KAKO SU RODITELJI REAGOVALI KADA JE ANDREJ PEJIĆ PROMENIO POL? "Imala sam 13 godina kada sam rekla mami"

Andreja Pejić danas živi kao žena, onako kako je oduvek smatrala da treba. Ali kako su njeni roditelji prihvatili to

Celebrities
11:04h Autor:
KAKO SU RODITELJI REAGOVALI KADA JE ANDREJ PEJIĆ PROMENIO POL? "Imala sam 13 godina kada sam rekla mami"
Foto: Prinstcreen/Instagram

Pre nego što je postala svetski poznati supermodel, Andreja Pejić je bila samo mali zbunjeni dečak, izbeglica iz Bosne - Andrej.

Rođena je 1991. godine u Tuzli od majke Jadranke i oca Vlade. Njeni roditelji su se ubrzo potom razveli, a Jadranka, po profesiji advokat, postala je samohran roditelj.

Tokom rata u BiH, Jadranka je sa svojom majkom i Andrejom prebegla u Beograd, a tokom bombardovanja 1999. godine predala je zahteva za izbeglički status Australije.

Kada je stigao u Melburn, Andrej je imao 8 godina. Bilo je to 2000. godine.

"Uopšte nisam znala engleski jezik. Australija je bila sasvim drugi svet u odnosu na ono na šta sam do tada navikla. Bilo je teško ići u školu, jer deca su svašta pričala, bila su okrutna pogotovo prema meni jer nisam ni znala jezik. Bila sam daleko do kuće i svaki dan sam glumila da sam dobro.

U to vreme sam prolazila i kroz probleme sa rodnim pitanjima. Nije bilo više prihvatljivo da se igram lutkama i družim sa devojčicama."

U tim momentima pomogao joj je brat Igor koji se borio sa nasilnicima i štito Andreja.

U to vreme Andrej je mislio da mora da bude ili strejt dečak ili gej dečak, a onda je shvatila da je devojčica zarobljena u telu dečaka i sve što je htela je da postane žena.

Zbog toga joj uopšte nije teško pala operacija promene pola.

"Trebalo mi je 10 godina da stignem do operacije i nikada nije bilo ni trenutka da nisam želela da budem ovo što sam sada. Ni ogromna količina fizičkog bola nije mogla da promeni moju želju."

Kolko je hirurgija uznapredovala, dovoljno je reći da Adrea Pejić ima funkcionalne ženske genitalije.

A kako su roditelji prihvatili njenu tranziciju?

"Imala sam 14 godina kada sam mami rekla da sam transrodna. Nije bilo lako jer sam znala da je već prošla kroz toliko toga. Nisam htela da izazovem nevolje i pogoršam njenu već lošu situaciju."

Andrea o svojoj majci uvek govori da je ona njena "najveća inspiracija, njeno sve, ljubav njenog života".

"Za nju je to bio šok. Trebalo joj je vremena da razmisli. Ona zapravo ništa nije znala o tome, mnogi roditelji nemaju pojma šta je to. Ali ona je neko ko mnogo voli svoju decu, ništa to nije moglo da promeni.

Na ličnom nivou moja mama je najveća inspiracija. Ona je za mene uvek bila idol. Sanjala sam da odrastem i budem kao ona. Zaista je žrtvovala svoj život za svoju decu i ja to zaista cenim," ispričala je Andrea za strane medije.

A kako je otac prihvatio njen prelaz?

"Imala sam sreću što nisam imala agresivnog oca Balkanca, jer su mi roditelji bili razvedeni. Obično je otac taj koji kaže "Neće se moj sin igrati s lutkama." Tako da sam mogla da se izvučem. Verovatno su smatrali da je to faza koju ću prerasti. Ali se očigledno to nije dogodilo."

Iako njeni roditelji nikad javno nisu govorili o tranziciji kroz koju je Andrea prošla, priča se da njen otac Vlada koji živi u Tuzli nikad nije mogao to da prihvati.

Andreja je jednom na svom profilu na Instagramu postavila fotografiju na kojoj se obratila ocu: "Oprosti mi tata".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs