NJENU MAJKU JE UPOZNAO U NADNICI DOK JE KOPALA LUK: Otac Melanije Tramp je bio član Saveza Komunista, obogatio se u Jugi

Melanija Tramp je danas na društvenoj mreži X objavila da je preminula njena majka Amalija Knavs

Celebrities
09:25h Autor:
NJENU MAJKU JE UPOZNAO U NADNICI DOK JE KOPALA LUK: Otac Melanije Tramp je bio član Saveza Komunista, obogatio se u Jugi
Foto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Amalija Knavs, majka bivše prve dame SAD Melanije Tramp, umrla je, objavila je njena ćerka na društvenoj mreži Iks.

Bivši američki predsednik Donald Tramp (77) je od 2005. u braku sa suprugom Melanijom (53), s kojom ima 17-godišnjeg sina Barona.

Melanija Tramp
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ko su roditelji Melanije Tramp?

Viktor (79) i Amalija Knavs (78), penzionisani Titovi samoupravljači. Viktor je bivši vozač i član Saveza komunista, a Amalija švalja u tekstilnom kombinatu, pisao je Telegram.

"Viktor je bio prilično uspešan u Jugoslaviji. To je drugačija vrsta uspeha nego ovde kod nas, ali bio je uspešan", govorio je o svom dve godine starijem tastu Donald Tramp pre nego što je postao predsednik.

Roditelji Melanije Tramp
foto: Donald Stewart / Pacific coast news / Profimedia

Kako su se upoznali roditelji Melanije Tramp?

Viktor i Amalija Knavs upoznali su se 1966. dok je ona radila u poljoprivrednom kombinatu u Sevnici, gde je kopala luk. Zahvaljujući suprugovim političkim vezama ubrzo je našla bolji posao.

Kad je Viktor prešao za vozača direktora "Jutranjke", sredio joj je posao u fabrici, koja je proizvodila odeću za decu. Radila je prvo kao švalja, ali je pokazala talenat za crtanje. Uskoro je počela da osmišljava dezene za tekstil. Kod kuće je šila za sebe i ćerke – Ines i mlađu Melaniju.

Roditelji Melanije Tramp
foto: Donald Stewart / Pacific coast news / Profimedia

Viktor je u socijalističkoj Sloveniji dobro zarađivao – dovoljno da kupi stan u Ljubljani u kome su Melanija i Ines živele dok su išle u srednju školu. U Sevnci je sagradio i kuću, gde se porodica preselila iz društvenog stana koji im je dala fabrika tekstila.

Porodična prijateljica procenila je za američke novine da je porodica Knaus bila "relativno dobrostojeća" za tadašnje jugoslovenske pojmove: odlazili su na godišnji odmor u Italiju, Francusku i Nemačku. Viktor je uvek vozio Mercedes.

Amalija Knavs, Viktor Knavs
foto: Profimedia

"Nikad ga nećete videti ni u jednom drugom automobilu", rekle su komšije.

Viktor i Amalija Knaus naučili su svog unuka Barona maternjem jeziku, kojim barataju znatno bolje nego engleskim. Inače, roditelji Melanije Tramp su 2018. dobili američko državljanstvo.

(Stil / Insider.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs