"PUSTILI SMO GA DA SPAVA POLA SATA DUŽE I VEĆ JE BILO KASNO, BIO JE PLAV": Žikina potresna ispovest o gubitku sina

Žika Todorović otvoreno je govorio o smrti svog sina i u potresnoj ispovesti otkrio detalje.

Celebrities
10:55h
"PUSTILI SMO GA DA SPAVA POLA SATA DUŽE I VEĆ JE BILO KASNO, BIO JE PLAV": Žikina potresna ispovest o gubitku sina
Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca, Srđan Žika Todorović doživeo je veliku tragediju, kada je 2017. godine ostao bez sina. Naime, Žika i Ana 21. decembra te godine izgubili su trogodišnjeg sina Dejana, koji je preminuo iznenada u njihovom porodičnom stanu. Od tada za njih je svaki dan pun boli.

Mediji su tada javili da je dečak preminuo od sindroma iznenadne smrti (SIDS), koji se događa kada ne postoji objašnjenje zbog čega je došlo do fatalnog ishoda.

Srđan Todorović
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Od smrti njegovog sina prošlo je 7 godina, a glumac, koji je poznat po tome što ne priča o privatnom životu za medije, pre dve godine je smogao snage da progovori o teškoj situaciji u kojoj se našao i otkrio da još uvek nije stao na noge.

- Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina... Prošlo... Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvek nisam stao na noge - rekao je Žika u emisiji "Una, due, tre" na "Una" televiziji i ispričao kako je došlo do tragedije:

- Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla hitna pomoć uradili su sve, ali doktorka je rekla da je prekasno - rekao je glumac.

Srđan Todorović
foto: Kurir / Zorana Jevtić

- Slučajna iznenadna dečja smrt! To se zove kad dete umre u snu i obično se dešava deci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro? I nisu našli ništa. I onda kad ne nađu ništa stave pod 'SIDS'. To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dete umrlo od SIDS-a. 'SIDS' - neobjašnjivo, zašto? Ili na srpskom 'Slučajna dečja iznenadna smrt - otkrio je Srđan, koji se prekrstio i blago udario rukama o sto.

Na pitanje da li je doživeo da ga sin nazove "tata", da li je počeo da priča i komunicira sa njim, da li ga je osetio. Više puta je potvrdio.

- Da! Taman je postao dečak, dečak - zaplakao je glumac.

Srđan Todorović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bez obzira na sve Srđan je kako kaže ipak zahvalan Bogu jer je bar na neki period osetio kako je to biti otac i čuo da ga sin zove "tata". Tri godine pre ove tragedije, 2014. godine glumac je doživeo još jednu veliku tragediju kada je preminuo njegov otac, veliki glumac Bora Todorović.

Kada je Žika davne 1998. godine na Adi Bojani upoznao studentkinju Filološkog fakulteta Anu Jovićević od samog početka bio siguran da je pronašao ženu svog života. Par se 2004. godine venčao u njenoj porodičnoj kući na Cetinju. Svako leto su provodili u kući njegovog oca u ribarskom naselju Bigovo, a ovu tradiciju su nastavili i kada su dobili dete. Dvanaest godina su se borili da ostvare potomstvo i 1. maja 2014. godine rođen je njihov sin Dejan. Glumac je izjavio da mu je očinstvo promenilo život za 180 stepeni i da je prestao da izlazi. Nažalost se sve tragično završilo.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs