RODITELJI MU NIKAD NISU DOŠLI NA KONCERT, A OVAKO JE PROVEO POSLEDNJE DANE ŽIVOTA: "Pružio je ruku kao da nema rastanka"

Čuveni pevač Đorđe Balašević, umro je kad je imao 67 godina, a njegova supruga otkrila je kako je proveo poslednje dane.

Celebrities
RODITELJI MU NIKAD NISU DOŠLI NA KONCERT, A OVAKO JE PROVEO POSLEDNJE DANE ŽIVOTA: "Pružio je ruku kao da nema rastanka"
Foto: Damir Dervišagić/ Kurir

Đorđe Balašević umro je kad je imao 67 godina, 19. februara, 2021. godine, a lečio se od upale pluća.

Đole je poslednje dane proveo na infektivnoj klinici, a njegova supruga Olivera je u jednom intervjuu otkrila kako je protekao njihov tadašnji susret.

- Nažalost kada je bio primljen u bolnicu infektivno odeljenje, nama nije bio dozvoljen pristup. Onda sam obilazeći oko zgrade naišla na jednu poznanicu i pitala sam je da li ona otprilike zna gde je njegova soba u kojoj leži. Zanimalo me je gde je prozor te njegove sobe. Ona mi je rekla da zna, da je Đoletova soba u prizmelju i da će me odvesti tamo. Odvela me je iza zgrade. - ispričala je Olivera Balašević, gostijući u emisiji "Agape" i dodala:

Olivera Balašević, Đorđe Balašević
foto: Kurir / Marina Lopičić

- Tada smo se videli. Samo je pružio ruku i pozdravio me na identičan način kao da nema rastanka, kao da nema ničega što bi me plašilo. Tu sam. Ja sam mu mahala i pokazivala da bude jak, da bude čvrst, i pozivala ga kao što je on mene zvao da izađem iz Studenjaka. Verujem da je ostao jedan prozor preko koga komuniciramo i dan danas.

Zanimljivo je da porodica nije obeležila godišnjicu smrti čuvenog kantautora, a njegova ćerka Jelena Beba Balašević, tom ptilikom je objasnila i zašto porodica neće održati jednogodišnji pomen.

Đorđe Balašević
foto: ATA Images

- Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog "nedostatka poštovanja" nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima... - napisala je Beba na svoj Fejsbuku i nastavila:

Đorđe Balašević
foto: Kurir/Dragan Kadić

- I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan.

Zanimljivo je da uprkos svim uspesima koje je postigao, otac i majka su se protivili njegovoj odluci da bude muzičar i smatrali su da bi trebalo da se bavi geografijom za šta se i školovao. Nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, a uvek im je čuvao dva prazna mesta.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs