PRINC VILIJAM ŠOKIRAO, PA RAZBESNEO BRITANSKU JAVNOSTI: "Svima bi nam učino uslugu kada bi se setio KO SI I ŠTA RADIŠ"

Jan Mojr je poznata britanska kolumnistica koja najviše prati i komentariše ponašanje kraljevske porodice, u svojoj novoj kolumni je izrazila stav britanske javnosti

Celebrities
Autor:
PRINC VILIJAM ŠOKIRAO, PA RAZBESNEO BRITANSKU JAVNOSTI: "Svima bi nam učino uslugu kada bi se setio KO SI I ŠTA RADIŠ"
Foto: Kin Cheung / AFP / Profimedia

Kraljevska porodica je izgubila kompas, potpuno se izgubila, i više nije ono što je bila dok je kraljica Elizabeta II bila živa - stav je Britanaca.

Šokatno novo ponašanje članova kraljveske porodice mnogima je uterao strah u kosti. O tome je najrealnije napisala Jan Mojr, kolumnistica za Dejli Mejl, koja je osudila princa Vilijama koji se "povukao u poslednji čas" i dozvolio da princ Endrju predvodi povorku na sahrani Grčkog kralja.

Jan navodi da se kraljevstvo svelo na "tri razmažena muškarca-dečaka, koji zahtevaju odgovornost od svih, dok oni rade šta im je volja", princa Endrua - optuženog za seksualno iskorišćavanje i zlostavljanje maloletnice, princa Harija koji je napustio kraljevske dužnosti, ali zahteva izdržavanje porodice i princa Vilijama koji je obavezu oko kraljevstva prihvatio nevoljno.

Princ Vilijam
foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"Dok se njegov otac i žena oporavljaju i drže dalje od javnosti, ovo je Vilijamov trenutak istine. Ipak, umesto da se uhvati u koštac sa izazovom, on odlazi sa kraljevskog događaja bez objašnjenja. Ako je imao dobar razlog da odsustvuje, trebalo je da kaže o čemu se rade, narod bi saosećao. On nije filmska zvezda, on je naslednik britanskog prestola, uskoro će biti glava nacije, centar nacionalnog ideniteta, jedinstva i ponosa. Trebalo bi da prestane da se ponaša kao slavna pahuljica i da vlada. Ako je ovo nagoveštaj onog što će doći kada se on popne na tron, mi smo veoma zabrinuti," rekla je Jan Mojr.

Nju i britansku javnost najviše šokira što je princ Vilijam dozvolio da se Endrju vrati na scenu, "razdragan i srećan dok predvodi komemoraciju kralja Konstantina."

Princ Endrju
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Kako je moguće da je kraljevska porodica dozvolila toliki propust? Pitaju se mnogi.

"Slušajte, momci. Još nije kasno da naučite da "princ" ispred vašeg imena nije samo pasoš za imunitet kad postane teško, propusnica do jazbine seksualnih zlostavljača ili przi put do slave i miliona holivudskih dolara - iako je bilo ovo i još mnogo gore od toga. Princ ispred vašeg imena nosi odgovornost. Učinite nam uslugu i setite se toga s vremena na vreme," poručuje im Jan Mojr.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs