BESRAMAN POSTUPAK OZLOGLAŠENE KRALJICE KAMILE PARKER ŠOKIRA: Ovaj potez smatraju njenim najvećim promašajem u istoriji

Kraljicu Kamilu Parker decenijama prati titula "najomraženije ljubavnice, čini se da se nikad u potpunosti nije uklopila u kraljevsku porodicu, i ono što je još impresivnije - čuvena Ledi Di je i danas je voljenija u narodu od nje.

Celebrities
Autor:
BESRAMAN POSTUPAK OZLOGLAŠENE KRALJICE KAMILE PARKER ŠOKIRA: Ovaj potez smatraju njenim najvećim promašajem u istoriji
Kamila Parker, Foto: Victoria Jones-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljica Kamila Parker, supruga kralja Čarlas III, nikada nije dostigla nivo popularnosti koji je imala princeza Dajana. Naime, čuvenu Ledi DI, obožavali su svi i na Ujedinenog Kraljevsta, prema mišljenju mnogih, bila je to prelepa dama čvrstog stava i britkog jezika, a sa druge strane jedna veoma nežna žena. I dok je ona dobila status najomiljenijeg člana kraljevske porodice, Kamila je prozvana najomraženijom ljubavnicom.

Supruzi britanskog kralja malo šta joj je išlo u prilog: u mladosti nije bila lepotica (princeza Dajana je svoju suparnicu, navodno, uporedila s rotvajlerom), život na ladanjskom imanju oduvek joj je draži od balova, nije htela da bude modna ikona, čitala je sve osim ljubavnih romana i modnih časopisa, nije volela da se šminka, a muškarce je osvajala humorom.

Kralj Čarls III, Kamila Parker, Bridžit Makron
foto: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nakon što su joj roditelji, otac Brus Šand, bivši vojni oficir i imućan trgovac vinima i majka Rosalind - pripadnica visokog društva čija je pretkinja Alis Edmonston bila ljubavnica britanskog kralja Edvarda VI - priredili debitantski bal u 17. godini u Londonu, Kamila je imala udvarače iz društvene klase kojoj i sama pripada.

Udala se 1973. za Endrua Parkera Boulza, s kojim ima dvoje dece. Međutim, spostavilo se da je kraljica imala druge planove, te su se razveli 3. marta 1995, nakon što je Čarls, tada princ od Velsa, priznao javnosti svoju aferu sa Kamilom. Dana 10. februara 2005. objavljeno je da će se Kamila i Čarls venčati. Venčanje se odigralo 9. aprila, iste godine. Nakon venčanja dobila je titulu princeza od Velsa ali je odlučila da je ne koristi već je uzela drugu titulu svog supruga i oslovljavali su je kao vojvotkinja od Kornvola. Razlog za odbijanje prve titule je Čarlsova prva supruga Dajana koju narod poistovećuje sa titulom princeze od Velsa.

Kraljica Kamila
foto: Julie Edwards/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je ostvarila ono što je najviše želela, od jedne stvari nikada nije mogla da se oslobodi - u stop u je prati senka princeze Dajane. koju mnoge pristalice krnue vezuju za ne baš tako sjajan odnos sa kraljicom Elizabetom.

Opšte je poznato da princezu od Velsa ta institucija nije volela, ali je među narodom i danas omiljena. Oduševljava je sve svojim ponašanjem i stavovima, ali i vanvremenskim stilom, koje broje dame pokušavaju da iskopiraju.

Kraljica Kamila, Kamila Parker
foto: STEFAN ROUSSEAU / AFP / Profimedia

A verovali ili ne, među njima je i kraljica supruga Kamila Parker! Naime, predstavljala se kao velika Dajanina prijateljica, čak je i isticala kako je srećna zbog nje što je našla pravu osobu poput Čarlsa. Međutim, istina je izgleda bila skroz drugačija.

Kako kruže glasine već decenijama, Kamila navodno nije bila dobra opcija za prestolonaslednika. Ali, ona je očajnički želela da zadobije poštovanje ljudi, te joj nije bilo strano ni da preslikava stil Ledi Di, ne nadajući se da će tako postići samo kontraefekat.

Posebno je lavinu komentra izazvalo njeno pojavljivanje u crnoj kreaciji, koja je neodoljivo podsećala na čuvenu Dajaninu osvetničku haljinu.

Kraljica Kamila, Kamila Parker
foto: STEFAN ROUSSEAU / AFP / Profimedia

Ljudi na Tviteru nisu bili nežni prema njoj te su ovaj pokušaj nazvali: "Jedan od najvećih epskih Kamilinih promašaja u istoriji!"

A samo neki od osvrta na taj stajlnig kraljice supruge su:

- Ovo je blam.

- Kamila izgleda samo kao "džumbus", ne možeš prevazići prvu i jedinu Dajanu.

1 / 8 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs