KAŽE DA JE ZBOG ORALNOG SAMOZADOVOLJAVANJA VADIO REBRA: Tinejdžerku silovao pred kamerom, poremećaj prodao kao umetnost

Merilin Mensona znamo kao veliku muzičku ikonu, ali danas se o njemu sve više priča kao o manipulativnom čudovištu, silovatelju i ženomrscu

Celebrities
20:32h Autor:
KAŽE DA JE ZBOG ORALNOG SAMOZADOVOLJAVANJA VADIO REBRA: Tinejdžerku silovao pred kamerom, poremećaj prodao kao umetnost
Foto: Marilyn Manson American musician

Merilin Menson se smatra najkontroverznijim muzičarem na svetu. Upao je u velike probleme kada je dobio nekoliko tužbi za seksualno zlostavljanje.

Merlin Menson
foto: Profimedia

Voleo je da provocira od samog početka. Njegov pseudonim, po kome je nazvan njegov bend, povezuje ime slavne američke glumice Merilin Monro i prezime serijskog ubice Čarlsa Mensona. Pevač je kasnije svojim imidžom i ekscentričnim nastupima zauvek promenio istoriju rok i metal muzike.Tajanstvena osoba, što više stiče mitove, glasine i zanimanje za takvu osobu, svaki put više iznenadi.

Marlin Menson neprestano održava svoju sliku "poremećenog" tipa pomoću neobičnih make-up-a, kontaktnih sočiva, tamno ekscentrične odeće. Telo mu je prekriveno brojnim tetovažama. Došlo je do tačke da je pevač uklonio sve zube, a umesto njih sada su platinaste proteze.

Marilin Manson je uklonio dva rebra? Osim toga, pisalo se da on sam voli da izmisli i širi bajke o sebi.

Na primer, jednom su napisali da Menson ima jedno stakleno oko, jer je izvadio svoje i pojeo. A zbog činjenice da pevač uvek nosi sičovo, mnogima je to bilo logično, mada je jasno da je ova priča lažna i da tako skreće pažnju na sebe.

Pričao je da uklonio dva rebara da bi mogao da se samozadovoljava, ali je jasno da je i ova priča čista bajka. Ovo su osporili ne samo njegovi obožavatelji, nego i oni koji ne podnose njegov rad. Na brojnim pitanjima, zašto i zašto je Menson uklonio dva rebra, pevač je odgovorio u svom karakterističnom grubom tonu. No, suprotno glasinama, pevač nije obavljao sličnu operaciju. Ali njegova bivša žena Dita Von Tiz podvrgnuta je hirurgiji kako bi uklonila dva donja rebra kako bi njen struk još tanji. Možda je to bio jedan od razloga ove vrste mitova.

Merilin Menson
foto: Profimedia

Uprkos svim neobičnostima i čudovištima, Menson je vrlo tražen u svetu šou biznisa. Četrdeset je puta nominovan za Gremi nagradu - ovo je najprestižnija pevačka nagrada na svetu.

Seče se na sceni

Merilin Menson je koncert 1995. godine učinio prilično bizarnim. Slomljenom flašom piva namerno je posekao grudi na bini pred stotinama obožavalaca. Ovo mu je ostavilo veoma dubok ožiljak. Menson nije objasnio zašto je to uradio, ali s druge strane, to nije iznenađenje s obzirom na njegovu prirodu.

Moguće objašnjenje može biti njegova izjava časopisu Rolling Stone: „Moja tačka na Zemlji je haos. Ja sam treći čin svakog filma koji ste ikada gledali. Ja sam deo gde pada kiša i deo gde osoba za koju ne želiš da umre - umire.” I to nije bio kraj njegovom samopovređivanju na koncertu - sve je to ponovio 2016. godine i to žiletom.

Pušenje ljudskih kostiju

Zamislite najbizarniju, najluđu stvar na svetu. Recite to Marilinu Mansonu i on će je garantovano učiniti sa osmehom na licu. On se ničega ne plaši. Pevač je jednom rekao za High Times 1995. godine da je, kada je bio u Nju Orleansu, otišao da iskopa grob i u njemu pronašao ljudske ostatke.

Odneo je nekoliko kostiju u hotel i odlučio sa prijateljima da iz njih iseče nekoliko komada, stavi ih u lulu i popuši. "Te zapaljene kosti su mi zadale jaku glavobolju i crvenilo u očima," prisetio se pevač. Takođe je nagovorio neke druge prijatelje da puše Tik tak bombone, što nije bilo toliko ludo, ali je i dalje iracionalno.

Merilin Menson
foto: Profimedia

Silovao devojku na snimanju spota

Evan Rejčel Vud je u dokumentarcu "Phoenik Rising" ispričala o svojoj kontroverznoj vezi sa Merilinom Mensonom i nasilju koje je umetnik navodno počinio nad njom.

- Ovaj događaj nije imao nikakve veze sa onim šta sam očekivala. Razgovarali smo o sceni simulacije snošaja, ali kada su se kamere uključile, počeo je stvarno da prodire u mene . Nikada nisam pristala na to - dodala je glumica.

Rejčel Vud tvrdi da nije mogla da kaže "ne" jer je veza bila samo zbog njenog potčinjavanja, morala je svaki put da "ćuti" i radi ono što je trebalo da uradi.

- Bila sam previše uplašena da uradim bilo šta što bi naljutilo Mensona - kaže glumica.

Oštre optužbe protiv Merilina Mensona

Bilo je više žrtava. Vud je govorila o nasilju Marilina Mensona pre godinu dana. Zatim je izdala saopštenje u kojem je muzičara optužila za maltretiranje.

- Dosta mi je da živim u strahu od odmazde, klevete ili ucene - napisala je glumica početkom 2021. godine. Njeno priznanje nateralo je i druge žene da pronađu hrabrost da ispričaju svoja traumatična iskustva sa Mensonom, koji ih je navodno izolovao, ucenjivao, pa čak i drogirao.

Manson živi kako voli. On ne sledi opšteprihvaćena pravila, ne želi da ugodi svima da bi ga društvo prihvatilo. Ponekad se čini da se opredelio za ovakav vid "šokova", da bi to prodao svetu kao različitost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs