktorom ekonomskih nauke, koji se može pohvaliti veoma zanimljivom i neobičnom životnom pričom.

Vojin Ćetković
foto: ATA Images

Pravu ljubav osetio pored Slobode Mićalović

Na večnu ljubav zakleli su se 12. maja 2008. u „Crkvi Vasilija Ostroškog“ na Bežanijskoj kosi. Ona je imala 26 godina, a on deset više. Kumovi su im bili kolege i najbolji prijatelji, Nikola Đuričko i Nataša Ninković.

Par je u srećnom braku već više od decenije i po, a razlika u godina u njihovom slučaju se ispostavila kao pun pogodak.

"Imam tu sreću da je Vojin stariji deset godina i u odnosu na mene mnogo je mirniji i staloženiji. On je taj koji često smiruje neku situaciju. Živiš sa cimerkom pa se posvađate, kamoli sa suprugom u braku. Naš brak je stabilan, blago je napet i uzbudljiv, a ja to volim. Da je drugačije, bilo bi mi dosadno", rekla je glumica jednom prilikom.

1 / 6 Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Godinama su radili na potomstvu, a svaki pokušaj bio je bezuspešan. Emotivna priča otkrivena je u jednoj televizijskoj emisiji pre nekoliko godina, a ispričao ju je njihov porodični prijatelj teolog Miloš Stojković.

"Naša poznata glumica Sloboda Mićalović dobila je bliznakinje pomoću čudotvorne loze sa Hilandara. Pričala mi je to Sloboda, koja je, takođe, prijatelj manastira. Njoj je lozu doneo kolega Ivan Bosiljčić, preko svojih prijatelja, jer Vojin i ona četiri i po godine nisu mogli da imaju decu. Zahvaljujući lozi, oni su dobili bliznakinje Veru i Milu", smatrao je teolog.

Kada je ostala u drugom stanju, zbog komplikovane trudnoće, glumica je morala da miruje, što joj nije teško palo. Otkazala je sve poslovne obaveze i trudničke dane je provodila odmarajući se. Svojevremeno je glumica pričala za medije kako je priželjkivala blizance, ali i da se veoma iznenadila kada je saznala da joj se želja ostvarila.

"Ja sam prva u svojoj familiji koja je dobila blizance, dok ih sa Vojinove strane ima stric. Iako sam u dubini duše to žarko želela, bila sam u šoku usled neizvesnosti koju sa sobom blizanačka trudnoća nosi. Tata je od početka želeo ćerkicu i želja mu se dvostruko ostvarila", rekla je tada Sloboda.

Sloboda Mićalović, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković
foto: Printscreen Instagram / sloboda_micalovic_boba

Kumstvo ga Glogijem

Nebojša Glogovac i Vojin bili su toliko bliski da su jedan drugog gledali kao brata. Ćetković je kumovao prvom Glogijevom braku i krstio je njegovu decu, nije moga da zamisli svoj život bez njega, kako na daskama koje život znače, tako i u svojoj svakodnevici.

Takođe, i Glogovac je svaki Vojinov uspeh doživljvao kao svoj, a sreća im se uvek duplirala kada bi je međusobno podelili. Njegova reakcija kada je saznao da će Vojin postati otac i danas se prepričava po glumačkim krugovima - plakao je kao kiša, iako je pokušao uplakane oči da sakrije ispod naočara.

Vojin Ćetković
foto: ATA Images

Nakon smrti kuma 2 godine nije radio

Dugo vremene Vojin nije smogao snage da govori o Glogiju...

-Mislim da je ovo prvi put da pričam o njemu ovako dugo, obično sam davao neke kratke izjave. Još uvek mi je teško kada vidim našu zajedničku garderobu, kada uđem u pozorište... Moje pozorište je mnogo glumaca izgubilo u poslednje vreme. Odlazili su neki veliki glumci i ranije. Tamo sam više od 30 godina, ali mislim da se nikada tolika praznina nije osetila kao odlaskom Nebojše. Nije on bio samo veliki glumac, samo deo pozorište, to je jedna neverovatna, neuništiva energija kojom je plenio i u salonu, i nekako celo pozorište, svi smo otpatili njegov odlazak i taj nedostatak se apsolutno oseća u svim segmentima i na svim spratovima - pričao Vojin na "Una" TV i dodao:

- Mi smo porodica, meni Glogovac nije bio samo partner, kolega, ne kum, prosto mislim da ne postoji segment mog života, a da on nije imao neke veze s tim. To je jedan veliki gubitak i morao sam da stanem kada se razboleo i stao sam, dve godine nisam radio ništa novo. Nisam imao više referencu za svoj rad, morao sam da sagledam tu neku novu realnost sa njegovim odlaskom. Mi smo puno pričali, bili smo surovi jedan prema drugom, to je jedan od retkih ljudi pred kojim nisam imao nijednu tajnu - zaključio je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs