"NISAM ŽELELA DECU DA MI NE BI ODUZIMALA VREME": Divili su joj se jer živi bez konvencija, ali se JEDNOM gorko pokajala

U svojoj autobiografiji je priznala i da je bila silovana tokom studiranja, ali njen život

Celebrities
16:53h Autor:
"NISAM ŽELELA DECU DA MI NE BI ODUZIMALA VREME": Divili su joj se jer živi bez konvencija, ali se JEDNOM gorko pokajala
Foto: Berwick Street Productions - Album / Album / Profimedia

Helen Miren je engleska glumica rođena u Londonu. Ona je dobitnica mnogih nagrada i jedina je glumica koja je osvojila američki i britanski trostruki glumački prestiž.

Rođena kao drugo od troje dece u porodici oca Rusa, Vasilija Petroviča Mironova, i majke Engleskinje, Helen je potekla iz porodice u kojoj je otac bio prognani član ruskog plemstva, a koji je stigao u Englesku sa samo dve godine. Nakon nekoliko godina od Heleninog rođenja, promenio je prezime iz Mironov u Miren.

Tokom svojih školskih dana, bavila se glumom i već sa 18 godina uspešno je prošla audiciju za Nacionalno pozorište mladih. Sa samo 20 godina, igrala je ulogu Kleopatre, smatrane ključnim trenutkom u njenoj karijeri.

Helen Miren
foto: Shutterstock

Njeno scensko izvođenje kao Kleopatre u Nacionalnom omladinskom pozorištu 1965. godine omogućilo joj je priliku da se pridruži Kraljevskoj Šekspirovoj kompaniji, pre nego što je debitirala na Vest Endu 1975. godine.

Miren je osvojila Oskara i Filmsku nagradu Britanske akademije za svoju ulogu kraljice Elizabete II u filmu "Kraljica". Takođe je nagrađena Tonijem i Laurence Olivier nagradom za ulogu iste kraljice, tri televizijske nagrade Britanske akademije za ulogu DCI Džejn Tenison u seriji "Glavni osumnjičeni", četiri Emmy nagrade, uključujući i nagradu Emmy za dečji i porodični program.

Helen Miren
foto: Profimedia

Helen Miren se udala tek u 52. godini za dugogodišnjeg partnera Tejlora Hekforda. Svog današnjeg supruga je upoznala kada je imala 41 godinu, prilikom audicije za njegov film Bele noći. Nije bila u pitanju ljubav na prvi pogled, s obzirom na to da je čekala jako dugo da dođe na red, pa je komunikacija među njima bila jako hladna.

Njihova ljubav se razvila iza kamera, a Tejlor je sumnjao da će se u skorije vreme zaljubiti s obzirom na to da je prošao kroz bolan razvod, dok je Helen prethodno iskustvo pomoglo da shvati kako su njih dvoje suđeni jedno drugom.

Iako se zaklela da se nikad neće udati, nakon deset godina veze je poklekla i rešila da se uda za Tejlora 1997. godine.

Pre 16 godina, objavila je autobiografiju pod nazivom "Moj život u rečima i slikama", u kojoj je priznala ateizam. Otkrila je i da je tokom studija bila žrtva silovanja te da je često koristila kokain na zabavama.

Helen Miren
foto: Profimedia

U maju 2010. godine, njen lik je dobio statuu u muzeju "Madame Tussauds", kojoj je prisustvovala. Takođe, iste godine je proglašena za najseksepilniju živu ženu od strane jednog magazina i bila je uvrštena među najbolje obučene žene starije od 50 godina.

Zanimljivo je napomenuti da je Helen Miren izjavila da voli kupanje bez odeće i redovno posećuje nudističke plaže, jer se tamo oseća "najprirodnije".

Godine 2017. dobila je i američko državljanstvo.

Na njoj se godine ne vide, a, osim vežbi i zdravog života, tome je sigurno pomoglo što se čitavog života trudila da živi život bez stega i ne robuje nikakvim pravilima.

— Sve što treba da uradite jeste da izgledate kao go*no na filmu i svi misle da ste sjajan glumac. Zapravo, sve što si uradio je da si dozvolio da izgledaš kao go*no. Meso se prodaje. Ljudi ne žele da vide slike crkve. Žele da vide golo telo — rekla je ona.

Helen Miren
foto: Profimedia

Nekoliko puta je izjavila da ne veruje u Boga, ali zato od malih nogu veruje u bića kao što su vile i vilenjaci.

Njen ljubavni život bio je veoma interesantan, posebno jer je, pre nego što se udala, živela četiri godine sa slavnim Lijamom Nisonom. Veza ovog bivšeg para počela je završila se tako davno da su mnogi i zaboravili da su oni bili zajedno – započeli su vezu 1980. godine i ostali zajedno do 1985.

Od toga su četiri godine živeli zajedno i bili nerazdvojni.

Helen Miren
foto: Profimedia

Ipak, veza nije potrajala, a par je ostao u odličnim odnosima. Pre nekoliko godina su čak gostovali u jednoj emisiji, gde su se kroz smeh prisećali dana svoje ljubavi.

Helen Miren
foto: EPA / Clemens Bilan

Mirenova je, zapravo, toliko volela svoju karijeru da nikad nije htela da ima decu. Kada su je pitali da li ih je ikada želela, ona je dala neobično iskren odgovor za ABC News.

Bila sam isuviše zauzeta svojim životom glumice. U to vreme nisam mogla da razumem da bi mogao da uvedeš dete u svoj život a da ga ne izdaš na neki način. To nikad nije bila potpuno svesna odluka, već više oh, možda sledeće godine, možda sledeće... dok jednom više nije bilo sledeće godine — rekla je ona.

— Ja volim decu, smešna su i slatka, ali nikada nisam htela svoje, jednostavno, nisam mogla da dozvolim da mi neko troši moje vreme — rekla je ona, piše Mirror.

I, zaista, ona se nije kajala zbog toga što nema decu, ali je dobila dvoje pastoraka, decu njenog muža. Jedini put kad je zažalila što nema decu bio je kada je gledala film Roditeljstvo iz 1989. godine.

— Nikad nisam ni na sekud zažalila što nemam decu. Dobro, to je laž. Kad sam gledala film Roditeljstvo, jecala sam 20 minuta — rekla je Miren, preneo je Mirror.

Helen Miren
foto: Reuters

Bilo joj je žao što nije iskusila majčinstvo:

— Shvatila sam da to neću iskusiti i oko dvadeset minuta sam plakala za tim gubitkom i činjenicom da nisam to nikad doživela.

Helen je doživela i veliku tragediju, kada je njen pastorak i sin njenog muža Rio Hekford preminuo 2022. godine.

On je preminuo od retkog i agresivnog tipa karcinoma oka, a Helen i njen suprug su apelovali na sve da se testiraju bar jednom godišnje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs