ŽENA GA JE KRVNIČKI TUKLA, A ON JOJ POSVEĆIVAO PESME: Sinovi su vrištali od jezivih prizora, a epilog priče je TUŽAN

Pevač Al Dino zbog fizičkog i psihičkog nasilja koje je preživeo od strane supruge Arduane Pribinjom-Kurić morao je da se razvede

Celebrities
09:52h Autor:
ŽENA GA JE KRVNIČKI TUKLA, A ON JOJ POSVEĆIVAO PESME: Sinovi su vrištali od jezivih prizora, a epilog priče je TUŽAN
Foto: preentscreen/Youtube

Al Dino svojim glasom i prelepim baladama “Kopriva” i “I sad me po tebi poznajujedan je od retkih pevača koji već sa prvim taktovima ume da natera suze na oči.

Pre nekoliko godina javnost je bila iznenađena šokantnim priznanjem bosanskog pevača Al Dina, koji je otkrio da je pretrpeo fizičko i psihičko nasilje od supruge Arduane Pribinje-Kurić, od koje se potom i razveo, ali nakon dve godine. Imaju dvoje dece, a starateljstvo je pripalo njegovoj bivšoj supruzi.

Povučen i nenametljiv, bosanskohercegovački kantautor našao se na meti medija i o tome se mnogo polemisalo.

Al Dino
foto: Printscreen Youtube

On je tada ispričao i da mu je najteže palo što su njegova deca morala da budu deo vega i da gledaju roditelje kako se svađaju.

"Te večeri sam normalno doveo sinove Arduani. Naš inače loš odnos dodatno je eskalirao zato što Harun nije želeo da ide kod majke. Posle toga usledio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: „Ubila me je kao vola u kupusu“ – rekao je tada Al Dino i dodao da mu je najteže palo to što su njihovi sinovi, gledajući sve to, vrištali od plača pokušavajući da smire roditelje."

Kako kaže, nije želeo da se brani, jer nije tako odgojen, za Al Dina je bilo nezamislivo da digne ruku na svoju ženu.

Al Dino
foto: Printscreen Youtube / Al Dino

"Nisam odgojen da i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio", priznao je pevač za „Blic“.

Razvod je usledio posle dve godine povlačenja po sudovima. Arduani su pripala deca, a Al Dinu plaćanje alimentacije.

Nažalost, sve češće smo svedoci nasilja u porodici u kojem su najčešće žrtve žene i deca. Međutim, sve je više muškaraca koji su žrtve u braku, a o tome se jako malo govori. Između ostalog, pevač Al Dino dokaz je da ništa ne mora da se trpi, te da treba javno govoriti o tome kako bi se razvila svest.

Aldin Kurić (Jajce, 21. jul 1970), poznatiji kao Al Dino, bosanskohercegovački je kantautor zabavne i etno-pop muzike. On je jedan od predstavnika novog pravca u bosanskoj zabavnoj i pop muzici, koji kombinuje klasične šlagerske aranžmane sa etno-pop zvukom karakterističnim za bosansko i balkansko podneblje. Nekoliko puta se predstavljao na domaćim festivalima, a par puta je učestvovao i na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije u Sarajevu. Ima dva sina i živi u Sarajevu, prenosi Vikipedija.org

Pevanjem je počeo da se bavi u osnovnoj školi

U svojoj šesnaestoj godini slučajno dobija kasetu poznatog fusion jazz benda Weather Report, što ga inspiriše da počne da uči bas gitaru po uzoru na pokojnog Jaco Pastoriusa. Taj događaj određuje dalju karijeru Kurića kao bas gitariste i zaljubljenika u jazz muziku.

Al Dino
foto: Printscreen Youtube / Al Dino

U Jajcu živi do svoje osamnaeste godine kada odlazi u vojsku, a zatim upisuje studije medicine u Sarajevu. Tu upoznaje mnoge muzičare, posebno u pravcu džeza, te svira na mnogim džez sesijama u gradu kao bas gitarista. Istovremeno se intenzivno interesuje i za izvornu bosansku sevdalinku, kao nasleđe od svog dede Zaim-bega koji je bio vrstan i cenjen harmonikaš i koji je ljubav prema sevdahu razvio i kod unuka Al Dina. Počinje da peva kao solo gitarista i pevač po uglednim sarajevskim restoranima, otkrivajući još jednu skrivenu ljubav prema pevanju.

Usled ratnih okolnosti zatiče se u Mađarskoj, a zatim i u Nemačkoj. Tamo počinje da svira bas gitaru sa tadašnjim bh. zvezdama u dijaspori: Dinom Merlinom, Harijem Mata Harijem, Halidom Bešlićem, Safetom Isovićem, Harisom Džinovićem i mnogim drugim pop i folk pevačima. Paralelno sa tim izučava i moderni jazz i svira sa internacionalnim muzičarima po klubovima.

Al Dino
foto: Printscreen RTVPink

Kao "solo bend" nastupa po nemačkim i italijanskim restoranima i peva na 7 svetskih jezika. Tada i dobija umetničko ime Al Dino. U Bosnu se Al Dino vraća 1998. godine i snima prve pesme za svoj prvi solistički album "Odlaziš". Pesma istog naziva postaje prvi veliki hit u BiH i donosi Al Dinu izlazak iz anonimnosti i popularnost. 2002. godine izlazi i drugi Kurićev album pod nazivom "Na drugoj adresi", koji takođe donosi nekoliko hitova i nagrada. 2004. godine izlazi treći album "Kopriva" i donosi najveći hit - pesmu "Kopriva". Ovom pesmom Al Dino prelazi granice BiH, a ista postaje hit i u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji.

Pesma "Čaršija", koja postaje himna svih iseljenika na pet kontinenata, takođe je imala poseban značaj u muzičkoj karijeri Al Dina. Album "Kopriva" dobija prestižne nagrade i biva proglašen albumom godine te dobija dve prestižne nagrade u BiH: "Davorin" i "Grand Prix radijskog festivala BiH" u Zenici. Osvojio je i 8 Bosanskohercegovačkih Oskara i postao Beogradski pobednik za hit godine 2007. u Srbiji. Na Radijskom festivalu Srbije "FERAS" odnosi prvo mesto sa pesmom "K’o ljudi", u duetu sa Goranom Tržanom. 2009. godine izlazi četvrti album pod nazivom "Stariji".

Al Dino je ponosan otac dva dečaka, a danas živi i radi u Sarajevu.

Nakon skandala sa suprugom, retko se viđa u javnosti. A danas izgleda mnogo drugačije nego ranije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs