MUŽ JE NJENU DRUGARICU TEŠIO INTIMNIM ODNOSIMA, DOK JOJ JE ONA KUVALA KAFE: Sahranila je ćerku i umrla posle 24 sata

Život glumice koju je muž ostavio zbog njene drugarice prepun je zanimljivih i skandaloznih detalja.

Celebrities
10:13h Autor:
MUŽ JE NJENU DRUGARICU TEŠIO INTIMNIM ODNOSIMA, DOK JOJ JE ONA KUVALA KAFE: Sahranila je ćerku i umrla posle 24 sata
Foto: Profimedia

Imala je smelo ime, ali Debi Rejnolds je imala još smeliju ličnost. Njeno prisustvo na ekranu je uglavnom bilo neodoljivo, nepredvidljivo, sva uporna, i činilo se da je tako i živela svoj život. Lična drama iz stvarnog života, van ekrana, samo se vratila u njen rad. Delovala je kao zabavljač i prava kreacija šou biznisa, u najboljem mogućem smislu, neko sa korenima u klasičnoj holivudskoj studijskoj eri, koji je ostao vitalan, relevantan u karijeri koja je trajala više od 65 godina.

Njena smrt u 84. godini samo jedan dan nakon smrti njene ćerke, glumice i spisateljice Keri Fišer, čini se kao poslednji procvat u izvanrednom životu, ali i srceparajuće svedočanstvo o stvarnoj osobi od krvi i mesa koja je nastanjivala taj svet.

Meri Frensis Rejnolds je rođena u Teksasu 1932. Njena porodica se preselila u Kaliforniju kada je bila devojčica. Proglašena je za Miss Burbank 1948. godine i glumila je u filmu "Pevanje na kiši" dok je još bila tinejdžerka. Na snimanu filma doživela je veliku neprijatnost sa kolegom.

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

Nije pravio samo plesne pokrete. Krenuo je na nju! Ona se priseća: "Kamera se zatvorila. Džin me je čvrsto uzeo u naručje...i gurnuo mi jezik u grlo. 'Eee! Šta je to bilo?" Vrisnula sam, otrgnula se iz njegovog stiska i pljunula. Trčala sam unaokolo, vičući za malo koka-kole da mi očisti usta. Bilo je to ranih 1950-ih, a ja sam bio nevino dete koje se nikada nije ljubilo Francuskom. Bila sam zapanjena činjenicom da mi je ovaj tridesetdevetogodišnji čovek to uradio."

Njena ličnost na ekranu i ja van ekrana su se možda već stopili u očima javnosti nakon što ju je njen suprug Edi Fišer, otac dvoje Rejnoldsove dece, Keri i Toda, napustio zbog Elizabet Tejlor 1958. ubrzo nakon smrti Tejlorinog muža, koji je Fišerov najbolji prijatelj. Bio je to zapanjujuće javni skandal, koji je uključivao pad aviona i ličnu izdaju. Teško je zamisliti intenzivnu dramu trenutka dok je Rejnoldsova, sama ispred svoje kuće, razgovarala sa medijima sa svoje dvoje dece unutra.

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

"U početku nisam ništa slutila. Na neki način, bila sam srećna da Edi može da pomogne Elizabet jer sam shvatala koliko joj je teško. Međutim, kad sam jedne večeri, gotovo u gluvo doba noći pozvala Elizabet, a s druge strane žice začula glas svoga muža, sve mi je najednom postalo jasno. Čula sam i njen šapat kad ga je pitala ko zove, a onda njegov uspaničeni glas. Rekla sam mu: "Edi, skloni se i daj slušalicu Elizabet", na šta mi je on energično odgovorio: "Debi, Liz i ja se volimo, i ja želim razvod". Skamenila sam se od užasa. Te su mi reči još godinama odzvanjale u glavi", priznala je Debi Rejnolds u intervjuu za CBS 2009.

Elizabet Tejlor, Debi Rejnolds, Majk Tod, Edi Fišer
foto: Profimedia

Nova šansa i dva nova braka

Približavajući se četrdesetim godinama očekivala je, kako je to u Holivudu i uobičajeno, da će postepeno pasti u zaborav, ali se na vreme angažovala u televizijskim produkcijama koje su joj donele novi talas popularnosti.

Posle emotivnog kraha uspela je da se ponovo pribere, pa se 1960. udala za devet godina starijeg bogatog industrijalca Harija Karla, koji je imao multimilionske prihode od svog carstva cipela – ali je bio i nepopravljivi kockar.

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

"Moj drugi suprug je bio bogat, to sam dobro proverila pre nego što sam se udala – objasnila je. – Međutim, ni ja nisam bila baš crkveni miš, premda od Edijevih miliona nisam videla ni centa. Ali nema tog novca koji hronični kockar ne može da potroši! Karl je bio zavisan od ruleta i karata. Gubio je zastrašujuće svote novca i večito je mislio kako će u sledećem bacanju kocke sve povratiti i osvojiti dvostruko više. Naravno, to se dogodilo jednom ili dva puta, ali strast prema kockanju trajala je 365 dana u godini."

Kockarski dugovi i loše investicije pojeli su Karlovo bogatstvo i uništili i brak s Debi, ali nevoljama ni tu nije bio kraj. Glumica je još neko vreme otplaćivala njegove dugove, sve dok razvod nije pravosnažno okončan 1973, što je uništilo i njen poslovni poduhvat – kreiranje modne linije.

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

Treći put na ludi kamen

Osim renesanse u profesionalnom pogledu, skupila je snage i za novi početak u privatnom životu i 25. maja 1984. udala se treći put. Njen izabranik bio je građevinski preduzetnik Ričard Hamlet, s kojim je ušla u nekoliko rizičnih investicija. Jedna od njih, kupovina hotela i kockarnice ‘Greek Isles’ u Las Vegasu, pokazala se kao bunar bez dna, progutavši milione dolara koje nikada nisu uspeli da vrate. Loše ulaganje brzo je stvorilo tako velike napetosti između supružnika da su one sahranile i njihov brak, pa je Debi Rejnolds 1996. podnela treći zahtev za razvod, a godinu kasnije ponovo morala da objavi i lični bankrot.

1 / 10 Foto: Profimedia

Preminula je 28. decembra 2016. godine u 85. godini života, samo dan nakon što je preminula njena ćerka Keri Fišer.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs