ZBOG OVOGA JELENA ĐOKOVIĆ NIKADA NE MOŽE DA SE UGOJI: Godinama ima 58 kilograma i ovo praktikuje svaki dan

Jedni kažu da je Jelena previše mršava, drugima je idealna, ali je sigurno da njena kilaže ne varira mnogo, to duguje jednoj namirnici

Celebrities
09:06h Autor:
ZBOG OVOGA JELENA ĐOKOVIĆ NIKADA NE MOŽE DA SE UGOJI: Godinama ima 58 kilograma i ovo praktikuje svaki dan
Jelena Đoković, Foto: Mark Large / dmg media / Profimedia

Jelena Đoković je ove godine napunila 37 godina, ali i dalje oduševljava svet svojom mladolikom pojavom. Iako tvrdi da "lepota nije njena tema", njena neosporna harizma i negovano telo privlače mnogo pažnje gde god se pojavi. Žene širom sveta ne mogu da ne primete kako Jelena Đoković uvek održava svoju vitku figuru.

Jelena Đoković poštuje pravoslavne običaje, vernica je, ali ne znamo da li se pridržava pravila uskršnjeg posta. Ako posti, verovatno joj, kao vegetarijanki nije teško da osmisli kvalitetan jelovnik, a više puta nam je pokazala da se odlično snalazi sa takvim receptima.

Novak i Jelena su u pravoslavnom duhu Taru (6) i Stefana (9), krstili u manastiru Ostrog.

Novak Đoković nikad nije krio koliko mu znači vera i koliko mu upravo Bog pomaže da stigne do vrha i pobedi sve.

Jelena je deklarisana veganka godininama se pridržava strogog režima ishrane bez mesa, mleka i šećera.

Namirnica koja je "zadužena" za njenu uvek vitku figuru i fit izgled je kinoa.

Kinoa, poznata kao "zlatno Inka" i "kraljica semenki", ima dugu istoriju i važno mesto u ishrani i kulturi mnogih drevnih civilizacija.

Jedna od ključnih prednosti kinoe je njen izuzetno visok sadržaj belančevina, što je čini vrednom alternativom za proizvode životinjskog porekla. Osim toga, kinoa obiluje vitaminima, uključujući vitamin E i C, kao i mineralima, kalijumom i esencijalnim aminokiselinama. Takođe sadrži eterična ulja koja joj daju specifičan miris i ukus.

Osim toga, kinoa je bogata aminokiselinama i proteinima, a ne sadrži gluten, čineći je savršenom opcijom za one koji su alergični na ovu supstancu. Ova žitarica takođe služi kao prirodni laksativ i pomaže u rešavanju hroničnog zatvora.

Za vegetarijance i one koji poste, kinoa je odlična zamena za meso, jer sadrži obilje vlakana koja su neophodna za zdravlje digestivnog sistema. Pored toga, narodna medicina koristi kinou i za tretiranje kožnih bolesti i reume, a zbog visokog sadržaja kalijuma, ova žitarica pozitivno utiče na zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Kinoa se nepravedno često zanemaruje, iako predstavlja izuzetno bogat izvor hranljivih materija i može biti dragocena komponenta uravnotežene ishrane. Njeni brojni zdravstveni benefiti i široka primena u kulinarskim receptima čine je pravim draguljem među žitaricama.

Njena posvećenost zdravom načinu života oduvek je bila deo njenog identiteta. Jelena sebi postavlja za cilj da bude "najzdravija koliko god je to u njenoj moći". Kako bi to postigla, posvetila je mnogo vremena istraživanju i razumevanju principa zdravog života.

Jelena je visoka 176cm, a prema većini navoda u medijima, ima 58 kilograma. Moguće je da ova težina varira, jer je ranije znala i da preskoči poneki trening. Sada redovno vežba i ponosna je na to, pa je moguće i da je neki kilogram oslabila. Ali ono što je jasno, jeste da nije sklona gojenju. Strogo se pridržava režima.

Svakog dana na Jeleninom stolu su ukusna jela spremljena od namirnica organskog porekla, savršena za sportsku porodicu koja vodi zdrav život.

Za razliku od mnogih ljudi koji ne mogu da zamisle jutro bez šolje kafe, Jelena se kafe odrekla potpuno. Ona ne samo da ne konzumira kafu svakodnevno, već je uopšte ne može ni da okusi. Umesto da se osloni na ovaj uobičajeni jutarnji ritual, ona pronalazi energiju i vitalnost u drugim elementima svog života.

Ovo je samo jedan od mnogih primera kako je Jelena odlučila da odbaci navike koje su često prisutne u svakodnevnom životu odraslih ljudi.

Kao sportista i javna ličnost, Jelena Đoković takođe je napravila hrabre izbore kada su u pitanju loše navike. Nikotin i alkohol, koji su često deo mnogih života, nisu deo njenog svakodnevnog iskustva. U jednom od svojih iskrenih priznanja, Jelena je otkrila kako je nakon konzumacije alkohola povraćala tri dana, a tokom tog vremena izgubila je čak četiri kilograma težine. Mučninu i povraćanje su izazivali i kafa i duvan, pa je i ove loše navike ostavila iza sebe.

Jelenina posvećenost zdravlju i izbor da se osloni na zdrave navike, poput ishrane i fizičke aktivnosti, inspiriše mnoge da razmisle o sopstvenom načinu života i donesu bolje odluke za svoje zdravlje.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs