U LEGLU BLUDA I RAZVRATA NISU ZNALI KO SE KRAJ KOGA BUDI: Odvela ga u krevet, pa spavala i sa njegovim kolegom

Ljubavni život Pola i Linde Makartni prepun je zanimljivih detalja.

Celebrities
U LEGLU BLUDA I RAZVRATA NISU ZNALI KO SE KRAJ KOGA BUDI: Odvela ga u krevet, pa spavala i sa njegovim kolegom
Foto: Profimedia

Skoro šezdeset godina nakon nastanka Bitlsa, bend i njegovi članovi i dalje se smatraju jednim od najboljih rok muzičara u istoriji. Ne samo da su zauvek revolucionisali pop kulturu, već su takođe predstavljali ogromnu istorijsku promenu u načinu razmišljanja mladih koji i dalje ima važan uticaj na današnju ideju muzike i zabave.

I kao takav, veoma voljeni kvartet iz Liverpula izgubio je slobodu i postao narodno vlasništvo, ili su ih bar tako prodali sopstveni menadžeri. Dakle, kako bi se prava ljubavna priča mogla pojaviti u takvim ludim okolnostima i završiti tako jaka kao što su to učinili Pol i Linda Makartni?

Pol Makartni, Linda Mekartni
foto: Universal Archive/Universal Images Group / Universal images group / Profimedi

Burna ljubav

Pre nego što je upoznao Lindu, Pol je bio u ljubavnoj vezi sa Džejn. Pol je voleo da ide u klubove, često dovodeći bandu muzičara... kući kasno uveče. Džejn nije volela klubove. Ona se oduvek uljudno zanimala samo za pop, i nije se bavila drogom.

Pre nego što je upoznala nekog od Bitlsa, Linda je rekla Natu Vajsu, američkom poslovnom partneru menadžera Bitlsa Brajana Epštajna, da će se udati za Pola Makartnija, a njegovo "bebi lice" dopalo joj se na prvu.

Šanse da se Linda i Pol počnu zabavljati bile su veoma male. Na kraju krajeva, Linda je živela gotovo u mraku u Njujorku, dok je Pol - već svetski poznat - živeo u Londonu sa svojom lepom, crvenokosom devojkom, glumicom Džejn Ešer.

Pol Makartni, Dejvid Bouvi
foto: Profimedia

Svima u pratnji benda se dopala Džejn Ešer. Upoznala je Pola u aprilu 1963. kada je recenzirala koncert Bitlsa u Rojal Albert Holu u Londonu. U to vreme, Džejn je bila poznata barem koliko i Bitlsi. Još dve nedelje manje od svog 17. rođendana, glumila je od svoje pete godine i redovno se pojavljivala u TV emisiji Juke Bok Žiri.

Bitlsi su se odmah okupili oko nje, šaleći se, flertujući i pitajući da li bi se udala za njih. Na jednoj zabavi, bili su poprilično opušteni, a Džon Lenon je u svom stilu glumici uputio par grubih primedbi, sa seksualnom konotacijom.

Ali Pol ju je spasao od svog drugara, odveo je u spavaću sobu, gde su razgovarali o tome kakvu hranu vole. Tako je započela najznačajnija romansa njegovog života do danas. Čak i kao tinejdžerka, Džejn je bila više zainteresovana za Betovena nego za Bitlse. Zaljubljeni par je putovao zajedno uživajući u svojoj ljubavnoj romansi.

Pol Makartni, Linda Mekartni
foto: Profimedia

Međutim, Pol je smatrao da je nemoguće odoleti svim iskušenjima koja su mu se nudila. Dok su Bitlsi bili na turneji po Americi, upoznao je prelepu 19-godišnju glumicu po imenu Pegi Lipton na zabavi na Beverli Hilsu. Nakon što ju je pozvao tamo gde je boravio te noći, odsvirao joj je neke melodije na klaviru.

"Uzeo me je u naručje i poljubio", priseća se Pegi.

"Istuširala sam se da usporim stvari i kada sam izašla umotana u peškir, pomilovao me je i pustio da peškir padne na pod."

Bio je još jedan susret, ali izgleda da ju je kasnije izbacio iz sebe. Umesto toga, po povratku je odveo Džejn u kupovinu kuće. Izabrali su nekretninu od 40.000 funti u Sent Džons Vudu - koja je i dalje njegova baza u Londonu.

Kuća se polako renovirala, a Pol je Džejn obasipao pažnjom i poklonima. Međutim, i dalje je voleo da flertuje. Opet, tokom pauze druge američke turneje Bitlsa, spavao je sa Pegi.

Pegi nije bila njegova jedina afera. Rekao je svom rođaku Majku Robinsu da su filmski studiji povalili devojke u SAD. "Rekao mi je: "Jesi li ikada probao četvorku u krevetu?" Rekao sam: "Četvoro u krevetu?"

"Da." Tri prelepe plavuše i on.", rekao je.

Za nekoliko kratkih godina, postao je jedan od najpoznatijih ljudi u zapadnom svetu - prepoznatljiv kao kraljica. U međuvremenu, Džejn je odrastala. Kada su se prvi put sreli, sa zadovoljstvom je dozvolila Polu da odluči šta će raditi, gde će se odmoriti, čak i koju odeću ona nosi. Sada su, međutim, prošle skoro tri godine, a ona više nije bila toliko privlačna.

Ona i Pol su se posvađali i nakratko razdvojili, pre nego što su zakrpili stvari. Iako je njegova rođena majka radila kao babica, on nije želeo da Džejn ima karijeru – "Hteo sam da potpuno odustane od posla", priznao je kasnije. "Sada znam da sam samo bio blesav."

I tako se sam našao u Londonu, gde je počeo da se viđa sa privlačnom dadiljom Megi MekGivern, koja tvrdi da su imali trogodišnju aferu iza Džejninih leđa.

Krišom su se sreli u aukcijskim prostorijama, gde je Pol kupovao starinski nameštaj za svoju novu kuću, i u Ridžents parku gde je šetao svog staroengleskog ovčara.

Do 1966, Pol je bio uvučen u bogatu, drogiranu, brzu grupu aristokrata, boema i lepih devojaka.

Sada ponovo okupljeni i živeći zajedno u Sent Džons Vudu, Pol i Džejn su postajali sve svesniji svojih razlika. Pol je voleo da ide u klubove, često kasno uveče vraćajući kući grupu muzičara i drugih boema. Džejn nije volela klubove.

Susret sa Lindom

"Linda je krenula u pravcu Pola, čučeći kraj njegovih nogu pored kamina i gledajući mu u lice".

Piter je bio taj koji je upoznao Pola sa američkom fotografkinjom po imenu Linda Istman, koja je bila u gradu i snimala slike muzičara. Kada se Dadli vratio iz bara, zatekao je Pola i Lindu zadubljene u razgovoru.

Pola sata kasnije, Linda se našla u kući jednog od najpovoljnijih neženja na svetu. Sećanja su mutna o tome da li je te noći spavala sa njim. Pola je snažno privlačila Lin, kako ju je nazvao. Voleo je plavuše. Svidela mu se činjenica da je, samohrana majka. I bio je zadovoljan što je - kao i Džejn - bila iz bogatog porekla.

Pol Makartni
foto: Profimedia

Ćerka njujorškog advokata, Linda je smatrana crnom ovcom svoje porodice, delom zato što nije išla dobro u školi. Počela je da juri pop zvezde još u tinejdžerskim godinama; zatim nakon što je zatrudnela, udala se za antropologa 1962.

Brak nije bio uspešan: Mel je bio akademik, a Linda jedva da je otvarala knjigu. Raskinuli su dve godine kasnije. Tako je Linda odvela njihovu ćerku Heder nazad u Njujork, a sledeće godine se razvela od Mel.

Nekoliko dana nakon što je upoznala Pola, Linda se pojavila na predstavljanju njihovog albuma. Primećeno je da je krenula ka Polu, čučeći kraj njegovih nogu pored kamina i gledajući mu u lice. Tog vikenda, pokušala je da ga pozove kod kuće i umesto toga je dobila Staša na liniji. Rekao joj je da je Paul u Liverpulu. Nezastrašena, Linda je rekla da ipak želi da dođe.

Pol Makartni
foto: Profimedia

Tako je i učinila - i odmah je pala u krevet sa Stašom. Bio je to bizaran vikend. Dok su se Staš i Linda motali zajedno, Pol je telefonirao da kaže svom stanaru da se iseli. Tako je Staš odveo Lindu da ostane kod muzičara Grama Neša.

I ubrzo je njihova afera postala opštepoznata u londonskoj rok zajednici.

Ipak, kada se Linda ubrzo potom vratila u Njujork, njen razgovor nije bio o Stašu, već o Polu Makartniju. Još jednom je obavestila Nata Vajsa, koji je bio na istom letu, da će se udati za Bitlsa.

Ubrzo nakon Lindinog odlaska, Džejn se vratila sa svoje turneje po SAD. Priredila je zabavu tokom celog vikenda sa Polom kako bi proslavila oslobađanje narednika.

Što se Džejn tiče, ona je očigledno odlučila da svom ljubavniku pruži još jednu šansu, trudeći se da se uklopi sa Paulovim hipi prijateljima i podnese uzimanje droge.Tog Božića joj je poklonio dijamantski prsten i zamolio je da se uda za njega. Činilo se da je njen ljubavnik sada definitivno van tržišta. Ne, međutim, što se Linde tiče. Pet meseci kasnije, u maju 1968, pojavila se na konferenciji za štampu koju su Pol i Džon održali u njujorškom hotelu.

"Uspela sam da mu dam svoj broj telefona", prisećala se kasnije. "Pozvao me je i rekao mi da odlaze te večeri, ali bi voleo da mogu da otputujem na aerodrom sa njim i Džonom. Tako sam izašla u njihovoj limuzini, u sendviču između Pola i Džona."

Pol i Linda su proveli dan zajedno na motornom čamcu, pijući šampanjac, jedući sendviče sa slaninom, kamenovanje i kanudu. Poput Bitlsa, bila je luđakinja.

Kada su se Bitlsi raspali 1970. godine (kada je Pol "tužio bend", par je odlučio da se upusti u nov projekat - zajedno. Pol je naučio Lindu da svira klavijature, i tada su osnovali svoj bend Wings sa kojim si često nastupali, a izdali nekoliko albuma koji su bili jako dobro prihvaćeni. Oni su bili savršen tim u svakom pogledu, poslovnom i privatnom.

Pol je napokon pronašao svoju muzu, a Londa je našla partnera koji ju je pogurao kreativno do nezamislivih granica. Njihova veza koja je trajala 29. godina je bila ujedno i najplodnji period Pola Makartnija u muzičkom smislu, ali kako kaže i najsrećniji period u životu. Na žalost, Linda je 1995. godine saznala da boluje od raka dojke sa kojim je bitku izgubila tri godine kasnije.

Pol Makarni se četiri godine nakon gubitka svoje životne saputnice ponovo oženio. I to sa Heder Mils, brak o kojem su godinama brujale novine širom sveta. Kontraverzna veza se završila tako što je navodno Heder uspela da dobije ogromnu količinu novca. Onda, 2011. godine Pol je upoznao sadašnju ženu, Nensi Ševel, sa kojom je od tada i koja je kako kaže Pol, uspela da inspiriše da napiše još po koju ljubavnu pesmu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs