IŠAMARALI STE ME I ŠAPNULI "JE L' VIDIŠ DA JE BOLJE DA ME SLUŠAŠ": Na suđenju joj je Aleksić postavljao SRAMNA pitanja

U Višem sudu u Beogradu, završeno svedočenje Milene Radulović u postupku protiv samozvanog profesora glume Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje

Celebrities
14:26h
IŠAMARALI STE ME I ŠAPNULI "JE L' VIDIŠ DA JE BOLJE DA ME SLUŠAŠ": Na suđenju joj je Aleksić postavljao SRAMNA pitanja
Milena Radulović, Foto: preentscreen/Youtube

Glumica Milena Radulović je 23. novembra okončala davanje iskaza pred Višim sudom u Beogradu u postupku koji se zbog silovanja vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića.

Milena se, nastavljajući sa svedočenjem, ponovo suočila sa traumom. Posebno uznemirujuće je to što ju je Miroslav Mika Aleksić, optužen za silovanje glumice i još šest njenih koleginica, ispitivao na način koji je izazivao, smejao se pred njom, pa čak i vikao na nju, što je privuklo pažnju javnosti.

Aleksić: Da li ste na dan vaše maturske večeri došli kod mene u studio sa kesama i pokazivali mi šta ste kupili da obučete, probali to predamnom, a onda me svojim vozilom odvezli kući?

Milena: Nisam.

Aleksić: Da li ste 2018. godine došli na kraj mog časa i trađili mi rešenje za problem koji ste imali tada sa glumcem Radovanom Vujovićem tadašnjim momkom i rekli da vam je tražio spisak ljudi sa kojima ste bili iz vašeg, glumačkog, okruženja?

Milena: To je notorna laž, niti sam se poverila ikome, niti je Radovan to ikada tražio od mene!

Ona je ispričala i da je njen bivši momak, Radovan Vujović, prvi saznao većinu stvari vezane za Aleksića i bio joj velika podrška.

Prema optužnici, Aleksić je navodno silovao Radulović tokom individualnog časa pripreme za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti.

Opisujući incident, Radulović je izjavila da je Aleksić gurnuo prema klaviru gde je došlo do silovanja. Na upit da li je pokušala izbeći situaciju, odgovorila je da nije, te da je postupila refleksno.

Milena Radulović i Mika Aleksić
foto: Kurir/NemanjaNikolić/DadoĐilas

Ja sam se spremala za taj prijemni i svojevoljno sam dolazila na časove na kojima nije bilo nikoga osim mene, spremala sam dva monologa i prilikom uvežbavanja na sceni gurao me svojim telom prema klaviru, ja sam ga odgurivala rukama ali on nije prestajao, onda mi je naredio da sednem na klavir, tad se sve desilo - rekla je Milena u svom svedočenju. Kako je objasnila, monolozi nisu imali veze sa takvom scenom gde bi se od nje zahtevalo da sedne na klavir i ima interakciju.

Sela sam na deo gde su dirke, bila sam između njegovog tela i tela klavira, rukama mi je raširio noge i pošto sam bila u suknji samo mi je svukao donji veš - rekla je Milena.

Kasnije je objasnila zašto je nakon navodnog incidenta otišla u kupatilo.

"Strahovala sam da će biti vidljivi tragovi, da će me osramotiti. Nisam razmišljala racionalno u tom trenutku; to je za mene bila borba za život", izjavila je Radulović.

Išamarali ste me i gurnuli pred svima pokazujući to kao vežbu, a onda ste mi šapnuli na uvo: „Je l' vidiš da ti je bolje da me slušaš?" Ucenjivali ste me mojom sramotom . Osećala sam se mučeno, ali ja to tada nisam nazivala silovanjem, tek kada sam razgovarala s terapeutom, ona mi je rekla da je sve što sam ja doživela klasično se*sualno zlostavljanje. Milena je, na pitanje o svom odnosu s Mikinom suprugom Biljanom Aleksić, objasnila da se njoj mnogo divila i poveravala joj se, ali da je sada smatra saučesnikom u njegovim lažima.

Milena ističe da joj je svako ročište bilo mučno, ali da je poslednje najteže podnela zbog načina na koji su joj pitanja postavljali optuženi Aleksić i njegov advokat.

Milena Radulović
foto: ATAImages

"Mnogo je bilo mučno. Pre prvog ročišta sedam dana mi nije bilo dobro, veče pred su mi izašli pečati po ruci. Nekako sam to prvo ročište dobro podnela. Imala sam utisak da ipak to što boli-boli, da to od čega se plače, plakaće se uvek, nevezano za bilo koji ishod, ali sam imala osećaj da u sadašnjem trenutku ja imam snage za to i da su oni (Aleksić i njegova supruga), deo prošlosti. Kada je došlo drugo ročište, ja sam bila kao mnogo bolje i nije mi sedam dana trajala priprema, znala sam na šta idem, ali dan pred nisam mogla da jedem, nisam mogla ništa, tresla sam se ceo dan. Treći put sam zaključila, da bez obzira koliko stičeš neko iskustvo u ročištima i koliko god da ti je jasno šta te čeka, ništa se ne promeni. Pozvao me je jedan od mojih advokata i rekao mi, „Ajde, Milena sad si već veteran, šta je to za tebe“. Mislim da nikada ne može da bude lako. Koliko god ti sebe zavaravaš, mnogo je mučno", rekla je glumica za "K1" TV.

Milena Radulović
foto: Promo

"Ničega se ne plašim"

Danas se, kako je rekla, ničega ne plaši. Kada je došlo do toga da joj Aleksić postavlja pitanja, on je to činio agresino, povišenim tonom, a to je upravo bio ton kojim se polaznicima obraćao u dramskom studiju kada su bili deca.

"To je ton koji nam je kad smo bili mali ulivao strah, strahopoštovanje i vrhunski autoritet, tim tonom kog smo se kao mali plašili i nadali smo se da će to što pre da prođe ili da neću danas baš ja da budem na tapetu, on je mene u sudnici ispitivao tim tonom i nije me omeo. Osećala sam se kao da sam ponovo na času. Ali me nije uzdrmao ni povredio. Narativ koji je on želeo da predstavi je da se to nije ni dogodilo. On tvrdi da nikog nije zvao tamo, da je to bio naš izbor, da mi idemo u tu školu, da to nije bilo obavezno. Meni je omiljeni deo odbrane je da on nikada nije bio pedagog i nije imao školu glume. Čovek koji je samo po tome poznat. A onda kad kaže da nije bio predavač i pedagog, u sledećoj rečenici kaže koje je sve to glumce izveo na pravi put. Šta si ti tačno onda? - upitala je.

Aleksić je, objasnila je, na suđenju pokušao da svali krivicu na nju jer je odlazila u studio.

(Stil/K1)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs