NEMA OBRAZOVANIJEG PEVAČA NA ESTRADI OD NJEGA: Iz Bosne je pobegao od rata, kolege bežale od njega kao da ima TIFUS

Životna priča di džej Krmka krije zanimljive detalje o kojima je malo ko znao.

Celebrities
10:58h Autor:
NEMA OBRAZOVANIJEG PEVAČA NA ESTRADI OD NJEGA: Iz Bosne je pobegao od rata, kolege bežale od njega kao da ima TIFUS
Foto: Printscreen Youtube/ Happy Tv

Pevač Goran Žižak proslavio se pod umetničkim imenom DJ Krmak, a pažnju je privukao ekscentričnim stajlingom i nesvakidašnjim tekstovima pesama. Zanimljivo je da je pevač završio čak 3 fakulteta, te se često nalazi na listama najobrazovanijih estradnjaka.

Danas živi u Beču, a nastupa na prostorima bivše Jugoslavije, kao i Austrije i Nemačke.

Rođen je 30. avgusta 1968. godine u Banja Luci, na prostoru bivše Jugoslavije, gde je i odrastao. U svojoj četvrtoj godini je uzeo mikrofon u ruke, nakon čega je oduševio se prisutne, od tada ga nije ispuštao iz ruku. Kada je imao svega dvanaest godine dobio je poziv od jednog benda iz svog mesta da nastupa sa njima, na šta je pristao. U bendu sa kojim je nastupao nalazio se član koji je bio svešteno lice koje je napustilo crkvu, a kog je Goran posebo istakao, s obzirom da je mnogo naučio od njega. Možda mu je on bio i inspiracija za treći fakultet.

U Banja Luci je uspešno završio osnovnu i srednju školu, nakon koje je upisao fakultet. O svom privatnom životu i obrazovnju veoma malo govori. Ono što se pisalo u medijima je da je Goran završio čak tri fakulteta: Pravni fakultet, Filozofski i Teološki fakultet. Goran Žižak nikada nije ove informacije komentarisao u javnosti, nije nih demantovao niti potvrdio.

Zajedno sa svojim bendom nastupao je u jednom obližnjem motelu, svi prisutni su bili oduševljeni njegovom pojavom, ali mu bend nije isplatio njegov deo novca, niti ga je zvao na sledeći nastup. Međutim, kada je gazda otpustio bend nakon što je video da Goran nije u njemu, svi članovi su došli pred njegovu kuću da ga traže da ponovo nastupa sa njima. Sa bendom je nastupao i lepo zarađivao sve dok nije otišao u JNA, 1986. godine zbog čega se bend na kratko vreme raspao.

Nakon povrćaja iz JNA, Goran ponovo okuplja bend i nastavlja da nastupa sa njim, ovog puta po brojnim restoranima.

Muzička karijera

Jednom prilikom, još dok je bio mali, otišao je u Sarajevo gde je bio na "Venevoj" audiciji, na kojoj je bili prijavljeno čak 900 kandidata. Za sebe kaže da je imao ogromnu tremu, te da nije najbolje izveo pesmu. Počeo je da skače po bini i da peva, njegova energija je bila drugačija, zbog čega je i bio primećen. Usledio je rat. Goran nije imao drugog izbora nego da ode u Austriju, Tirol, gde je radio. Veoma brzo se seli za Beč i tamo ostaje sve do danas.

O njegovom umetničkom imenu mnogi su pisali i pitali se zbog čega je baš to ime odabrao. Goran je u nekoliko navrata izjavio da je želeo da se izdvoji, da svi pevaju istu muziku i na isti način, te da mu je trebalo nešto zbog čega će biti primećen. Znao je da će svi biti iziritirani kada čuju takvo ime, te će se samim tim više interesovati za izvođača i njegovu muzikom, piše Sve o poznatima.

"Sećam se, neke kolege su mi govorile da sam kralj, a kada se uključe kamere bežale su od mene kao da imam tifus, ali nije mene to pogađalo", prisetio se, pa objasnio zašto je "pobegao" iz Srbije.

"Pričali su da sam ludak, vanzemaljac, čudni neki, međutim svaki novi CD je donosio novu tabu temu gde smo 'gađali' poentu i pesma 'Celo selo šmrče belo' je bila eksplozija, zbog koje su počeli ljudi da me prepoznaju", smatra DJ Krmak.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs