NASILNO JE RAZDEVIČIO ONU KOJA MU JE RAĐALA: Zaveo je maloletnicu, a onda je morao da gleda kako mu deca umiru

Životna priča slavnog muzičara Prinsa protkana je neverovatnim detaljima koji mnogima nisu bili poznati

Celebrities
12:30h Autor:
NASILNO JE RAZDEVIČIO ONU KOJA MU JE RAĐALA: Zaveo je maloletnicu, a onda je morao da gleda kako mu deca umiru
Foto: Michael Fresco / MirrorPix / Profimedia

Javnost se Prinsa Rodžera Nelsona seća ne samo po muzičkom nasleđu već i po nekim kontroverzama koje su obeležile njegov život.

Pored impresivnih vokalnih i instrumentalnih veština, Prins je takođe pokazivao talenat za glumu. Njegovo pevačko umeće nasledio je od majke, poznate džez pevačice. Zanimljivo je napomenuti da se i otac bavio muzikom, bio je pijanista i tekstopisac.

Prins
foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Zavoleo duplo mlađu maloletnicu

Njegov ljubavni život posebno je privlačio pažnju javnosti, voleo je ženu koja je duplo mlađa od njega, a u vreme kad ju je zaveo, ona je bila maloletna. Naime, ona je imala samo 16 godina, a bila je izrazito zgodna radeći kao trbušna plesačica. Prins je tada imao 32 godine.

Četvorogodišnja ljubavna afera između Prinsa i Maite Grcia kulminirala je ekstravagantnim brakom, neverovatnim životnim stilom i tragičnim gubitkom dvoje dece, piše mirror.co.uk.

Prins
foto: Reuters

Lepa Maita je u jednom intervjuu otkrila neke veoma fascinantne podatke o planetarno popularnom pevaču.

"Kad smo se upoznali, bila sam devica i nikada pre toga nisam bila u vezi. Nasilno mi je oduzeo nevinost, al nisam se mnogo opirala, volela sam ga. Mislim da mu je to bio fetiš", otkrila je ona.

Prins
foto: Reuters

"Uvek sam bila veoma fokusirana plesačica i veoma zaštićena. Prins je bio moja prva zaljubljenost, prva ljubav, ali se nismo upuštali u ozbiljne stvari dok nisam napunila 18 godina. Bio je pun poštovanja i veom strpljiv. Sećam se našeg prvog poljupca, tada sam pomislila: "O Bože, ovo se ne dešava!", objasnila je ona i dodala:

Prins
foto: Fonet

"Sećam se da je bilo malo čudno. Ceo moj život sa njim je bio nestvaran, pokazao mi je neverovatne stvari i upoznao me sa predivnim ljudima," navela je Maita za britanske novine.

Koliko je njihova ljubav jaka govori i činjenica da je muzičar sve pesme pisao za nju.

"Sve pesme je pisao za mene, i to je bilo teško nadjačati. Posle njega sam se zabavljala sa nekolio muškaraca, muzičara, koji su pokušavali da mi napišu pesme, ali ja bih ih odmah sasekla rečima: "Ne pokušavajte! Ne možete se takmičiti sa njim!", rekla je Maita.

Prins
foto: Michael Fresco / MirrorPix / Profimedia

Velika tragedija

Prins je 1996. godine dobio sina. Nažalost, mališan je umro nekoliko nedelja kasnije zbog retke nasledne bolesti – Fajferovog sindroma (bolest deluje na rast i oblik kostiju).

Malenog Amira svakog dana su hranili preko cevčice i samo držali za ruku. Nakon što je doktor predlagao neke zahvate koji mu mogu produžiti život, ali ne i poboljšati kvalitet život, Prins je bio taj koji je rekao: "Moramo da ga pustimo."

Prins, koji je kršten 2001. godine, bio je pobožni Jehovin svedok. U oktobru 2003. godine, žena iz Eden Prerie, otvorila je svoja vrata i otkrila čuvenog stidljivog umetnika i njegovog basistu, bivšeg člana Sli and the Famili Stonea, Larija Grejema, kako stoje ispred njene kuće. Malo je reći da je bila iznenađena kada su počeli da joj pričaju o veri.

Prins
foto: Fonet

Sudio se sa rođenom sestrom

Godine 1987. Prinsova polusestra, Lorna Nelson, tužila ga je, tvrdeći da je napisala tekst pesme "U Got the Look", pesme iz "Sign the Times" u kojoj glumi pop umetnica Šina Iston. Međutim, sud je 1989. stao na stranu Princa.

Nakon kratke bolesti, Prins je umro od slučajnog prevelikog povećanja fentanila, 21. aprila 2016. godine. Očigledno je patio od zavisnosti od tableta za bolove već dugi niz godina.

NAPOMENA:

Prvobitna verzija ovog teksta sadžila je netačnu informaciju koja je Jehovine svedoke pogrešno okarakterisao kao sektu. Ovim putem objavljujemo njihovo saopštenje:

"Bili smo razočarani kada smo videli da je ovaj članak pogrešno okarakterisao Jehovine svedoke kao sekta i da se zakonski zaštićeno delo propovedanja Jehovinih svedoka od vrata do vrata naziva „vrebanjem“.

„Sekta“ nije termin koji koriste nepristrasni stručnjaci. Prema CESNUR enciklopediji (CESNUR jedan od najautoritativnijih centara za proučavanje verskog pluralizma u Evropi), termin „sekta“ je „dvosmislen, neprecizan i lako se podvrgava evaluativnoj i diskriminatorskoj upotrebi“.

Jehovini svedoci su registrovana verska zajednica u Srbiji, što potvrđuju informacije sa veb-sajta Ministarstva pravde. Ministarstvo pravde - SPISAK CRKAVA I VERSKIH ZAJEDNICA. Pored toga, Evropski sud za ljudska prava (ECHR) je više puta objavio da Jehovini svedoci uživaju status dobro „priznate hrišćanske denominacije“ (Kokinakis protiv Grčke, br. 14307/88, 25. maj 1993., serija A br. 260-A; Manusakis i drugi protiv Grčke, br. 18748/91, 26. septembar 1996.; Jehovini svedoci Moskve protiv Rusije, br. 302/02, 10. jun 2010.). Predstaviti Jehovine svedoke kao „sektu“ i opasnu versku manjinu može podstaći na netoleranciju, diskriminaciju i čak agresivan stav prema njima.

Što se tiče dela propovedanja Jehovinih svedoka, važno je razjasniti da nikome ne namećemo svoja verovanja i ne nagovaramo ljude da promene religiju, već smatramo da ljudi treba da saznaju biblijsku istinu kako bi mogli da naprave izbor.

Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da se Jehovini svedoci bave „hrišćanskim svedočenjem“, a ne „neprimerenim prozelitizmom“ koji uključuje prinudu ili „izvršavanje neprikladnog pritiska na ljude“. (KOKKINAKIS protiv GRČKE, Evropski sud za ljudska prava, br. 14307/88, 25. maj 1993.)

Tačne informacije o Jehovinim svedocima mogu se naći na njihovoj zvaničnoj veb stranici jw.org."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs