ZA NOĆ JE GUBIO 50.000 EVRA, A KOKAIN JE KRIO U GAĆAMA: Razlog zašto je Sinan Sakić promenio veru je bio i ostao ŠOK

Sinan Sakić bio je jedan od sjajne petorke koja je činila Južni vetar, ali njegova popularnost na kraju mu je došla glave

Celebrities
Autor:
ZA NOĆ JE GUBIO 50.000 EVRA, A KOKAIN JE KRIO U GAĆAMA: Razlog zašto je Sinan Sakić promenio veru je bio i ostao ŠOK
Sinan Sakić, Foto: ATA Images

Sinan Sakić bio je jedan od velike petorke koja je činila moćni sastav zvan Južni vetar. Ovaj neverovatni sastav nastupao je pod sloganom "Velika petorka Južnog vetra", a činili su ih, pored Sinana Sakića, Šemsa Suljaković, Mile Kitić, Kemal Malovčić i Dragana Mirković.

Osamdesetih godina prošlog veka, kada je marketing bio tek u povoju, petorka Južnog vetra punila je dvorane jer su ljudi hteli da čuju te začetnike novog muzičkog pravca kojeg je Rambo Amadeus nazvao "turbofolk".

Najveća zvezda Južnog vetra bila je Dragana Mirković. Ovu našu, a u svetu poznatu pevačicu možete pratiti svakog vikenda na Kurir televiziji u spektakularnom muzičko plesnom spektaklu "Rame uz rame sa Draganom".

Drugi najpoznatiji član Južnog vetra, bio je Sinan Sakić koji je govorio peva samo one pesme koje emocionalno oseća bar 90%.

Plakao je u studiju dok je snimao pesmu “Oče moj”, pričao je pevač posle novinaraima. Uvek je isticao da je za njega je mnogo emotivna, teška i bolna, jer mu je otac umro vrlo mlad. Zbog toga ju je retko izvodio na koncertima.

Početkom milenijuma, nije nastupao jer je imao udes koji je jedva preživeo kada ga je vozio menadžer Nikola Idžan. Po oporavku 2003. godine, vratio se na scenu, sa novim pesama, te je uspešno nastavio sa radom. Album “Emotivac” izdao je 2005. godine. Nove pesme su tada posatli veliki hitovi, a samo neki od njih su: “Lepa do bola”, “Umreću s osmehom”, “Mene kući niko ne čeka” . Usledili su i albumi “To je život moj” koji je izdao 2009, “Šalu na stranu” 2011, kao i “Brate” 2012. godine.

Dve godine posle, odnosno 2014. godine, izdao je posljednji album (do oktobra 2017. godine) pod nazivom “Jedina”.

Sinan Sakić
foto: Printscreen/YOUTUBE/Zvezde granda specijal

Ostao je upamćen i po čuvenim koncertima na Tašmajdanu, koji su prerasli u tradicionalne nastupe. Posljednji je bio u junu 2017. godine, a za njega su svi tražili kartu više. Baš tokom njega jedan obožavalac se popeo na binu, i počeo da ljubi Sinanove cipele što govori o tome koliko ga je publika zapravo voli.

Kroz svoju dugogodišnju karijeru Sinan Sakić stekao je prijatelje, za koje je govorio, da su oni za celi život, a potom se kleo da više nikada ne želi da ih vidi. Sa pevačom Miletom Kitićem, Sinan je bio kao brat, nastupali su zajedno sa Južnim vetrom, a posle su se posvađali. Sedam godina nisu razgovarali.

Bio uvređen što sa svojom suprugom Sabinom nije mogao ući na jedan after parti koji je Mile organizovao. Kitić je posle pojašnjavao da je reč o velikom nesporazumu, ali se pevači nisu pomirili.

Privatni život za filmsko platno

Sinanova supruga zove se Sabina. Venčali su se 29. juna 1981. godine. Bila mu je bezrezervna podrška i u najljepšim, i u najtužnijim trenucima. Posvetio joj je i pesmu, a govori o ljubavi koju prema njoj oseća. Sinan i Sabina dobili su četvoro dece, tri sina i kćerku.

Sinan Sakić
foto: Printscreen/youtube/Sinan Sakic

Zašto je promenio veru?

Iako rođen kao musliman, jedan od prvih koji je pronašao svoj duhovni mir i tu u budizmu bio je folk pevač Sinan Sakić. U Indiju je često odlazio sa suprugom Sabinom, što zbog kćerke koja je tamo studirala, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. Sinan i Sabina su u Indiji upoznali i duhovnog vođu Sai Babu, te su boravili u njegovom hramu. Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale.

Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa mnogo pomogao kod ovog problema. Neretko je naglašavao da mu je budizam bio veoma zainteresovao.

Život pun poroka

Nije tajna da je Sinan Sakić bio sklon raznim porocima. Javno je priznao više puta da je preterano konzumirao alkohol, najčešće viski, da mu ni droga nije strana, ali i da je znao za noć da prokocka i po 50.000 evra.

Zbog narkotika je imao problema sa zakonom. Policija je kod Sakića pronašla kokain i to u donjem vešu, na graničnom prelazu Trbušnica. Bez obzira na sve probleme, publika ga je i dalje obožavala.

U oktobru 2017. godine zbog pogoršanja zdravstvenog stanja je smešten na lečenje u Klinički centar u Tuzlu na odeljenju za intenzivnu negu, jer je bolovao od jetrene encefalopatije. U maju 2018. godine trebao je da obavi transplantaciju jetre na klinici u Padovi u Italiji, međutim stanje mu se iznenada pogoršalo, te je 1. juna 2018. godine preminuo.

(Stil/Biografija.org)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs