KO SU I ČIME SE BAVE RODITELJI JELENE ĐOKOVIĆ: "Mama se uvek lavovski borila za NAS, a tata je moj ANĐEO ČUVAR"

U loži su navijali za zeta do samog kraja a onda je usledilo veliko slavlje.

Celebrities
09:33h Autor:
KO SU I ČIME SE BAVE RODITELJI JELENE ĐOKOVIĆ: "Mama se uvek lavovski borila za NAS, a tata je moj ANĐEO ČUVAR"
Roditelji Jelene Đoković, Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

U loži Novaka Đokovića u finalu US Opena, našeg najboljeg tenisera svih vremena su pored njegovih roditelja bodrili i suprugini otac i majka Vera i Miomir Ristić. Sedeli su odmah pored Novakove supruge Jelene, dece i njegovih roditelja.

To je još jedna od dokaza da je sve u najboljem redu između dve porodice i da su jedni za druge uvek tu. Dok je Jelena plenila elegantnim stajlingom, Ristići su se odlučili za jednostavniju, komotniju garderobu.

Jelena Đoković
foto: Guerin Charles/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gospođa Vera pratila je finalni meč u dvobojnoj, crno-beloj košulji sa kragnom, a frizuru je ukrasila rajfom. I njen suprug je odabrao je kežual varijantu ‒ nosio je majicu i farmerke.

Vera se retko pojavljuje na javnim događajima, te se na prste jedne ruke mogu nabrojati paparaco fotografije njih dve. Ipak, njih dve neguju veoma blizak odnos.

"Moja porodica bila je dobrostojeća, pa smo bankrotirali, snalazili smo se, svašta smo proživeli. Na mišiće moje mame, uz ogromnu volju, želju i snagu da sestra i ja imamo ono što ona nije imala, obe smo otišle u inostranstvo da studiramo," ispričala je jednom prilikom Jelena.

Iako u intervjuima koje je davala nikada nije preopširno govorila o roditeljima, Jelena Đoković i danas koristi svaku priliku da istakne kako je upravo zahvaljujući ocu Miomiru i majci Veri stekla obrazovanje i samostalnost, ali i naučila da je porodica iznad svega.

"Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima" , izjavila je Jelena jednom prilikom.

Ime Vere Ristić poslednjih godina počelo je da se intenzivno pojavljuje u medijima. Doduše, ne zbog toga što joj je ćerka udata za najboljeg sportistu planete, već zbog činjenice da se firma, na čijem je čelu, bavi izgradnjom „ozloglašenih“ mini-hidroelektrana po Srbiji, piše Hellomagazin.

"Moja majka se godinama ne bavi izgradnjom mini-hidroelektrana i nema nikakav uticaj na najnovije projekte koji se sprovode u zemlji. Žao mi je ako u Srbiji priroda trpi zbog stvaranja mini-hidroelektrana, jer to nije smisao održive energije. Uverena sam da niko iz moje porodice tome nije doprineo. Naprotiv. Kao porodica koja se deceniju bavi humanitarnim radom, sve napore usmeravamo ka našoj deci, učeći ih zdravim navikama i zaštiti i poštovanju životne sredine ," stala je Jelena u odbranu majke kada se našla na meti kritika onih koji se aktivno bore za zaštitu reka Srbije.

Ako je suditi po onome što je Jelena Đoković nedavno ispričala u emisiji kod Ivana Stankovića, reklo bi se da je njen otac Miomir neuporedivo manje ambiciozan.

Miomir Ristić, Vera Ristić, Jelena Đoković
foto: Kurir/ Marina Lopičić

"Najviše računa o meni vodi moj tata, on je moj anđeo. I moja mama je tu, ali iz senke. Da nema nje koja sve to aminuje, on ne bi mogao da bude uvek moja podrška. Oni su tim. Meni je on kao melem za dušu. Svuda ga vodim. Sve što ja teško shvatim on meni to napravi kao pesmu, i onda može sve.

Kada je Tara imala dva meseca, Novak je otišao na mesec dana u Australiju. Ostala sam sama u Monaku, bez ičije pomoći. Tada sam zvala tatu i rekla: „Mislila sam da ovo mogu sama, ali ne mogu. Ne znam šta da radim.“ Samo je rekao: „Dolazim.“ Dao je otkaz i došao kod mene. Od tog trenutka nas dvoje pevamo dok se bavimo decom. Objašnjava mi da u životu ne mora sve da bude tako profesionalno kao što sam ja doživela. Previše sam se unela u ulogu da sam žena nekog najboljeg u nečemu. I da i sama treba da budem najbolja u nečemu što mi je dato. Vrlo sam zahvalna na tome što sam Novakova životna partnerka, i on je zahvalan. Međutim, ja sam mislila da moram da budem nešto posebno, ne samo Jelena. A on me voli baš samo kao Jelenu."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs