PAMTIMO JE PO SCENI U JUGOSLOVENSKOM FILMU KADA SE SKINULA GOLA: Danas je niko ne bi prepoznao ni u snu

Pamte se njene uloge u čuvenim jugoslovenskim filmovima a ona je na vrhuncu slave započela novi život i promenila zanimanje.

Celebrities
12:24h Autor:
PAMTIMO JE PO SCENI U JUGOSLOVENSKOM FILMU KADA SE SKINULA GOLA: Danas je niko ne bi prepoznao ni u snu
Gde je danas glumica Savina Geršak jedna od najatraktivnijih Jugoslovenki ?, Foto: printscreen/youtube/ Konstantin Laufer

Savina Geršak je rođena u Ljubljani 1963. godine. Još kao tinejdžerka krupnim koracima je zakoračila u svet tenisa ali je bila uspešna i u svetu glume i modelinga. Smatrali su je za jednu od najatraktivnijih Jugoslovenki tog doba.

Sa 16 godina je bila zvanično treća najbolja teniserka u Jugoslaviji, pa se u tom periodu preselila u Štutgart i počela da nastupa na profesionalnim turnirima po Evropi. Ipak, sudbina joj nije odredila da postane šampionka, vratila se 1981. godine u Ljubljanu i upisala studije engleskog jezika.

Glumom je počela da se bavi sasvim slučajno, a kada je bila na samom vrhuncu slave, zauvek se povukla iz tog sveta. "Poslednji film sam snimila 1990. godine u Americi. Inače, snimila sam ukupno petnaest filmova, tri sa Živkom, a dva u Ljubljani s Božom Šprajcom. Posle toga sam otišla u Rim i odatle sam išla u Ameriku i snimala filmove", istakla je ona.

Pored toga, prelepa Savina povremeno se bavila i modelingom, u lokalnim okvirima. I tada se desio obrt: nije ni završila prvu godinu studija, a već je dobila glavnu ulogu u filmu Živka Nikolića "Smrt gospodina Goluže" (1982). Kad je ugledao njene fotografije, Nikolić je uzviknuo: "To je ono pravo!"

Kada je imala 28 godina, prelepa Savina napustila je glumu a jugoslovenski film ostao je bez svoje nekrunisane "mis". Studije engleskog nije završila, ali je umesto toga upisala psihologiju i diplomirala u Rimu, gde je nastavila da živi i radi. Majka je dvoje dece (rodila je blizance u svojoj 44. godini), a profesionalno se bavi psihoterapijom, koja je njena velika ljubav.

"Završila sam studije psihologije. Htela sam da studiram, to mi je bila velika želja. Uvek me je privlačila medicina. Ukupno 11 godina škole, jer je pet godina fakultet i šest godina usavršavanja. Sada sam psiholog-psihoterapeut. Sa jednim kolegom imam svoju ordinaciju u Rimu", rekla je u jednom od intervjua.

Savina Geršak
foto: Printscreen Youtube / Elta HD

Mnogi najčešće pamte kao atraktivnu glumicu koja se skidala u filmovima '80-ih godina. Svakako najviše u filmu "Čudo neviđeno" koji je snimljen 1984. godine, a u kom se Savina nekoliko puta skidala gola i pokazala zašto su je smatrali za jednu od najatraktivnijih Jugoslovenki tog doba.

Pamtimo brojne komične scene i kultne replike, a među njima i ona kada monah Makarije (Bata Živojinović) "objašnjava" njenu pojavu u selu na obali Skadarskog jezera.

U jesen 1978. godine je Savina istakla da je čeka naporan rad. "Moram da prebrodim sve nedaće u zimskom periodu i vežbam više nego ikad. U protivnom nemam šta da tražim u ovom sportu. Uostalom, tenis ne trpi improvizacije ako se žele vrhunski rezultati."

Tenis je počela da igra u Mariboru, gde je i rođena, a u to vreme je nastupala i za nacionalni tim. "Tenis mi mnogo znači u svakodnevnom životu. Ne mogu da zamislim nijedan dan bez reketa u ruci. On mi je i neka vrsta hobija, najmilija zabava. Ako u tom sportu postanem "neko i nešto", on će mi omogućiti mnogo velikih takmičenja i mnogo lepih putovanja. Dakle, ako ne uspem u tenisu pružiće mi se mogućnost da obiđem i vidim svet" - rekla je Savina.

U međuvremenu se 2021. vratila na male ekrane kada je glumila u filmu "Elegija lovora".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs