ONA JE NOVA MIS UNIVERZUMA ZA 2023. GODINU: Devojka (23) iz Nikaragve je odnela pobedu, a ovaj izbor ulazi u istoriju

Ovaj izbor za Mis je ušao u istoriju zbog ove 3 devojke i kategorije

Celebrities
20:14h Autor:
ONA JE NOVA MIS UNIVERZUMA ZA 2023. GODINU: Devojka (23) iz Nikaragve je odnela pobedu, a ovaj izbor ulazi u istoriju
Mis Univerzuma, Foto: Miss Universe / Sipa Press / Profimedia

U subotu, 18. novembra, u San Salvadoru je održano prestižno takmičenje za titulu Mis Univerzuma 2023. godine, a krunu je odnela Šinis Palasios iz Nikaragve. Ovo internacionalno takmičenje okupilo je 84 zemlje, a među najboljima su se našle Tajlanđanka Antonija Porsild kao prva pratilja, Moraja Vilson iz Australije kao druga pratilja, dok su se mis Kolumbije Kamila Avela i mis Portorika Karla Gilfu našle među prvih pet.

Mis Univerzuma
foto: Miss Universe / Sipa Press / Profimedia

Posebno zanimljivo bilo je pitanje koje je postavljeno finalistkinjama u poslednjem krugu takmičenja – naime, koje bi životne staze izabrale da provedu jedan dan. Šinis Palasios je odgovorila birajući britansku filozofkinju i feministkinju iz 18. veka, Meri Volstenkraft. Istakla je da je Volstenkraft svojim delovanjem pomerala granice i pružila priliku mnogim ženama. "Danas, za žene ne postoje ograničenja", naglasila je pobednica. Ovim odgovorom je dodatno istaknuta važnost emancipacije i slobode žena u savremenom društvu.

Mis Univerzuma
foto: Marvin RECINOS / AFP / Profimedia

Šinis ima 23 godine, a studirala je masovne komunikacije na Srednjeameričkom univerzitetu u Managvi. Ona je bila i članica univerzitetskog odbojkaškog tima, ali je već godinama posvećena karijeri modela, prenosi Zadovoljna.rs.

Ovo nije njen prvi izbor za mis; mlada lepotica pobedila je na izboru za Mis Teen Nikaragve 2016. i Mis sveta Nikaragve 2020. godine, bila je u 40 najlepših na izboru za mis sveta 2021.

Inače, ovogodišnji izbor interesantan je po tome da su u finale prošle i dve transrodne kandidatkinje, što se dogodilo prvi put u istoriji. To su mis Portugala, stjuardesa Marina Mašeći, i mis Holandije Riki Kole.

mis univerzuma
foto: Marvin RECINOS / AFP / Profimedia

I mis Nepala je ušla u istoriju – ona je prvi plus sajz model koji je učestovao u nekom od zvaničnih izbora za mis.

Mis Univerzuma
foto: Marvin RECINOS / AFP / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs