ZA MOĆNOG PRINCA SAUDIJSKE ARABIJE KAŽU DA JE PRAVI PSIHOPATA: Ima ženu i 5 dece, a najskandaloznijoj glumici ne da mira

O kontroverznom odnosu princa Saudijske Arabije i glumice Lindsi Lohan ne prestaje da se priča već godinama, a sve je obavijeno velom tajni.

Celebrities
10:07h Autor:
ZA MOĆNOG PRINCA SAUDIJSKE ARABIJE KAŽU DA JE PRAVI PSIHOPATA: Ima ženu i 5 dece, a najskandaloznijoj glumici ne da mira
princ Saudijske Arabije, Foto: Sergei Savostyanov / Sputnik / Profimedia

Holivudska zvezda Lindsi Lohan uslikana je posle dužeg vremena kako uživa u porodičnoj šetnji sa sinom Lusiom i suprugom Bajderom Šamasom u Džordžiji. U opuštenom izdanju su sve vreme ćaskali, dok je šarmantna crvenokosa jela omiljnu poslasticu - sladoled. Iako o njihovom braku postoje brojne predrasude, te mnogi ističu da je "lažan", fotografije pokazuju potpuno drugačiju situcaiju. Neretko je mogu čuti i opaske, sa druge strane, da je upravo pored njega Lindsi pronašla mir i spokoj, koji joj je preko bio potreban.

Lindsi Lohan
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bila je najperspektivnija mlada glumica i pevačica koja je krupnim koracima išla ka samom vrhu. Već posle par projekata postala je omiljena među mladima, munjevitom brzinom je zaradila miliona i činilo se da živi bajku. A onda joj upravo ta ogromna popularnost za tako kratko vreme došla glave.

Na scenu je zakoračila veoma rano i od prvih momenata se primećivao neverovatan talenat. Status tinejdžerskog idola ostvarila je ulogom u filmu "Opasne devojke" (2004). Postala je poznata kao trostruka pretnja nakon što je potpisala ugovor sa diskografskom kućom Casablanca Records i objavila dva studijska albuma — "Speak" i "A Little More Personal(Raw)".

Njen sunovart počinje tokom snimanja filma "Džordžijin zakon" 2006. godine. Postala je ličnost koju su paparaci najviše pratili, konstantno je bila na naslovnicama, ali ovoga puta zbog nedoličnog ponašanja i skandala. Ubrzo je skliznula u poročan život okružena drogom i alkoholom. Svi se sećamo Lindzi skoro onesvešćenje dok izlazi u grad sa Paris Hilton i Britni Spirs.

Lindzi Lohan
foto: Profimedia

Krajem 2000-ih, postala je stalna meta tabloidne štampe zbog pojavljivanja pred sudom i brojnih boravaka u ustanovama za rehabilitaciju zbog alkoholizma. U ovom periodu, izgubila je nekoliko uloga što je značajno uticalo na njenu karijeru i imidž u javnosti.

Nakon nekoliko godina kontinuirane trezvenosti, potpisala je ugovor o više filmova sa platformom za striming Netflix.

Lindsi Lohan
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kontroverzan odnos sa najomraženijim princom

Princa Mohameda bin Salmana, kako se na sve strane priča, godinama je opsednut glumicom. Šuškalo se kako je Lindsi zbog njega promenila veru, prešla na islam, preselila se u Dubai. I taman kada su ove priče dosegle svoj vrhunac, javila se sa vešću da se verila sa izvesnim Bajderom Šamasom, uspešnim bankarom.

Naime, i danas postoje glasine da je princ godinama u bliskoj vezi sa Lindsi, dok je njen otac jednom prilikom za američke medije naveo kako je njihova veza bila platonska.

Mohamed Bin Salman
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ipak, novinari su godinama dolazili do informacija kako je bahati princ privatnim avionom dolazio po Lohan i obasipao je skupocenim poklonima, uključujući i kreditnu karticu umotanu u ukrasni papair. Mada, sve one navode glumica je demantovala.

Otac Lindsi Lohan sa ponosom je govorio o vezi njegove ćerke i saudijskog prestolonaslednika uveravajući Amerikance da su njih dvoje samo prijatelji, te da njegova ćerka ima bezbroj prijatelja u Saudijskoj Arabiji. Naveo da je "novinarima stalo do senzacije", dok njegova ćerka ulaže velike napore da pomogne izbeglicama.

Upitan da li strahuje što se njegova ćerka druži sa čovekom osumnjičenim za ubistva, on je rekao da ništa od toga nije dokazano.

"Moja ćerka kaže da je on dobra osoba i da se sa njim oseća sigurno," istakao je svojevremno.

Ko je moćni princ Saudijske Arabije od koijeg svi strahuju?

Mohameda bin Salmana je sedmi sin kralja Salmana od Saudijske Arabije i unuk osnivača nacije, kralja Abdulaziza. Mnogi ga smatraju de fakto vladarom Saudijske Arabije.

Nakon što je diplomirao pravo na Univerzitetu Kralj Saud, bio je savetnik svog oca. Postavljen je za zamenika prestolonaslednika i ministra odbrane nakon što je Salman postao kralj, a zatim unapređen u prestolonaslednika 2017.

Ogromno bogatstvo donelo mu je moć zbog koje mnogi danas zažmure na navode da on na rukama nosi krv neistomišljenika.

Naime, pričalo se da je otrovao kralja, onog kojeg je potom nasledio njegov otac, mada ove tvrdnje nikad nisu dokazane. Pripisuje mu se i smrt novinara Kašogija iz "Vašington posta", ali sve je obavijeno velom tajni.

1 / 8 Foto: instagram

Od svog imenovanja za prestolonaslednika 2017. godine, Mohamed je uveo niz društvenih i ekonomskih reformi. To uključuje propise kojima se ograničavaju ovlašćenja verske policije i unapređuju prava žena, ukidanje zabrane vozača 2018. i slabljenje sistema muškog starateljstva 2019. Njegov program Saudijska vizija 2030. ima za cilj da smanji oslanjanje saudijske privrede na naftu kroz ulaganja u ne-naftne sektore, uključujući tehnologiju i turizam.

Pod Muhamedom, Saudijska Arabija je počela da koordinira svoju energetsku politiku sa Rusijom i takođe je ojačala svoje odnose sa Kinom. Muhamed vodi autoritarnu vladu. Oni koji se smatraju političkim neistomišljenicima sistematski su potiskivani metodama uključujući zatvaranje i mučenje.

Od 2008. godine je u rbaku sa prvom rođakom Sarom bint Mašur, ćerkom njegovog strica Mašura bin Abdulaziza. Par ima petoro dece. Godine 2022, The Economist je izvestio da je Mohamed jednom prilikom pretukao Saru tako teško da joj je bio potreban medicinski tretman.

Sva svoja zlodela nikada nije prizano, niti je je odgovarao, a jasni dokazi o tome šta je sve radio - ne postoje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs